HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TOROSLAR’A ULUSAL ÖDÜL


18 Kasım 2019 Pazartesi 12:49

Türkiye genelinden 64 belediyenin etkinlikleriyle katıldığı Avrupa Hareketlilik Haftası’na çevreci ve sağlıklı toplum çalışmalarıyla damgasını vuran Toroslar Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nce (TBB) yapılan değerlendirme sonucu ‘Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Ulusal Ödülüne’ layık görüldü.

 

Toroslar Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na, en aktif katılım sağlayan belediyelerden biri olarak ‘Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülünü’ alıyor.

‘Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme’ temasının işlendiği kampanyaya Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın girişimleriyle bu yıl ilk defa dahil olan Toroslar Belediyesi, hafta kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin değerlendirilmesi sonucunda 64 belediye arasından seçilen en aktif 15 belediyeden biri oldu.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yollarıyla erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, bu yıl ilk defa en aktif katılım sağlayan belediyelere ‘Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü’ verildi.

Belediyelerin özverili çalışmalarını ödüllendirmek ve diğer belediyeleri teşvik etmek amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği’nce (TBB), Avrupa Hareketlilik Haftası’na en aktif katılan belediyeler belirlenerek 64 belediye arasından 15’i ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe başkanlığında, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, AB Başkanlığı Katılım Politikası Daire Başkanı Elif Kurşunlu ve AB Türkiye Delegasyonu Basın Müşaviri Miray Akdağ'dan oluşan Ulusal Ödül Jürisi belediyelerin hafta kapsamındaki etkinlikleri değerlendirdi.

Toroslar Belediyesi ise yapılan değerlendirmeler sonucu “Avrupa Hareketlilik Haftası Faaliyetleri”, “Kalıcı Önlemler” ve “22 Eylül Arabasız Gün” şartlarını yerine getiren 39 belediyeden 15’i arasına girerek ödül almaya hak kazandı.

 

 

Başkan Yılmaz, “Bu Ödül Hepimizin”

 

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliklerin Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ödüllendirilmesinin gurur verici olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Amacımız ödül almaktan ziyade halkımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamasıdır. Bu ödül, Toroslarımızda yaşayan herkesin.” dedi.

          Başkan Yılmaz, “Burada amaçlanan, kent hayatında yaşanan sorunlar, stres, trafik, çevre kirliliği ve hareketsizlik nedeniyle sağlık sorunlarına dikkat çekmek ve kentimizde yapabilecekleri ortaya koymaktır. Biz Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu hedeflerini benimsiyoruz. Bu kampanyada bizimle omuz omuza yürüyen, yaptığımız faaliyetin öneminin anlaşılmasına katkı sağlayan belediye personelimize, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine ve değerli Toroslar halkına teşekkür ediyorum. İnşallah hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz çalışma ve projelerle gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakacağız. Birlikte daha nice başarılara imza atmayı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toroslar Belediyesi, bir hafta süren kampanya kapsamında; ilçe trafiğinde bisiklet sürme etkinliği ile Çağdaşkent Anadolu Lisesi’ne ‘Metal Bisiklet Park Yeri” hediye edilmesinin yanında; mahallelerde çevre temizliği, ‘Birlikte Yürüyelim’ korteji, okullarda güvenli bisiklet sürme eğitimi ile ilçenin tarihi mirası olan Yumuktepe Höyüğü’nde temizlik çalışması yaparak farkındalık oluşturmuştu. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde eski Milli Futbolcu Nihat Kahveci ve Milli Atlet-Survivor Sema Aydemir’in hayranlarıyla buluştuğu ‘Arabasız Gün Etkinliği” ile de kampanyaya renk katmıştı.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA