HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
UMEM Projesi’nde istihdam edilen kursiyerlere sertifikaları verildi


11 Haziran 2011 Cumartesi 10:09

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM BECERİ’10) Projesi Tanıtım ve Eşleştirme Toplantısı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıya Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu ile kursiyerler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, “İş dünyası olarak en büyük sıkıntımız olan işsizliği ortadan kaldırmak için ciddi projeler ortaya koyduk. UMEM Projesi de bu anlamda önemli projelerden. Proje kapsamında okulların birer parçası gibi çalışıyoruz. Çalışmalar şu an sadece sanayi sektörüne yönelik ancak hedefimizi bunu genişletmek. Gelecekte hizmet sektörü ve diğer sektörlere de kalifiye eleman yetiştirmek istiyoruz. Proje ile ülke genelinde 1 milyon işsiz kalifiye eleman olarak çalışma hayatına kazandırılacak” dedi.

 

Projeye desteklerinden dolayı Mersinlilere teşekkür eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, “Proje işsiz gençler için çok önemli. Şu an Türkiye’de ‘ne iş olsa yaparım’ diye bir düşünce var. Bu proje işsizliği azaltmak için bir takım çözümleri bünyesinde barındıran bir çalışma. Proje kapsamında MTSO ile diğer kurumlar kardeş gibi yerel düzeydeki hareketi koordinasyon içerisinde işletmeye çalışıyor” diye konuştu.

 

Ersöz, “Günümüz dünyasında talepler sürekli değişiyor ve tüketim kalıplarının değişmesi yeni mesleklerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Sahip olduğumuz bilgi ve beceriler bizi ömür boyu taşıyacak nitelikte değil. Sahip olunan diplomayla ömür boyu çalışma hayatını sürdürmek artık mümkün değil. Sürekli kendini yenilemeye, değişen teknolojiye, koşullara uyuma zorlayan bir süreç yaşıyoruz. Bu proje bir anlamda insanların yeniden nitelik kazanması vasfını ortaya koyacak bir mesleki eğitim olarak ortaya çıkmakta” ifadesinde bulundu.

 

Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda illerin birbirleriyle yarışmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz şunları söyledi: “Yüksek işsizlik oranına sahip Mersin’in yüksek bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Birlikte çalışarak yüksek istihdam sağlayabiliriz. Mersin bunu gerçekleştirebilecek güce ve işbirliği potansiyeline sahip. Hiç kimse Mersin’de olduğu yerde kalmamış. Proje burada başarılı bir şekilde yürüyor.”

 

Projenin çalışma hayatı, eğitim, üretim ve istihdamın bir araya getirildiği bir çalışma olduğunun altını çizen Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak ise “İnsanın hayatta iki önemli görevi vardır. Öğrenmek ve çalışmak. Bu proje sayesinde eğitim, üretim ve istihdam ilişkisi çok doğru bir zeminde oturmuş oluyor. Hayat için eğitim felsefesine uygun bir program hayata geçirilmiştir. Yoksa hayatta karşılığı olmayan doğru bilgilerin kazanımının hiçbir anlamı yoktur. Artık küçülen bu dünyada herhangi bir yerde yapılan bir işin dünya standartlarına uyma zorunluluğu var. Siz sadece kendi bulunduğunuz yerdeki iş gücü elemanlarıyla rekabet halinde değilsiniz dünya çapında da rekabet halindesiniz.”

 

Konuşmaların ardından UMEM Projesi’ne katkı veren firmalara teşekkür plaketi ve istihdam edilen kursiyerlere sertifikaları verildi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA