HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Tarımın Geleceği Emin Ellerde’ Projesi kapanış toplantısı yapıldı


17 Temmuz 2019 Çarşamba 13:50

Gençlerin son dönemlerde artan bilgisayar, tablet ve telefon bağımlılığının önüne geçmek, gelecekte tüm dünya için önemi daha da çok artacak tarımla tanıştırmak adına düzenlenen ‘Tarımın Geleceği Emin Ellerde’ isimli yaz tarım kampı sona erdi. Proje kapsamında 10-14 yaş arası çocuklar sebzecilikten meyveciliğe, arıcılıktan süs bitkisi yetiştirmeye kadar birçok alanda bilgi sahibi oldu. Proje bitiminde çocukların gözlemlerinden yola çıkarak hazırladıkları kompozisyon ve resimler arasında mini bir yarışma da düzenlendi. Kapanış töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

 

Tarımın Geleceği Emin Ellerde Projesi, 2019 yılı Yaz Programı Kapanış Töreni, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirildi. Projenin kapanış toplantısına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı A. Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Fuad Budur, Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Davut Keleş, eğitmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Kapanış toplantısında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan öğrencilere, ‘Çok çalışın ve her zaman kendinize güvenin’ tavsiyesinde bulundu. Her zaman sağlam karakterli ve kendisine güvenen Türk gençleri görmek istediklerini vurgulayan Kızıltan, şunları söyledi: 
“Kamp süresinde sizlerle olamadım ama Davut Müdürümle, Murat Müdürümle konuştum. Sizlerle çok iyi ilgilendiklerini biliyorum. Davut Müdürüm, sizlerden çok şey öğrendiğini söyledi. Sevgiyi öğrendiğini anlattı. İşin içine sevgi kattığınız zaman çok daha güzel olur. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah ektiğiniz tohumlar, fideler yeşerir ve boy atar, orada sizlerin sevgisini yansıtır.”

İzol: “Tarımın bitişi insanlığın sonu olur”
Meclis Başkanı A. Hamit İzol ise Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu hatırlatarak, “Maalesef sonrasında sanayileşmeye yönelince tarım yok edildi. Oysa sanayileşirken tarımın da korunması gerekiyordu. Herkes şehirlere taşındı, köyler boşaldı. Hayvan ihraç ederken ithal etmeye başladık. Samana kadar yurtdışından getirir olduk. Bu nedenle gençlerimizin yeniden tarımı sevmesi ülkemiz adına büyük önem taşıyor” dedi. Tarımın bitmesi halinde insanlığın sonunun da geleceğini vurgulayan İzol, tarımın mutlaka korunması, gençler tarafından daha iyi anlaşılıp benimsenmesi gerektiğini söyledi.  

Keleş: “Gençlere tarımı anlatma imkanı yakaladık”
Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Davut Keleş ise sözlerine, “MTSO bizlere böyle bir fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Tarımı gençlerimize gösterip sevdirmemiz için bize bir fırsat tanıdılar” diyerek başladı. Gençlerin de Alata’da bulunmaktan memnun olduğunu umduğunu dile getiren Keleş, önümüzdeki günlerde bu projeyi geliştirerek sürdürmek istediklerini söyledi. 
Konuşmalar sonunda kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yapılan değerlendirmeler sonunda resim yarışmasında Adin Koylan birinci, Nehir Güleç ikinci ve Hatice Ceylan Lüleci ise üçüncü oldu. Kompozisyon yarışmasında ise Özgü Dönmezler birinci olurken Melis Toker ikinci, Nisa Öztop ise üçüncü oldu. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA