HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ÇİMİŞ: MTSO SEÇİMLERİ İPTAL EDİLMELİDİR !


8 Kasım 2022 Salı 09:36

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 14 Nolu Meslek Komitesi İkamet Amaçlı İnşaat ve Emlak’tan aday olan Işkın Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş; seçim esnasında sandık başında görevleri olmayan kişilerin oy kullanacak olan seçmene baskı yapıldığını ve OY KULLANMAYA gelmeyenlerin yerine oy kullanıldığı iddia ederek delilleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Hafta sonu yapılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sonrası sular durulmuyor.  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 14 Nolu Meslek Komitesi İkamet Amaçlı İnşaat ve Emlak’tan aday olan Işkın Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş, seçimde seçmene baskı yapıldığını ve oy kullanmaya gelmeyenlerin yerine oy kullanıldığını belirterek Mersin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.  

GELMEYENLERİN OYUNU KULLANDILAR
MTSO seçimlerinde fuar alanında bulunan 20-21-22-23 nolu sandıklarda 14 nolu grup için yapılan SEÇİMDE görevli sandık kurulu başkanları tarafından, oy kullanıldığı esnada, “görevli olmayan ve seçilmeye aday olan kişiler tarafından” sandık başında pusula verilerek seçmene baskı ile yönlendirme yapıldığını tespit ettiklerini ifade eden İş İnsanı ve 14 Nolu Meslek Komitesi İkamet Amaçlı İnşaat ve Emlak’tan meclis üyesi adayı Sezai Çimiş, “6-7 dakikalık kamera kayıtları, incelendiğinde, 14. grupta aday olup “kazanan grupta listede yer alan isimlerin” sandık başında her an seçmene baskı yaptıkları, görevli olmamalarına rağmen, görev-yetki kartı olmaksızın sandık başında durduklarını belirledik. Güvenlik bölgesinden sonra sandık başına gidemeyecekleri, seçmenin başında duramayacakları, Seçim görevlilerin bu durumu gayet olağan karşılamalarının suç olduğu, buna dair onlarca kayıt olduğu, bunlara müdahale edebilmek için mecburen yanlarında akşama kadar durmak zorunda kaldığımız ve saldırıya uğradığımıza dair görüntülerde mevcuttur.

Oy kullanan 545 kişinin bir kısmının yurt dışında ve şehir dışında oldukları Mersin’de olup da oy kullanmaya hiç gelmeyenler olduğu ve buna rağmen adlarına oy kullanıldığı, kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardan olan oy kullanma hakkının ise usulsüz ve demokratik olmayan, özgür iradelerin yer almadığı seçimin iptali gerekmektedir.” dedi.

HİLE İLE SEÇİM RUHU ZEDELENMİŞTİR
MTSO seçimlerinde oy kullanabilmek için yetki belgesi gerektiğinin yetki belgesinin de sırket yetkılısı bizzat gelmese dahi herkese verdiğini, kimlik olmadan yetki belgesi alınabileceğini, seçim görevlisinin ise yetki belgesini görünce kimlik kontrolü yapmaya gerek duymadığını HALİYLE BU YÜZYILDA BU TÜR ÖNEMLİ SEÇİMDE KİMLİKSİZ OYLARIN KULLANILDIĞINI ifade eden Çimiş şunları söyledi:
“Bunun ispatı olarak, 14. grupta oy kullanan Gökhan Yıldız kimliğine bakılmaksızın, başka isim benzerliği olan kişi onun yetki belgesi ile 47023 sicil nolu kişi yerine oy kullanmıştır. 23’üncü sandıkta görevli memurların bazı isimlerle HESAP VE TELEFON trafiği nazara alındığında, özellikle 23. sandıkta ve diğer sandıklarda seçimdeki ilk saatlerde 9:00-10:00 saatleri arasında imza atan kişilerin yurtdışında ve şehir dışında oldukları, seçim yerine hiç gelmedikleri, emniyette yer alan kamera kayıtlarına ivedi bakılarak bir kopyasının bilirkişiye gönderilerek, 545 kişinin 05.11.2022 tarihinde fuar alanına girip girmedikleri, kamera kayıtlarına göre “sandık başında görevli olmayan kişilerin” seçimi kazanan grup listesinde yer alan kişilerin; her seçmene bizzat yönlendirme ile seçime müdahale ettikleri, BUNLA İLGİLİ SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ VIDEO KAYITLARI OLDUĞUNU seçimin tarafsızlığına gölge düşürdükleri, bu yüzyılda seçime olan inancı zarar uğratacak şekilde, hile ile seçim ruhunu sekteye uğratacak şekilde gelene KAPIDA ARAÇ PARK EDERKEN vale hizmeti, oda aidatlarını ödemek SURETİYLE; 23 nolu seçim memurunun hesap hareketi ile oy kullanan şirketlerin-(aidatı ödenenlerin) hesap  ve aidat ödeme hareketi anındaki telefon ve baz istasyon hareketleri incelendiğinde, seçimi kazananların hangi hileli yollara başvurdukları; yurtdışında ve şehir dışında olanlara oy kullandırmanın dışında başkaca hileli davranışlarla da, rüşvet tarzında edimlerle oy toplandığı, baz istasyon kayıtları da celp edilerek günümüz Türkiye’sine bu şekilde haksız rekabet ile seçime gölge düşürülmesi utanç konusu olup, artık bu kirli seçimlere dur demek için iş bu şikayeti yapma zarureti hasıl olmuştur. Açıkladığımız nedenlerle ve resen gözetilecek sair sebeplerle, Van ve Antalya Ticaret Odası seçimlerinin de itiraz üzerine aynı gerekçeler ile iptali de nazara alınarak paranın finans merkezi olan ticaret ve sanayi odalarında yapılan klişe haksızlıklara son vermek için bu şikayeti yapma zarureti hasıl olmuştur.” Diyerek şikayet dilekçesini Mersin savcılığına sundu ve kamera inceleme talebi kabul edilerek  soruşturma başlatıldı,




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA