HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Kaya, “9 ayda Yenişehir’de gerçekleştirilen başarı Türkiye’yi sarabilecek nitelikte”


4 Ocak 2020 Cumartesi 13:02

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Kulübü’nü ziyaret ederek Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve çay saatinde tenis öğrenen kadınlarla bir araya geldi. Burada konuşan Kaya, “Çay saatinde tenis öğrenen kadınları Türkiye’nin her yerinde anlatacağım” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i Ata Tenis Kulübü’nde ziyaret etti. Ziyarette CHP PM Üyesi Fatma Güner ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da yer aldı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yıldırım Kaya’ya Yenişehir’de hayata geçirdikleri spor, kültür ve sanat alanlarındaki projeleriyle ilgili bilgi verdi.

 

“İnsanları evlerinden çıkarıp spora ve sanata yönlendiriyoruz”
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, temel 6 ilkelerinin olduğunu ve bunun ilkinin hareket olduğunu söyledi. Yenişehirlileri evlerinden çıkaracak sportif ve kültürel alanlara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
Başkan Özyiğit, “Belediyecilik anlayışımız çerçevesinde belirlediğimiz 6 ilkeden birincisi hareketti. Yani spordu, her yaştan insana spor yaptıracağız demiştik. Spor insanları ve ulusları birbirine yaklaştıran önemli bir alan biz buna inanıyor ve bu şekilde hareket ediyoruz. Biz göreve gelir gelmez projelerimizi hayat geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Biz insanları evin içinden alıp sokaklara, sportif ve kültürel alanlarına yönlendiriyoruz. Yazlık sinemaları ve tiyatro gösterilerini köylerimize ve mahallelerimize götürdük. Kentimizde sanatsal ve sporla iç içe bir yaşama öncelik verdik.” Dedi.
Başkan Özyiğit, projelerini anlattı
Göreve başladıkları tarihten itibaren yaptıkları projeler ile ilgili bilgi veren Başkan Özyiğit, “ Ulusal bazda Yenişehir Triatlonu’nu gerçekleştirdik, Mersin yeni bir spor organizasyonu kazandırdık. Yenişehir Triatlonu’na yüze yakın sporcu katıldı. Türkiye Triatlon Yarışmaslarının 2020 yılı finalleri Yenişehir’de yapılacak. 10 Kasım’da Ata’yı Anma Koşusu düzenledik ve bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz koşulara 457 sporcu gencimiz katıldı. Yine aynı tarihte Liselerarası Futbol Turnuvası yaptık. 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Tenis müsabakalarını düzenledik ve 106 sporcu katıldı. Dünya Barış Günü’nde ‘kardeşlik için yüzüyoruz’ dedik ve Yenişehir’den Kıbrıs’a 8 sporcu kulaç attı. Yenişehir’den Kıbrıs’a bir yüzme parkuru açtık. Her yaştan vatandaşa spor hizmeti verdiğimiz spor okullarımıza bine yakın hemşehrimiz müracaat etti. Kentimizde yapılan spor ve sanat faaliyetlerine daima katkı verdik. Ev kadınlarına yönelik Çay Saati’nde Tenis Öğrenmeye Ne Dersiniz sloganıyla yaptığımız tenis kursuna çağrımıza ilk etapta iki yüz kadın başvurdu ve şuanda eğitimlerine devam ediyorlar. Müftü Deresi’deki bisiklet parkurumuzu açarak genişlettik vatandaşlarımıza spor yapmalarını sağlayacak alanlar yaratmaya devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı. Başkan Abdullah Özyiğit, ayrıca 0-3 yaş arası erken çocukluk eğitimi projesi hakkında da bilgi vererek “Erken çocukluk eğitiminde Türkiye dünyada 469 sırada yer alıyor neredeyse sonuncuyuz Yenişehir’de bu konuda bir ateş yaktık bu tüm Türkiye’yi saracak.” Dedi.
Kaya, “Çay saatinde tenis öğrenen kadınları her yerde anlatacağım”
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i projelerinden ötürü takdir eden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, “Spor kurulundaki arkadaşlarımız Mersin Yenişehir’deki ev kadınları tenis öğreniyor dediklerinde inanamadım. Onlar da o halde kendiniz gelip görün dediler ben de Mersin için anlamlı olan 3 Ocak’ta gelip kendim görmek istedim. Mersin 3 Ocak’ta 98 yıl önce düşman işgalinden kurtuldu bugün de eve mahkum edilen kadınlar sokakta özgürce nefes alabiliyor ve spor yapabiliyor. Mersin’de başlattığınız bu adım inanın hafife alınacak bir adım değil, Başkanımız Abdullah Özyiğit’i tenisi sosyete sporu olmaktan çıkardığı için kutluyorum. Buradaki kadınları cesaretlerinden ve kararlılıklarında ötürü kutluyorum. Yenişehir Belediyesi’nin bu projesi ile Türkiye’ye örnek olacaksınız. Bu örneği Türkiye’nin her yerinde anlatacağım. Yenişehirli kadınların çay saatinde tenis oynamaya geldiğini çıktığım ilk televizyon programında anlatacağım. Bu işi Türkiye’ye duyurmamız lazım.” Şeklinde konuştu.
“9 ayda Yenişehir’de gerçekleştirilen başarı Türkiye’yi sarabilecek”
Yenişehir’de 9 ayda gerçekleştirilen başarının Türkiye’yi sarabileceğini aktaran Kaya, “ ‘Yenişehir’e yeni şeyler yapmak lazım’ diyen ve yeni şeyleri de kendi halkıyla birlikte üreterek yapan sevgili kardeşim, yoldaşım Abdullah Özyiğit’i kutluyor ve tebrik ediyorum. 9 ayda Yenişehir’de gerçekleştirilen başarı Türkiye’yi sarabilecek düzeyde”  dedi.
Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in sporcu kadınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA