HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TÜBİTAK Yaz bilim okulu çalışmaları tamamlandı


7 Temmuz 2011 Perşembe 09:51

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile yürütülen TÜBİTAK ve Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen “TÜBİTAK Yapıyorum Öğreniyorum Yaz Bilim Okulu” projesi sona erdi.

 

           “TÜBİTAK Yapıyorum Öğreniyorum Yaz Bilim Okulu” Projesi Çalışmaları, Mersin İli İlköğretim 6. ve 7. sınıflarında okuyan160 kız çocuğu öğrencinin yaparak-yaşayarak modeli ile bilimsel etkinliklere katılmaları ve keşfetme duygusunu tadarak yaratıcılıklarını geliştirmeleri, sosyal çevre içinde proje konuları alanında yeni kazanımlar elde etmeleri ve düzenlenecek sportif ve sanatsal faaliyetler ile çocukların kişisel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlanması, işbirlikli öğrenme ve grup çalışmaları ile ekip ruhu bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar başarıyla tamamlandı.

   

Mersin İli İlköğretim 6. ve 7. sınıflarında okuyan 1. Mersin İli Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan veya 2. Mersin ilinde bulunan 5 yatılı ilköğretim bölge okulunda okuyan veya 3. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu (3294 Sayılı Kanun) kapsamına giren kız öğrencilerin çalışmalara etkin katılımı sağlandı.

               Proje ile 160 kız çocuğu 80’er kişilik 2 dönem halinde 4 gün konaklamalı eğitime alınması sağlandı. Bu eğitimler konusunda uzman olan eğitimciler tarafından uygulamalı olarak verildi. Projede yaparak öğrenme çalışmaları uygulanacak ve Fen Bilimleri (fizik, kimya, biyoloji) Astronomi (gece-gündüz) gökyüzü gözlemi, Sanat (kolaj), Spor (oryantiring), El beceri geliştirme çalışması (model uçak) ve ornitoloji (kuş gözlemleri) alanlarında uygulamalı laboratuvar ve atölye çalışmaları yapıldı.         

             “TÜBİTAK Yapıyorum Öğreniyorum Yaz Bilim Okulu” Projesi Çalışmalarıyla, Türk Eğitim Sistemi 2004 yılından itibaren pilot uygulamalar ile ilköğretim program geliştirme boyutunda Oluşturmacılık yaklaşımını esas alınarak tamamlandı. Oluşturmacılık, bireylerin sahip olduğu önkoşullar ve yetenekleri ile edindikleri yeni bilgilerin kendilerince işlenmesi sonucunda ortaya çıkan kazanımlar üzerine odaklanarak, ilköğretim öğrencilerinin bu süreçte edindikleri kazanımları yaparak-yaşayarak öğrenmesi sağlandı.       

Ayrıca proje kapsamında akademik etkinlikler dışında düzenlenecek sportif ve sanatsal faaliyetler ile çocukların kişisel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlanması, işbirlikli öğrenme ve grup çalışmaları ile ekip ruhu bilincinin oluşturulması amacına uygun birçok çalışma yapıldı.

                Proje ile toplumun yarınlarına yön verecek olan çocukların kendi okullarında bulamadıkları fiziksel ve eğitsel ihtiyaçlara cevap verebilecek birçok etkinlik yapıldı. Eğitim sistemimizin yaşanan eksikliklerinden birisi de uygulamalı eğitsel imkânların her yörede aynı özellikler ve teknoloji ile sunulamamasıdır.   “TÜBİTAK Yapıyorum Öğreniyorum Yaz Bilim Okulu” Projesi Çalışmaları, bu tür imkânsızlıklar içinde bulunan okul ve yöre öğrencilerinin, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de göz önüne alarak, ortaya çıkan ihtiyaçlarına çözüm üreterek, ihtiyaçlara uygun eğitim programları hazırlandı.

            Proje sonucunda ulaşılan kazanımlar ise şu şekilde sıralayabiliriz:

1-      Akademik etkinlikler ile bilimsel çalışmalara karşı öğrencilerde temelde bir farkındalık oluşturuldu,

2-      Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda sağlandı,

3-      Öğrencilere ekip ruhu kazandırıldı,

4-      Öğrencilerin sosyalleşme süreçlerini hızlandı,

5-      Öğrencilerin yaparak-yaşayarak ve keşfederek öğrenme ile yaratıcılıkları desteklendi,

6-      Öğrencilerin sportif ve sanatsal faaliyetlerle buluşturulmasını sağlayarak bedensel ve zihinsel gelişimlerine desteklendi.

 

               “TÜBİTAK Yapıyorum Öğreniyorum Yaz Bilim Okulu” Projesi Çalışmaları, öğretmen ve öğrencilerimizin etkin katılımıyla Mersin Üniversitesi, Uğur Oral Kültür Merkezi’nde 20.06.2011-01.07.2011 tarihleri arasında yapılan proje çalışmaları sona erdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA