HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
AKDENİZ “ÇÖP TAKSİ” İLE HER ZAMAN TEMİZ!


16 Ocak 2018 Salı 09:02

Mersin’de, “İlk Engelsiz Park, İlk Tenis Kortu ve Evde Bakım Hizmeti” gibi alanlarda ilklere ve yeniliklere imza atan Akdeniz Belediyesi, bu kez de “Çöp Taksi” uygulaması ile kentte bir ilke imza attı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü filosuna katılan 2 yeni araç ile cadde, sokak ve kaldırımlardaki atıklar kolaylıkla toplanabilecek, böylelikle Akdeniz sürekli temiz kalacak.

 

 

Mersinlilerin temiz ve sağlıklı bir kentte yaşam hakkını korumak ve sürdürmek için hizmet veren Akdeniz Belediyesi, kente sunulan temizlik hizmetlerinin daha da kolaylaşması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü filosuna 2 yeni araç daha ekledi. Toplam 3 buçuk ton kapasiteli Çöp Taksiler, haftanın 7 günü mesai saatleri içerisinde vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda cadde, sokak veya kaldırımlara bırakılan çöplerin kolaylıkla toplanıp kent merkezinden çıkarılmasını sağlayacak.

 

Akdeniz geneline hizmet verecek olan bu araçlar, özellikle düğün veya taziyeler sonrası sokak, kaldırım veya boş arazilerde oluşan çöplerin toplanıp mahallelerden uzaklaşması için çalışacak. Çöp Taksilere yüklenen atıklar ardından büyük çöp kamyonlarına aktarılıp katı atık bertaraf tesisine taşınacak. Mobil Çöp Taksiler, kent genelinde bir şoför ve bir temizlik personeli ile hizmet verecek. Çevre Koruma-Kontrol Müdürlüğü araç filosuna, 2 adet Çöp Taksinin yanı sıra son teknolojiye sahip 1 adet “Yol Süpürme Aracı” da katarak gücünü daha da arttırdı.

 

Başkan Pamuk; “Mobil çöp taksiler sayesinde Akdeniz daima temiz kalacak”

 

Bir ilk olan Mobil Çöp Taksi uygulamasını Mersinlilerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Mersinlilerin temiz, sağlıklı ve düzenli bir kentte yaşam hakkı korumak ve bu hakkı sürdürmek için Akdeniz Belediyesi olarak elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz. Bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Çöp Taksiler sayesinde, kentimizin caddeleri, sokak,  kaldırım ve meydanları sürekli temiz kalacak. Bu araçlar,  ilçe genelinde olmakla birlikte, Yoğurt Pazarı Parkı, Silifke, İstiklal, Kuvvai Milliye ve Zeytinlibahçe gibi yoğun işyerleri ve insan hareketliliğinin olduğu caddelerde ağırlıklı hizmet verecek” dedi.

 

“Halkımıza temiz ve sağlıklı bir kent sunmak için görev başındayız”

 

Başkan Pamuk, mesai saatleri içerisinde mobil taksilerin kentte gün boyu dolaşıp cadde, sokak veya kaldırımlara bırakılan atıkları toplayacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız; halkımıza temiz ve düzenli bir kent yaşamı ve sağlıklı bir çevre sunmaktır. İnsan ve kent odaklı yönetim anlayışı ile öncelikli olarak vatandaşlarımızın talebini ve memnuniyetini dikkate alarak projeler üretiyoruz. Akdeniz ve Mersin sakinlerine daha güzel ve yaşanabilir bir kent sunmak için yoğun bir emek ve gayretle yeni proje ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın, atıklarla ilgili talep ve şikâyetlerini (0324-2387963) numaralı telefona bildirmeleri halinde gereken hizmet ve çalışma, ekiplerimiz tarafından en kısa süre içinde yerine getirilecektir.”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA