HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ, DEV FİRMALARI İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURUYOR


16 Eylül 2020 Çarşamba 13:35

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde, İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu işbirliğiyle düzenlenen “Dijital Liderler Mersin’de Projesi”, Türkiye’nin ünlü isimlerini Mersin ile buluşturmaya devam ediyor. Dijital ortamda gerçekleştirilen projenin Temmuz ayı programının ilk konuğu Mersinli iş insanı, Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi oldu. Tüfekçi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin proje ve faaliyetlerine başka bir belediyede rastlamadığını belirterek, 36 kurum ve kuruluşun işbirliği ile bu projenin hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde, İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu işbirliğiyle düzenlenen “Dijital Liderler Mersin’de Projesi”, iş dünyasının dev firmalarını ve ünlü isimlerini Mersin ile buluşturmaya devam ediyor. Dijital ortamda gerçekleştirilen projenin Temmuz ayı programının ilk konuğu Mersinli iş insanı Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi oldu. Tüfekçi, “Covid Dönemi Yönetim ve Pazarlamada Arçelik Örneği” başlığı altında Türkiye’yi dünyada temsil eden öncü firmalar arasında yer alan Arçelik’in pandemi sürecinde yaptıklarını anlattı.

Uzman konukları ve gündem yaratan konularıyla iş dünyasında fark yaratıyor

36 kurum ve kuruluşun işbirliğinde Haziran döneminde başlayan “Dijital Liderler Mersin’de Projesi”, uzman konukları ve gündem yaratan konularıyla iş dünyasında fark yaratıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın öncülüğünde gerçekleştirilen ve Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi’nin konuk olduğu programa, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da katıldı.

Tüfekçi: “Kariyer Merkezi’nin proje ve faaliyetlerine başka bir belediyede rastlamadım”

Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, pandemi sürecinde yaşananları anlatarak, “Arçelik olarak pandemi sürecini Türkiye’de ilk hisseden şirketlerden bir tanesiydik. Şubat ayında Arçelik ailesi olarak bütün şirket kampüslerimizde birinci derecede hijyen önlemlerini almıştık” dedi. 

Pandemi sürecinin birçok sektörü olumsuz etkilediğini ifade eden Tüfekçi, markaların bu tür durumlarda ilk olarak pazarlama ve reklam bütçesini kesme yoluna gittiklerini aktararak, “Özellikle belirsizliğin çok olduğu, bu gibi kriz dönemlerinde araştırma ve gerçek yapılan faaliyetler net göstermiştir ki pazarlama ve reklam yatırımını kesmeyen bilakis daha da arttıran markalar hep kazanarak çıkmıştır” diye konuştu. Tüfekçi, dijital dönüşümün hız kazandığı bu kriz döneminde reklam ve pazarlama bütçesinden kısmadan, müşteri odaklı, güvene dayalı bir yönetim anlayışı ile pozitif olarak etkilendiklerini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin proje ve faaliyetlerine başka bir belediyede rastlamadığını dile getiren Tüfekçi, “Dijital Liderler Mersin’de Projesi’ne 36 kurum ve kuruluşun işbirliği ile imza atılması çok önemli” dedi.

Kızıltan: “Kariyer Merkezi’nin çalışmalarını MTSO olarak her zaman destekleyeceğiz”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin açıldığı günden beri çok önemli işler yaptığını ifade ederek, “Pandemi sürecinde birçok kurum ve kuruluşun çekindiği ortamda, cesaretle çok büyük isimleri gündeme getirerek, Mersin iş dünyası ile buluşturdu. Başarılı çalışmalarını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman destekleyeceğiz” dedi. Mersin’i Türkiye’de temsil eden en önemli isimlerden birinin Arçelik Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi olduğunu ifade eden Kızıltan, il dışındaki Mersinliler’in kente katkı sağlaması amacıyla iş dünyası, sanat gibi alanlarda öncü olan Mersinliler’i bir araya getirecek, Mersin’e katkı sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Gündeş: “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak dünyada değişen algılara göre kendimizi uyarlamamız gerekiyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ise Kariyer Merkezi’ni yaptığı çalışmalardan ve istihdama yönelik projelerden dolayı tebrik ederek, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ayhan Kızıltan’ın bu tür programlara katılması, halkın, esnafın, iş dünyasının yanında olması, kent bileşenlerini toparlayıcı olması nedeniyle de teşekkür ediyorum. Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi Bey’in bu tür bilişim ortamlarında aktaracağı değerli bilgiler, aslında iş insanlarına, ticaretin içinde olan insanların nasıl bir inovatif düşünceyle kısa, orta, uzun vadeli bir yol haritası çizebileceğine, hangi önlemleri alabileceklerine, üretilenlerin nasıl hazırlanıp pazarlanabilmesinin nasıl büyük ar-ge masrafları harcanarak bir takım şeyler üretiyorlarsa mutlaka buna da bir çare bulacaklar düşüncesiyle çok değerli fikirlerini aktarıyorlar. Mehmet Tüfekçi Bey’e teşekkür ediyorum. Bilgilerini, ürettiklerini, alınması gereken önemleri, çok değerli iş insanları ve kent bileşenleri ile paylaşıyor. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak inovatif düşünceye, yeni fikirlere, dünyada değişen algılara göre kendimizi uyarlamamız gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda da her konuda olduğu gibi iş birliğine, birlikte hareket etmeye hazırız” dedi.

Özada: “Rehberlik hizmetleri Türkiye’de çok geç başlıyor”

Mersin Kariyer Merkez Müdürü Serkan Özada, 2019’un Ekim ayında hayata geçirilen Kariyer Merkezi’nin kurulmasındaki amacın iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik nitelikli bir kariyer ofisi oluşturmak olduğunu belirterek, “Rehberlik hizmetlerinde niteliği geliştirmek amacıyla da kurumlar arası işbirliğine çok önem veriyoruz. Bu doğrultuda Akademik ve Profesyonel Buluşmalar başlığı altında Dijital Liderler Mersin’de Projesi’ni gerçekleştiriyoruz” dedi.

Özada, rehberlik hizmetlerinin Türkiye’de çok geç başlaması konusuna da değinerek, rehberlik hizmetlerinin erken dönemde başlaması, meslek liselerinin teşviki, meslek liseleri teknolojileri ile iş dünyası teknolojilerinin uyumsallaştırılmasının istihdamın niteliği ve niceliği açısından önemli olduğunun da altını çizdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA