HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ İÇİN 105 MEŞE FİDANI DİKİLDİ


21 Haziran 2019 Cuma 11:01

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyaca ünlü sümerolog, bilim insanı ve tarihçi Muazzez İlmiye Çığ adına kurulan ‘Meşe Koruluğu’nda fidan dikimi gerçekleştirdi. Bu yıl 105’inci yaşını kutlayan Çığ için 105 meşe fidanı toprakla buluşturulurken, bir fidan da Başkan Seçer tarafından dikildi.

 

Sabah saatlerinde Çavuşlu Sosyal Tesisleri güney yamacında Cumhuriyet’in her dönemine tanıklık edip katkı sunan saygın bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ adına kurulan meşe koruluğunda fidanlar toprak ile buluştu. Gerçekleştirilen fidan dikimine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve meclis üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi yaptığı fidan dikimi sayesinde, Cumhuriyetin her dönemine tanıklık etmiş bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ’a güzel bir doğum günü hediyesi vermiş oldu.

Yeşil yeleğini giyip, şapkasını takan ve küreği eline alan Başkan Seçer, fidanı özenle dikti. Ardından meşe fidanına can suyu vermeyi de ihmal etmeyen Seçer, kurulan koruluğun güzel bir ormana dönüşerek, şehrin yeşillendirmesine katkı sunmasını temenni etti.

Seçer, “İlmiye Hanım, çok değerli bir Cumhuriyet kadını”

Fidan dikiminin ardından basın mensuplarına kısa bir demeç veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İlmiye Hanım, çok değerli bir Cumhuriyet kadını. Birinci Dünya Savaşı’nın başladığı yıllarda 20 Haziran doğumlu. Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir sümerolog, bilim insanı. Bugünlerin koşullarında onu anlamak biraz zor olabilir ama bundan 105 yıl önce Türkiye ve dünya koşullarını düşündüğünüz zaman, ne kadar değerli beyinler ve insanlar olduğunu çok daha iyi anlayabiliriz” dedi.

Seçer, “Bilimi kendisine mürşit edinmiş, kafası hiç gerilerde olmamış”

Bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ’ın hayatı boyunca bilimi kendisine mürşit edinen bir kişi olduğundan bahseden Başkan Seçer, Çığ’ın doğum gününü kutlayarak, “Hayatı boyunca hep çalışmış, hep emek sarf etmiş ve hep bu ülke için bir şeyler yapmanın gayreti içinde olmuş. Bilimi kendisine mürşit edinmiş, kafası hiç gerilerde, hurafelerde, palavralarda olmamış, hep gerçekleri aramış. O açıdan benim gibi insanlar böyle insanlara çok saygı duyar. Çünkü ben de aynı anlayışta bir insanım. Allah daha uzun ömür versin. Bugün yaşını kutlayacağız ama çok değerli taze bir beyin olarak, düşünce insanı olarak onu değerlendiriyorum. Çünkü hala çalışıyor, hala okuyor, hala araştırıyor, hala topluma bir şeyler vermeye çalışıyor. Bu açıdan yaşı ne olursa olsun, benim için son derece enerjik, genç bir dimağ. Doğum gününü kutluyorum. Onun anısına da bugün burada 105 meşe fidanı dikeceğiz. Bir tanesini de ben diktim. Fena da dikmedim, bir ziraatçı olarak gayet de güzel oldu. İnşallah buradaki ormanımız verimli olur, kentimize de yeşil bir alan kazandırmış oluruz” şeklinde konuştu.

105’inci yaşını kutlayan Muazzez İlmiye Çığ için kurulan koruluğun alanı ise toplam 4 bin 668 metrekareden oluşuyor.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA