HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MUHARREM İNCE MERSİN’İ SALLADI...


20 Haziran 2018 Çarşamba 20:02

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Mersin’de düzenlenen mitingde halka seslendi. Yoğun kalabalık karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen İnce,

 

İşte İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Harikasın Mersin, bir deneyimli siyasetçi diyor ki meydanlar dolu olabilir ama çatılar doluysa kazandım demektir.  Bir değişimin karşısına çıkan mutlaka yok olur. Bir değişim rüzgarı bu, tepeden tırnağa. Oldu bu iş. 

104. mitingimiz bu, yarın İzmir'deyiz. Ertesi gün Ankara'da, son olarakta İstanbul'da bitiriyoruz. Kanallara sesleniyorum, ben yayındayken yayınımı kestiler, Yıldırım aday değilken, yayına verdiniz.  Erdoğan benim miting saatimi bekliyor yapmak için, benim mitingimi yayınlamamasınlar diye. Aynı numarayı İstanbul Ankara İzmir'de yaparlarsa miting alanından kanallara gideceğiz.  Manşetlere direne direne gelen ben, saraylı Erdoğan devletin uçağıyla gezen Erdoğan, devletin parasını harcayan Erdoğan, milletin parasıyla miting yapan ben. Bu seçim saraylılarla milletin evladı arasında geçecek.  

48 gündür meydanlarda iş diyorum aş diyorum, bereketli topraklar diyorum, nitelikli eğitim diyorum, kuantum diyorum uzay madenciliği diyorum, enerji savaşları var diyorum, tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz diyorum . Eğitim sistemini rezil ettiler, sınav açıklama tarihini niye ertelediler? Veliler ağlayacak da ondan. Dış politikada kavga etmediğimiz kimse kalmadı. 4 milyon Suriyeli'yi Türkiye'ye aldık, kişisel kavgası yüzünden. 

Bu seçim önceki seçimlerden farkı olacak, bu seçimin kaybedeni olmayacak. Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda AKP'li kardeşlerim de kazzanacak. Türkiye'ye güven gelecek, dolar gelecek, faiz düşecek.  Benim cumhurbaşkanlığım Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına benzemeyecek, o camdan konuşacak ben candan konuşacağım. Kimseyi ayırmayacağım, kimseyi kayırmayacağım milletin parasını savurmayacağım.

Sarayı yetmedi Marmaris'e saray yaptırıyor 300 odalı herkes duysun orayı engellilere vereceğim. Haddimi bilen bir cumhurbaşkanı olacağım, gerekirse kimilerine de haddini bildireceğim. Erdoğan benimle televizyona çıkmaya korkuyor. Erdoğan ustayım dünya lideriyim diyor ya, bence o çakma bir dünya lideri. Gerçek bir dünya lideri olsa istediği bir TV'de istediği saatte gelsin ekonomi tartışalım. Yüreğin varsa cesaretin varsa gel Erdoğan. 

Sürücüsüz arabalar olacak, duvarlarda kağıtlar gelişecek, o da diyor ki ben kıraathane açacağım. Çay var diyor kek var diyor. Ya sen şeker fabrikalarını sattın kekler bile şekersiz olacak. Menü gelişiyor, Mersin'e gelince tantuni var der mi acaba?  Geçen gün diyor ki sen Muharrem İnce Niğde'ye gittin niye Ömer Halisdemir'in mezarına uğramadın? Fatiha okumasını biliyor musun diyor , Erdoğan senin yanından FETÖ'cüler hala gitmemiş FETÖ'cüler seni kandırıyor, . İki dakika delikanlı ol ayıp oluyor. Senin derdin ayet değil, Kuran'ı Kerim olsa bakara makara diyen adamı partiden atardın.

Bu Erdoğan'dan size milletimize neden hayır gelmez anlatayım; Erdoğan benden 5 ay sonra meclise geldi 2003 mart ayıydı. Milletvekilleri lojmanlarda oturmayacak, halkın arasında oturacak dedi. Herkes alkışlıyor, bende dedi Keçiören'de bir apartmana gidiyorum dedi. Ama bir iki sene geçti mütevazi hayattan sıkıldı. Kendine gitti Bin 150 odalı saray yaptırdı.  Sonu gelmiyor sarayperest. 

Rizeli'yim diyor ama Rize çayı değil, kilosu 4 bin 500 liraya beyaz ça y içiyor.   

   Erdoğan artık heyecanını yitirmiş, insanlara tepeden bakan bir adam. Arkadaşlarına sırt çeviren kibirli bir adam. Siyaset insana dokunma sanatıdır. Artık millete dokunamıyor. Caminin içerisine bile 150 korumayla giriyor, o sizden biri değil, o artık herşeyi bilen biri. 

Üç çocuk diyor, sezaryan olmaz normal doğum diyor, sen jinekolog musun kardeşim? Doğum yöntemi belirliyorsun, siyah ekmek ye diyorsun. Sonra da bu milleti bir kekle sustururum diyorsun. Öğle vakti keki verdin akşam ne yiyecek bu millet?

Benim şiirimi almş diyor ki burada müstehcen sözler var. Ben yazdım kardeşim bir sakıncası mı var? Okuduğum ilk okula fen lavoratuvarı yaptırdım ben o şiir kitabımın parasıyla.

Son günlerde yeni yalanları; Benim yardımları keseceğim söylentisi, ben yardımları neden keseyim? Size söz veriyorum cumhurbaşkanı seçileyim yardımlara 100 gün içerisinde 100 lira zam yapacağım. Bu sözüm namus sözüdür şeref sözüdür.   

Gariban cumhurbaşkanı gariban halkın yardımını kesmez yardım yapar. Son İstanbul mitinginde herşeyi açıklayacağım ama Mersin'den de ilk 100 gün içerisinde yapılacakları açıklıyorum;  1 Yemin ettikten 48 saat içerisinde OHAL'i kaldıracağız. 2 - 100 Gün içerisinde Merkez Bankası yönetimi bağımsız olacak. 3 - PKK gibi IŞİD gibi FETÖ gibi örgütlerle amansız mücadele edeceğiz. 4- İnsanları fişlemek için PassoLig'i getirdiler. Pasolig'i kaldıracağız 5- Suriye'ye büyükelçi atayacağım barışı sağlayıp 4 milyon Suriyeliyi davul zurnayla memleketlerine göndereceğiz. 6 - Yargıyı bağımsız hale getierceğiz. Yargı düzelmeden ekonomi düzelmez. 7 Size söz veriyorum kimsenin telefonları dinlenmeyecek. Size bu konuda mağdur olmuş biri olarak söylüyorum, telefonlarınız dinlenmeyecek. 8 - KHK'lar ile işten atılanlar ama dava açılmayanlar işlerine geri dönecek, soruşturma açılanlar sonuçlanmasını bekleyecek. 9- Askeri okulları kapattılar, hakimlerin içerisinde de FETÖ'cüler var, hukuk fakültesini mi kapatacağız? Askeri liseler tekrar açılacak.10- Medyayla ilgili çalışmalar yasal düzenlemeler yapacağız. Tarafsız olacaklar.  TRT hepimizden vergi alıyor ama sadece Erdoğan'ı gösteriyor - 11 Biz Türkiye'deki Sünniler Aleviler'e haksızlık ediyoruz, onlarda vergi veriyor askere gidiyor şehit oluyor. Cemevlerine de yardım edeceğiz bu haksızlığı gidermek için Alevi olmak gerekmez insan olmak yeterli. Yüz gün içerisinde cem evlerinde ibadethane statüsü vereceğiz. 12- Kamusa yükselmenin kararlarını koyacağız. İnancına cinsiyetine bakılmayacak, başörtülü başörtüsüz olmasına bakılmayacak. Hiç bir şekilde ayırmayacağım kayırmayacağım savurmayacağım. Kamuda başörtüsü takabilirsin böyle bir derdimiz yok bizim. Kendini kullandırma başörtülü kardeşim. Böyle bir derdim yok namus sözü şeref sözü. 13 Öğretmenlere polislere askerlere din görevlilerine 3 bin 600'ü vereceğiz. 14- Kamu bankalarını tekrar düzenleyeceğiz.  15 AB ile müzakelere devam edeceğiz.  17 - Bölünen üniversiteleri tekrar birleştireceğim. 18- 19 Ekim'de 29 Mayıs'ta gençlere karşılıksız burs vereceğim. 19- Çiftçiye mazot 3 lira, 20 Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. 20 - Mülakatı kaldıracağız ancak bazı mesleklerde zorunlu mülakat gerekirse kamera kaydı olacak, itirazlarda bu kayıtlar incelenecek. 21- Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğiz.

Ya yorgun adam kazanacak ya taze kan kazanacak. Taze kan kazanırsa devlet kemer sıkacak, dolar düşecek, Suriyeliler evlerine gidecek. Yorgun adam kazanırsa panik artacak faizler dolar yükselecek kavga devam edecek. Tek adam ehliyetsiz kadrolarını doldurmaya devam edecek. Yorgun adam kindar nesil yetiştirecek biz özgür nesil yetiştireceğiz.   

Sizler bana söz verin ve üç kişiye bizi anlatın. Taze kan kazanırsa bunlar olacak deyin. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA