HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tuna’dan Büyükşehir’e suçlama


7 Haziran 2011 Salı 12:20

Toroslar İlçesi Belediye Başkanı Hamit Tuna; Meclis Üyelerine sinekle mücadele çalışması konusunda ilçe belediyelerinin yaşamakta olduğu sıkıntıyı dile getirerek; “Şubat Ayı’ndan beri uyarılarımız dikkate alınmadı. Sinekle mücadelenin en önemli kısmı olan larva mücadelesi yapılmadı. Sonuç olarak tüm ilçe belediyelerinde olduğu gibi bizim ilçemizde de yoğun bir sivrisinek sorunu var”

 

 

           Belediye meclisinin Haziran ayı 2. oturumunun temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; sinekle mücadele konusunda vatandaşlardan belediyeye gelen şikayetlere değindi. Başkan Tuna, meclis üyelerinden; vatandaşlara, artık ilaçlama görevinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu anlatmalarını istedi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşların yılların alışkanlığıyla sinekle mücadele çalışmalarının ilçe belediyesi tarafından yapılması gerektiği düşüncesinde olduklarını ancak bu eksik bilgilendirilmenin önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Meclis üyelerinden ve basından kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında yardım isteyen Başkan Tuna,  “Danıştay’ın aldığı karar doğrultusunda sivrisinek ilaçlama çalışmaları görevinin Büyükşehir Belediyelerine verilmesinden beri ilaçlama yapamıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi de ilaçlama konusunda çok zayıf kaldı. Sorun dağ gibi büyüyor” dedi.

            Danıştay’ın sinekle mücadele çalışmalarını Büyükşehir Belediyelerinin yetkisine vermesinin ardından, sinekle mücadele konusunda ilçe halkından eleştiriler aldıklarını ifade eden Başkan Hamit Tuna; “Larva dönemindeki mücadelede geç kalındı. Yaz sezonunun da gelmesiyle sivrisinek sorunu vatandaşı rahatsız ediyor. Her gün onlarca şikayet alıyoruz. Biz bu çalışmayı yapıyorduk. Ancak mahkeme kararıyla sinekle mücadele faaliyetleri Büyükşehir Belediyeleri’ne geçti. Gerekli tedbirler alınmalı. Bu mücadeleyi zamanında yapmazsanız, sinekle mücadelede başarılı olamazsınız.”

            Mahalle gezilerinde halka sinekle mücadele çalışmasının kendi yetkilerinde olmadığını ifade ettiklerini kaydeden Başkan Tuna, vatandaşların doğal olarak yaşadıkları ilçenin belediyesinden hizmet beklediklerini vurgulayarak; “Özellikle bu yaz çok yoğun bir sivrisinek akını var. Toroslar halkı adeta isyan ediyor. Ve bu tepkilerinde de son derece haklılar. Ancak kanunen sinekle mücadele çalışmasına bütçeden para harcayamıyoruz. Sinekle mücadele çalışması için para harcarsak, bu harcamanın belediye bütçesine zimmet olarak geri dönmesi söz konusu” dedi.

            Vatandaşların sağlığını her zaman ön planda tuttuklarını ve sinekle mücadele konusunda Şubat Ayı’ndan beri yeni yasal durum doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’ni sürekli uyardıklarını dile getiren Başkan Tuna, bu günlerde küçükte olsa ilaçla çalışmasının başladığını ancak bu çalışmanın çok yetersiz kaldığını ve adeta başarısızlığa mahkum olduğunu ifade etti.

“Bundan sonra sıkıntı daha da artacak. Bir an önce çalışmanın ciddiye alınması ve hızlandırılması lazım” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tuna; “6,5 yıldır biz Toroslar Belediyesi olarak sivrisinekle mücadele çalışmasını başarıyla yaptık. Ve bölge halkımızdan da her zaman teşekkür aldık. Fakat Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayında yapılan larva döneminde gecikti. Toroslar’daki sıkıntının çözüme kavuşabilmesi için Büyükşehir’e başvurduk ama sıkıntı giderilmiş değil. Bölgeyi iyi biliyoruz. Büyükşehir’e rehberlik etmeye ve yönlendirmeye hazırız”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA