HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Önceliğim yatırım ve istihdam


13 Şubat 2019 Çarşamba 10:21

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, belediye başkanı olduğunda önceliğinin yatırım ve istihdam olacağını söyledi. Seçer, “Ben klasik belediyecilik dışında bir belediyecilik yapacağım. Benim hedefim refah toplumu. Benim birinci derecede karşıma çıkan iş ve aş talebi. Biz bunları karşılayabilirsek diğer sorunlar da çözülür” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer,  partisinin Yenişehir adayı Abdullah Özyiğit ile birlikte Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin  (MESİAD)konuğu oldu.

Buluşmada bir konuşma yapan MESİAD Başkanı Hasan Engin, 5 binlik planların gecikmesi nedeniyle Mersin’de yatırımların ve ulaşım projelerinin de geciktiğini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de “2 yıl önce belediye başkan aday adayı oldum. En başından beri aday olacağıma inanıyordum. Koltuğa oturduğum anda ne yapacağımı bilmem gerektiğini düşündüm. Anamur’dan Tarsus’a kadar her kesimden insanlarla konuştum. Proje masamızda 3 başlık altında 120 proje yapıldı” dedi.

 

‘RANT ODAKLI DÜŞÜNMÜYORUM’

 

Mersin için şu an en önemli konunun 5 binlik planlar olduğunu ifade eden Seçer, “Çünkü plan olmazsa ulaşımı da düzeltemiyoruz, yatırım da yapamıyoruz, konut da yapamıyoruz. Önce bunu çözmemiz lazım. Yöntem sakattı, plan yapıldı ve ama 16 bin itiraz geldi. Şimdi bunlar düzeltilmeye çalışılıyor ve itirazlar devam ediyor. Herkes hak gaspına uğradığını iddia ediyor.  Bunların bir an önce düzeltilmesi benim dönemimde yapılacak. En az hasarla, en az memnuniyetsizlikle, en az şikâyetle bu planları halletmem lazım. Beni zorlayacak ama beni rahatlatan şu: Ben rant odaklı düşünmüyorum. Şurayı özel proje alanı yapalım, şuna birkaç milyon dolar verelim demiyorum. Çünkü Allah’tan başka hesap vereceğim kimse yok. Bu planları insanları ikna ederek yapmak lazım. Sivil toplum örgütleriyle, odalarla diyalog kurarak bu meseleler çözülecek” diye konuştu.

 

‘MERSİN’DE TOPLU TAŞIMA ORTADOĞU ÜLKELERİNİ ANDIRIYOR’

 

Ulaşım sorununun çözümü için hem doğru yöntemin belirlenmesi hem de kent planlamasının doğru yapılması gerektiğini belirten Vahap Seçer,  “İkinci çevreyolunun otoban Çeşmeli çıkışından Organize Sanayi Bölgesi’ne hatta Tarsus Sebze Hali’ne kadar uzatılması lazım. Yapılamaz mı? Elbette yapılır. Bunun bir maliyeti var. Ödenir.Toplu taşıma konusunda Mersin Ortadoğu ülkeleri gibi. Keşmekeş, korna sesleri, bağıranlar, dolmuşlar rengarenk, belediye otobüsleri curcuna. Ulaşım planlarını yeniden gözden geçirmek gerekecek.Belediye yönetimi hafif raylı ve metro projesi yapacağım diye söz verdi. Monoray yapmak istedi ancak hükümet metro projesi yap dedi. Belediye metro projesini yaptı. İnşaat ihalesine çıkılmadı. Biz bu projeyi devam ettireceğiz. Yeniden proje hazırlamak bize 5 yıl kaybettirir. Onun için mevcut proje üzerinden inşaat ihalesi yapacağız ve bitireceğiz. Ancak o proje Şehir Hastanesi ve Üniversite Hastanesi’ni de kapsayacak şekilde kuzey aksında hat vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

‘KAFAM HEP YATIRIMDA, İSTİHDAMDA’

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) üyeleriyle de bir araya geldi. Dernek başkanı Serkan Özada’nın davetlisi olarak bir sunum yapan Vahap Seçer,  “En önemli birikimim, küçük yaşlardan beri çalışma yaşamının içinde olmam. Tarımı çok iyi bildiğimi düşünüyorum. Siyaseti de bilen bir iş insanıyım. Benim temel iddiam şu: Vahap Seçer belediye başkanı olduğunda yatırımcı belediye başkanı olarak alınacak. Ben klasik belediyecilik dışında bir belediyecilik yapacağım. Benim hedefim refah toplumu. Benim birinci derecede karşıma çıkan iş ve aş talebi. Biz bunları karşılayabilirsek diğer sorunlar da çözülür. Ben sizlerle işbirliği yapabilirim. Protokol de yapabilirim. Çünkü benim kafam hep yatırımda. Benim kafamda hep vatandaşıma iş alanları yaratmak var. Ben belediye başkanı seçildiğimde bütün Türkiye, bütün dünya şunu bilecek: Vahap Seçer yatırımcı dostudur. Bizi rant kapısı olarak görmeyen, istihdam yaratan, çevreye duyarlı yatırımcının önündeki bürokratik engelleri kaldıracağım” dedi.

 

‘MERSİN ZENGİNLİK İÇİNDE FAKİRLİK YAŞIYOR’

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin Girişimci İşadamları Derneği üyeleriyle de kahvaltıda buluştu. Dernek başkanı Mehmet İzol’un ev sahipliğinde gerçekleşen buluşamaya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit de katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Mersin’in zenginlik içinde fakirlik yaşayan bir şehir olduğunu belirten Vahap Seçer, “Mersin’de genç ve eğitimli bir işsiz kitlesi var. Bizim bu insanlara iş bulmamız için yatırımcı çekmemiz gerekiyor” dedi.

Seçer, “Belediye başkanı olacağıma inanıyorum. Yatırımcı bir belediye başkanı olacağıma da söz veriyorum. En kötü yönetimim bile mevcut yönetimden, mevcut durumdan daha iyi olur” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA