HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP’Lİ ANTMEN ‘AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ YÖNETİMİNDE TÜRKİYE YOK’


26 Kasım 2020 Perşembe 09:20

Mecliste devam eden Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen yaptığı konuşmada Mersin’de Rusya tarafından inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatı çalışmalarının ÇED raporu olmaksızın başlatıldığını ve yürütüldüğünü ifade ederek “Mersin’de Akkuyu Nükleer Santrali çalışırken yaşanacak bir depremde, Akdeniz ve çevresi geri dönülemeyecek felaketlerle karşı karşıya kalacaktır. Bu santralin yarın yaşanacak bir depremde yüzlerce atom bombası gücünde patlamayacağının garantisi yoktur” dedi.

 

CHP’li Antmen’in konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde;

 

AKKUYU’YU YAPAN FİRMANIN PARA OPERASYONLARI KARANLIKTA KALDI

 

“Bakın Elazığ’da, İzmir’de deprem oldu, vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Hayatlar karardı. Akkuyu’da, inşaatın zeminindeki betonda çatlak oluşmasına, nükleer reaktörün oturtulacağı bölümün iki kere çatlamasına rağmen inşaata devam edilmektedir.  Bahsi geçen çatlamalar; aktif Kuzey Ecemiş Fay Hattı üzerindeki 6 karstik boşluk barındıran zemin bölgesinde, her biri 14 bin tonluk 4 reaktör üstüne binmeden oluşmuştur. Deprem ve patlama riski ile karşı karşıya olunan Akkuyu Nükleer Santrali ayrıca birçok başka vahim iddiayla ve durumla da kamuoyunda sıkça tartışılıyor.  Bakın Çiğdem Toker, Sözcü Gazetesindeki köşesinde Akkuyu AŞ’nin off-shore şirketlerle para alışverişi yapmak için yetki aldığını yazmıştı.  Bahsi geçen yazıda karar için, ‘Amiyane tabirle Akkuyu'da kimin elinin kimin cebinde olduğunun bilinmediği bir dönem resmen başladı’ ifadeleri kullanılmıştı. Bu ne demek? Uzun yıllar boyu vergilerimizle finanse edeceğimiz santralin sahibi konumundaki şirketin para operasyonları karanlıkta kalacak”

 

AKKUYU’NUN YÖNETİMİNDE TÜRKİYE YOK

 

“Akkuyu’yu yapan firma; Çernobil’de patlayan santrali yapan firmayla aynı firma. AKP ve MHP’li Milletvekili arkadaşlarım ; yerli ve milliliği ağzınızdan düşürmüyorsunuz Akkuyu Nükleer Santral yönetiminde sadece 1 tane Türk vatandaşının olduğunun farkında mısınız ? O kişi de çifte vatandaş; hem ABD hem Türkiye vatandaşı!  Şimdi burada ne yerlilik ne de millilik var. Yarın burada patlama olursa sadece ölenler yerli ve milli olacak! Bakın; Akkuyu yönetiminde bulunan Henri Proglio’nun ise  ülkesi Fransa’da yolsuzluk yaptığı ve hem kamu kurumundan hem özel sektörden maaş aldığı; yani çift maaşla haksız gelir elde ettiği Avrupa basınında yer aldı.  Gerçi yolsuzluğa ve çifter çifter maaşa boğulmuş iktidardan bunu eleştirmesini beklemek komik ama Yüce Meclis bilsin ki Akkuyu’ya yönetici getirilen Fransız, ülkesinde yolsuzluklarla anılan biri. İktidar Fransız yöneticinin yolsuzluklarına hala ‘Fransız’ kalmayı tercih etmektedir!  Nükleer santral gibi çok önemli bir yapının yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ağırlıkta olmaması, söz ve karar hakkının yabancılara devredilmesi, ülkemiz geleceği açısından kabul edilemez sıkıntılara yol açacaktır. Yerlilik ve Millilik vurgusu yapan herkese duyurulur!”

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA