HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TÜGİAD Çukurova Şubesini Açtı


24 Nisan 2011 Pazar 13:11

Bu yıl kuruluşunun 25. Yılını kutlayan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), örgütlenme konusunda yeni bir model oluşturarak, Çukurova Şubesi’ni faaliyete geçirdi.

 

TÜGİAD, Ankara ve Bursa Şubelerinin ardından “bölge odaklı” modelle Mersin, Adana, Hatay illerini kapsayacak Çukurova Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nu Cumartesi günü Mersin HiltonSa Otel’de yaptı.Toplantıda TÜGİAD Çukurova şubesinin yönetim kurulu seçildi. Seçime tek liste giren Armağan Öner, şube başkanlığı görevine getirildi.

Türkiye’de Genç Girişimciliğin ve Girişimcilik Kültürü’nün yaygınlaştırılmasını hedefleyen TÜGİAD, ülke çapında etkinliğini arttırmaya yönelik olarak Mersin, Adana, Hatay İllerini kapsayacak örgütlenme çalışmalarına Çukurova Bölgesi’nden başladı. Mersin’de Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın canlı bağlantı aracılığıyla  katıldığı genel kurul toplantısında, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, oda, dernek ve STK temsilcileri de hazır bulundular.

Toplantıya canlı video bağlantı yolu ile katılan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, TÜGİAD Çukurova Şubesinin açılışını kutladı ve başarılar diledi. Çağlayan, ihracatın beşiği konumunda olan Mersin’in çok daha iyi yerlere gelebilmesi açısından TÜGİAD Çukurova Şubesi’nin önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Gelecek gençlikte, gençlik ise bugün bu salonda.TÜGİAD Çukurova Şubesi’nin kuruluşunu kutluyor, başarılar diliyorum"dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan da, sivil toplum hayatı açısından bakıldığında Türkiye’nin henüz gelişimini tamamlamamış bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye’de 450 bin STK olması gerekirken bu rakamın 88 binde kaldığını söyledi.

Türkiye’de karar vericileri etkileyen birlik ve bütünlüğün tam anlamıyla oluşmadığına dikkat çeken Coşkunkan, “Uluslararası makale ve raporlara göre, Almanya’da 2 milyon 200 bin, Fransa’da 1 milyon 500 bin, ABD’de 1 milyon 300 bin dernek bulunuyor. Bu rakamlara göre, her 10 Fransız’dan 4’ü en az bir derneğin faaliyetine katılıyor. Yine raporlara göre, ABD’de, yaklaşık 8 milyon kişi, STK’larda istihdam ediliyor. Tüm bu rakamlar Türkiye’de henüz sivil örgütlenme sürecinin istenen güce ulaşmadığını gösteriyor. Bizim tahminlerimize göre, 450 bin STK olması gereken Türkiye’de, mevcut STKların yaklaşık yüzde 90’nı 10 ila 100 üyelidir. TÜGİAD, aslında bu tabloyu dikkate alarak, örgütlenme konusunda yeni bir rol model olmak yolunda ilerliyor” diye konuştu. Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma konusunda önemli adımlar attığını ifade eden Coşkunkan, sivil toplum gücü açısından da hedefin ilk 10 olması gerektiğini vurguladı. Coşkunkan, “bölgeye odaklı” şubeleşme modelini de “bölgenin gelişimini ve menfaatlerini ön planda tutan” bir şube kurgusu olarak tanımladı.

TÜGİAD Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Öner ise  “Türkiye’nin ekonomik potansiyelinin önemli bir kısmını oluşturan Çukurovalı işadamları olarak, çatışmadan değil, uzlaşıdan yana olan, ekonomik, siyasi, sosyal konularda ülkesi için duyarlılık gösteren TÜGİAD’ın gücüne, güç katacağımıza inanıyoruz"dedi.

 

Türk İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumsal sorunlar karşısında çözümün bir parçası olması gereğine değinen Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın küçüldüğü, girişimin önündeki engellerin kalktığı bir çağda, Türk işadamları da vizyonlarını geniş tutmak zorundalar. Özellikle işadamlarımızın temsil ettiği kurumlar, toplumsal sorunların çözümü için yol gösteren, yapıcı, çözüm odaklı politikaların takipçisi olmalıdır. Bunu yapacak, Türk iş dünyasına yepyeni bir soluk ve enerji getirecek olan da, Türkiye’nin Genç İşadamlarıdır. Anadolu  sermayesi – İstanbul sermayesi gibi tartışmalara girmeye gerek yoktur; zira bizler, Türkiye’nin Geç İşadamlarının oluşturduğu kocaman bir aileyiz.”

TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi; Ankara ve Çukurova Şube Koordinatörü Ali Yücelen de, bir girişimcinin en önemli özelliklerini sosyal kaygıları olması, emeğe insan onuruna saygı göstermesi, yaşadığı ülke ve insanlarına karşı ödevlerini yerine getirmesi, milli birlik ve beraberliğe değer vermesi ve en önemlisi de katma değer üretme gücüne sahip olması olarak özetledi ve “Bizim tarafında olduğumuz da işte böyle bir girişimcidir” dedi. Güçlü bir demokrasinin, ancak güçlü bir ekonomi ile mümkün olacağını söyleyen Yücelen, girişimcilerin katma değer üretme gücünün bu açıdan büyük önem taşıdığını dile getirdi.

TÜGİAD’a katkı sağlayanlara plaket takdim edilmesinin ardından tek listeyle gidilen genel kurul toplantısında, Çukurova Bölge 1. Dönem Yönetim Kurulu, Armağan Öner Başkanlığında, şu isimlerden oluştu: Fırat Sarıbıyık, Haluk İnanoğlu, Özlem Koşar, Can Gazel, Melih Aydoğdu ve Rasim Narin.

Genel kurul, HiltonSa Oteli havuzbaşında verilen kokteyl ile son buldu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA