HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
1 günde 1000 adet gıda kolisi dağıtıldı


22 Nisan 2020 Çarşamba 13:15

Korona virüsü nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine bir günde bin adet gıda kolisi ve 450 paket hijyen paketi dağıttı. Başkan Abdullah Özyiğit, “Dayanışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Güzel günler için mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Yenişehir Belediyesi Covid-19 salgını sonrası 65 yaş üzeri, kronik rahatsızlığı bulunan ve korona virüs nedeniyle işini kaybeden vatandaşlara gıda yardımında bulunuyor.  Hijyenik koşullarda özenle hazırlanan ve içerisinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu paketler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Salgın sürecinin uzaması ve vatandaşların ekonomik olarak gün geçtikçe daha da zor duruma düşmesi nedeniyle Yenişehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı.

Yüz personel ve on beş araçla Sosyal Hizmet Ekipleri bir günde, bin aileye gıda kolisi ve 450 aileye hijyen paketi ulaştırdı.  Dağıtılan gıda paketlerinde kuru fasulye, un, makarna, kırmızı mercimek, nohut, bulgur, pirinç, yağ, şeker ve tuz gibi temel gıda malzemeleri bulunuyor. Hijyen paketlerinde ise 10 adet maske, yüksek alkollü 400ml kolonya ve korona virüs bilgilendirme broşürü yer alıyor. Yenişehir Belediyesi gıda paketleri için hayırseverlerden gelen bağışları da kabul ediyor.

Başkan Özyiğit, “Hiçbir talebi geri çevirmemeye özen gösteriyoruz”

Bu zor süreçte ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalıştılar ve Yenişehir Belediyesi olarak bir günde, gıda talebinde bulunan bin aileye gıda yardımlarımızı ulaştırdık. İlk gün de söylediğimiz gibi kentimizde hiçbir hemşehrimizi aç ve açıkta bırakmayacağız. Zor durumda olan vatandaşlarımıza yardım etmek ve el uzatmak bizim sorumluluğumuz ve biz de görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Yenişehir’imizde mağduriyetleri engellemek için büyük bir çaba sarf ediyoruz.  Korona virüs salgını süreci uzadıkça, sıkıntılar daha da artıyor. İnsanlar işlerini kaybetmeye, birikimlerini tüketmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyemiz her gün 4 bin gıda kolisinin 13 ilçede ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Biz de Yenişehir’imizde sadece bir günde bin adet gıda kolisi dağıttık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bugün 450 aileye hijyen paketi de dağıttık, maske ve dezenfektan temin etmekte sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın bu sorununu da çözüyoruz. Tabi önceliğimiz risk grubunda olan vatandaşlar. Ama hiçbir talebi geri çevirmemeye de özen gösteriyoruz. ” diye konuştu.

Başkan Abdullah Özyiğit, gıda kolilerinin hazırlandığını ve talep eden vatandaşlara ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.  Yenişehir Belediyesinin verdiği gıda yardımı ve hijyen paketi talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar 444 33 54 numarasıyla Yeni Şehir Masasını arayabiliyor.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA