HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ “SOLARİS”MERSİN’DE YÜKSELİYOR!


19 Eylül 2020 Cumartesi 16:03

Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, bu yenilenebilir enerji yatırımı sayesinde yapı sektöründe sürdürülebilirlik yolunda örnek bir projeye imza attıklarını belirterek, bu konuda kendilerine destek olan Yenişehir Belediyesi’ne de teşekkürlerini sundu.

 

 

Ekinci İnşaat, sürdürülebilirlik anlayışıyla fark oluşturacak bir projeye imza atarak Mersin’de kendi enerjisini üreten en büyük konut projesine imzasını 25 Eylül’de atıyor.

3 bin metrekarelik alana kurulacak olan Güneş Enerji Sistemiyle, kendi enerjisini üreterek aydınlatma, ısıtma ve soğutmasına katkı sağlayan Türkiye’nin tek sitesi kuruluyor.

1970’ den bu yana Mersin yapı sektöründe başarılı projeleri ile adından söz ettiren Ekinci İnşaat, bugüne kadar yapı sektöründe mimari ve teknolojik yeniliklerden en üst

düzeyde yararlanarak, bireylerin yaşam kalitesini ve standardını yükselten yapılara imza atarken, yapı sektöründe enerji kaynaklarında sürdürülebilirlik sorumluluğu ile yeni bir projeye imza attı. Güneş enerjisi üretiminde en verimli bölge olan Akdeniz’de, Türkiye’nin ilk kendi enerjisini üretebilen sitesi olan Solaris’in temellerini atıyor. 

27.000 m2 toplam arsa alanı üzerine kurulacak olan iki bloklu Solaris Sitesi, 3 bin metrekarelik alana kurulacak olan Güneş Enerji Santrali ile ortak kullanım alanlarının elektrik ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, yenilebilir enerji sistemi ile her yıl doğaya 10.000 adet ağaç hediye etmiş olacak. Yine site içerisinde kullanılacak olan sistem sayesinde 8 milyon 500 bin ton karbondioksit salınımında önüne geçilmiş olacak.

Tamamen çevre dostu olarak hayata geçecek olan projede tasarruflu tüketim, ısı ve ses yalıtımları kullanılırken, katlara kurulacak sıcak su sistemi sayesinde de daire içlerine 10 saniyede ulaşacak sıcak su ile yüzde 41 su tasarrufu da sağlanacak. Ayrıca, site kullanım alanında yeşil çevre önemi de gözünde bulundurularak yüzde 91 yeşil alan sahip sosyal donanıma sahip olacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, “Enerji, iş yapabilme yeteneğidir” anlayışıyla temelini atacakları Solaris ile sadece Mersin’de değil, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirtti. Bu büyüklükte bir projenin Türkiye’de tek olduğunu belirten Nesim Ekinci, “Temel ihtiyacımız olan barınma ile birlikte, en büyük enerji tüketiminin oluştuğu gerçeğinden hareketle, konutlardaki enerji ihtiyacını fosil yakıtlar yerine en efektif,  yenilenebilir enerji kaynağımız Güneş’ten karşılamak için yola çıktık ve yeni projemiz Solaris’i hazırladık” dedi.

Projeyi hayata geçirme aşamasında Yenişehir Belediyesi’nden de destek aldıklarını ifade eden Nesim Ekinci, belediyenin de projeyi heyecanla karşıladığını belirterek, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e de katkıları için teşekkür etti.

 Solaris Projesinin temelleri, 25 Eylül 2020 Cuma günü Yenişehir Belediyesi’nin destekleriyle pandemi kurallarına uygun şekilde atılacak. 

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA