HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Türk Ticaret ve Borçlar Kanunu konulu Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı MTSO’da yapıldı


11 Haziran 2011 Cumartesi 10:20

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, “Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu konulu Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı” MTSO’da gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Ata, Kozan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çetin, Deloitte Temsilcisi Timuçin Cengiz ve Bölge Odalardan katılımcılar ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, “Küresel kriz sonrasında dünyanın ekonomik eksini ve ticari haritası değişti. Türkiye’nin de dünya ekonomisi ve ticaretinden daha fazla pay alması için bu değişime yasal olarak da hazır olması gerekiyor. Bu nedenle Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunda yapılan değişiklikler son derece önemli” dedi.

 

Kuyucuoğlu, “KOBİ’ler uluslararası arenaya çıkmak istiyorsa sürece hızla uyum sağlamalıdır. Yeni Türk Ticaret Kanunu, şirket genel kurullarını elektronik ortamda yapma imkanı sağlıyor. MTSO Bakanlık ile birlikte yürütmekte olduğu merkezi sicil sistemi projesinde 1,5 yıldır uygulama yapmakta. E-devlet uygulama ayaklarından bir tanesi olan bu proje yasının uygulanmasında önemli kolaylıklar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Türkiye’de 5 farklı bölgede tanıtım toplantıları yaptıklarını belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, “Amacımız, şirketlerimizi yeniliklere en iyi şekilde hazırlamak. Yeni ortama uyum sağlayan ülkeler daha hızlı büyüyor. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Türk ekonomisinde yeni bir perde açılıyor. Şirketlerin özellikle de KOBİ’lerin bu döneme uyum sağlaması gerekmektedir” ifadesinde bulundu.

 

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun hayata geçmesiyle şirketlerin uluslararası piyasalarla ortak bir dil konuşacağını vurgulayan Deloitte Temsilcisi Timuçin Cengiz, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan kanunun ilerici bir düzenleme olduğunu, kanun ile şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkelerinin şirketlere katkı sağlayacağını söyledi.

 

 

Toplantıda daha sonra Galatasaray Üniversitesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sıtkı Anlam Altay ve Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Pelin Işıntan ‘Türk Ticaret Kanunu’ ve ‘Borçlar Kanunu’ hakkında katılımcılara bilgi verdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA