HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Nükleer felaketi yaşayan Japon çocuklar Mersin’e geliyor


18 Temmuz 2011 Pazartesi 12:24

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği ve Japonya’da bulunan Nittokai Türk Japon Kültürel Diyalog Derneği’nin organize ettiği “Mesut Japon Çocuklar” Projesi kapsamında deprem bölgesi Iwate’den 20 öğrenci ve 6 lider 25-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek.

 

       Heyet 26 Temmuz 2011 Salı günü Kapadokya’dan Mersin’e gelecek, aynı gün saat 18.30’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde bir anma töreni düzenlenecek. Törene Mersin Protokolünün yanı sıra Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Kültür ve Basın Bölümü Başkanı Shigeru Kikuma, Türk Japon Vakfı yetkilileri de katılacaktır.

 

       Projenin amacı; Japonya’da yaşanan deprem, tsunami ve nükleer kazadan etkilenen gençlerin morallerinin yükseltilmesi, kardeş ve dost ülke Türkiye’nin zor zamanlarda Japon halkının yanında olduğunun bir kez daha gösterilmesidir. Mersin özelinde de Kushimoto ile mevcut kardeşşehir ilişkilerimiz kapsamında Japon halkıyla geliştirdiğimiz yakın dostluk ilişkilerinin bu etkinlik sayesinde daha da güçlendirilmesi ve pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

       Proje Mersin Türk Japon Dostluk Derneği’nin girişimiyle Mersin Valiliği’nin desteği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir,  ayrıca THY , TRT ve Japon Ulusal Televizyonu NHK Türkiye’deki bu programın ortaklarıdır.

 

        Mersin Türk Japon Dostluk Derneği Yön. Kur. Bşk: Süleyman Cengiz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;  “ Mart ayında  Japonya’da yaşanan büyük deprem, tsunami ve nükleer kaza sonrasında aynı gün Japonya ile irtibat kurulmuş, Mersin ve Derneğimiz adına başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleri Japon yetkililerle paylaşılmıştır. Mersin şehri olarak gösterdiğimiz duyarlılık Japon yetkililerce memnuniyetle karşılanmıştır. Derneğimiz Yön. Kur. Bşk Yrd. Nuran Kurtuluş, Genel Sek. Gülgün Ciğer ve Saymanımız Nuri Özaksoy ile birlikte göreve yeni atanan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Sn. Kiyoshi Araki makamında ziyaret edilmiş, bu hassasiyet dile getirilmiş ve derneğimiz çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir. Büyükelçi Araki ise konuşmasında Mersin Türk Japon Dostluk Derneği’nin Japonya nezdinde çok önemli olduğunu, yapılan çalışmaları takdir ve memnuniyetle izlediklerini, böyle zor zamanlarda Mersinli dostlarının desteğini yanlarında hissetmenin gurur verici olduğunu belirtmiştir.

       Yaşanan felaket sonrası yaraların sarılmaya çalışıldığı Japonya’dan gelecek olan gençlerin Mersin’de ağırlanması ve hayatını kaybeden Japon dostlarımızın anısına bir tören yapılması bizim için çok önemlidir. 26 Temmuz 2011 Salı günü saat 18.30 da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde yapılacak anma törenine tüm Mersinlilerin katılımı dostluğumuz adına önem arz etmektedir. Tüm duyarlı Mersinlileri bu etkinliğe davet ediyoruz. Projenin gerçekleştirilmesinde destek olan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Macit Özcan’a teşekkür ederiz “ dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA