HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ İSTENEN BORÇLANMA TALEBİ OYÇOKLUĞUYLA REDETTİ


5 Temmuz 2022 Salı 10:07

Akdeniz Belediye Meclisi’nin CHP, HDP ve bağımsız üyelerinin oyçokluğu kararıyla; Başkan M. Mustafa Gültak’ın, ilçeye bağlı mahallelere yönelik her türlü altyapı hizmetleri, ayrıca sıcak asfalt üretiminde kullanılmak üzere bitüm alınması için talep ettiği 20 milyon TL borçlanma talebi reddedildi.

 

Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk birleşim toplantısı, bir önceki birleşim tutanak özetinin okunup oylanması ile sürdü ve ardından gündem maddelerine geçildi. Başkanlık Makamınca tekrar görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen 10 Haziran 2022 tarih ve 109 sayılı; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Akdeniz Belediyesi arasında yapılacak olan kardeşlik anlaşması ile ilgili protokol hazırlama ve sözleşme imzalama konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi yeniden görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama ve tartışmaların ardından söz konusu teklif, CHP ve HDP’li üyelerin oyçokluğu ile yeniden reddedildi.

Hizmetler için istenen 20 milyon TL borçlanma talebi de reddedildi

Meclis’te, sıcak asfalt üretiminde kullanılmak üzere sıcak bitüm alınması, yeni yollar açılması, altyapı çalışmaları, yol ve sokaklarda asfalt kaplama, yama ve benzeri iş ve hizmetler için İller Bankası veya diğer bankalardan talep edilen 20 milyon TL’lik teminat mektubu için Başkan Gültak’a yetki verilmesine ilişkin önerge de görüşüldü. CHP, HDP ve Bağımsız Meclis üyelerinin ‘ret oyu’ vermesi nedeniyle önerge, komisyonlardan geldiği gibi oyçokluğu ile reddedildi.

“Akdeniz’e hizmet için borçlanma istiyorum, kendim veya ailem için değil”

Borçlanmaya ilişkin önergenin reddi üzerine bir açıklama yapan Başkan Gültak; borçlanma yetkisini kendisi veya ailesine istemediğinin altını çizerek; “Türkiye’de hemen her belediye borçlanma istiyor. Biz Büyükşehir’e de borçlanma yetkisi verdik. Biz de Akdeniz’e hizmet üretmek için borçlanma yetkisi istiyoruz. Akdeniz’de yaşayan insanların asfalta, kaldırıma ve yola ihtiyacı var” dedi.

“İktidarın belediyesi… Dünya kadar para geliyor algısı doğru değil”

Başkan Gültak, Mersin’de, en yüksek maaş veren belediyelerin de başında geldiklerini kaydederek, şöyle konuştu; “Sadece asgari ücrete gelen oranda ve memur maaşlarına yapılacak oranda maaş artışı yaptığımız andan itibaren 11 ila 12 milyon TL net maaş ödeme noktasına geliyoruz. Geçen ay bize Ankara’dan 7,8 milyon TL geldi. Dışarıda yaratılan ‘Gültak, iktidarın belediyesi, dünya kadar para geliyor’ gibi algı ve iddialar doğru değil. Bu belediyeyi hep birlikte yönetmek zorundayız.”

“Borç yükünü ben oluşturmadım, çözümden yanayım”

Belediye çalışanlarının maaşını ve hizmet veren yüklenici firmaların alacaklarını da düzenli olarak ödemek istediklerini dile getiren Başkan Mustafa Gültak, “Vatandaşlarımıza da ya asfaltı ve kaldırımı götüreceğiz, ya da neden götüremediğimizi de anlatacağız. Bu borç yükünü ben oluşturmadım. Benim dönemimde ne kadar borç olduğu belli. Ben çözüm arıyorum, çözümden yanayım. İşçimin, memurumun maaşını vermek istiyorum. Yüklenici firmalarla hizmeti sürdüreceğiz, vatandaşa asfalt-kaldırım hizmeti götürmek zorundayız. Farklı öneriniz varsa ona da açığım, gelin birlikte bir metot bulalım” ifadelerini kullandı.

Belediyede yapılan atama ve görevlendirmelerle ilgili Meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ve atık toplayıcılarının çalışma usul ve esaslarına ilişkin Meclis’e sunulan önergenin komisyonlara oybirliği ile havalesinden sonra toplantı sona erdi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki birleşimi, 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 10:00’da yapılacak.

 

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA