HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Yenişehir Halk Kart ile yerel esnaflar da kazanıyor


7 Ağustos 2020 Cuma 11:05

Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve dar gelirli vatandaşlara dağıttığı Yenişehir Halk Kart ile bölgedeki yerel esnaflar da kazanıyor.

 

İhtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve aile bütçelerine katkı sunan Yenişehir Halk Kart sahipleri anlaşmalı ve alışverişlerde yüzde 5’e kadar indirim uygulayan esnaflardan alışverişlerini yapıyor. Yenişehir Belediyesinin bu projesi ilçedeki yerel esnafları da mutlu ediyor.

Yenişehir’de uzun yıllardır esnaflık yapan ve Yenişehir Halk Kart ile alışverişlerde indirim sağlayan işletmeci Mustafa Meriç, “6 yıldır market işletmeciliği yapıyorum. Öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yerel esnafın işlerini canlandıran ve maddi durumu düşük vatandaşlarımıza destek veren Belediyemiz, bu projesiyle bizleri çok mutlu etmiştir. Halkımızın genel yapıda ihtiyaçları sınırsız fakat bu projeyi ailelere ve esnaflara maddi katkı sağladığı için çok önemli buluyoruz. Bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz. Büyük marketlerin mücadelesi bizimle, sokak içlerine kadar girmiş durumdalar. Özellikle Abdullah Özyiğit beye bu noktada çok teşekkür etmek istiyorum. Bu kartları onlara da verebilirdi ama bize vermesinin nedeni de buydu. Bizim de ihtiyaçlarımız var, biz de yaşam mücadelesi veriyoruz. Marketlerle rekabete girecek durumumuz yok ama bu tür projelerle birlikte biz de zamanla daha iyi duruma geleceğiz.  Biz de elimizden geldiği kadarıyla bu projeyi destekleyerek, Yenişehir Halk Kart indirimi uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Halkımız, ekonomimiz ve esnaflarımız için çok yerinde bir uygulama”

Yenişehir Belediyesinin esnafı da düşünerek hayata geçirdiği bu projeyi çok yararlı bulduklarını söyleyen esnaf Hasret Oğuz ise “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in önderliğinde yapılan bu çalışmayı bir esnaf olarak çok yararlı buluyorum. Yerel halkımızın kazanması açısından çok önemli. Halkımız, ekonomimiz ve esnaflarımız için çok yerinde bir uygulama. Umarım bu zor süreçte Yenişehir Halk Kart amacına ulaşır. Proje sayesinde Yenişehir’in parası Yenişehir’de kalıyor, yani kent içerisinde düzgün bir şekilde dönen bir sistem oluşuyor.” dedi.

“Biz de kazanıyoruz ve dar gelirli insanlar da kazanıyor”

Uygulamayı çok yerinde bulduklarını ifade eden Şeyhmus Güler de “Yenişehir Halk Kart uygulaması için Yenişehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz. Yenişehir Halk Kart ile hem yerel esnafın hem de vatandaşların kazanıyor olması bizleri çok memnun ediyor. Yerel esnaflar olarak Yenişehir Halk Kart için harekete geçtik ve indirim yaparak, projeye destek verdik. Bu şekilde biz de kazanıyoruz ve dar gelirli insanlar da kazanıyor. Bu uygulama çok yerinde ihtiyaç sahibi halkımızın faydalanacağını umut ediyoruz.” Diye konuştu.

Yenişehir Halk Kart’a aylık 200 Türk Lirası yükleyen Yenişehir Belediyesi proje ile toplamda 4 bin ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA