HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Bravo MTSO


4 Ekim 2011 Salı 09:52

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak 29 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında Akdeniz çanağının en büyük organizasyonlarından birini gerçekleştirdi.

 

 

 

             MTSO Yönetim kurulu Başkanı şerafettin Aşut "Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği- ASCAME çatısı altında ASCAME Sanayi Komisyonu Başkanı olarak birincisini düzenlenen Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi’nin başarılı ve etkin sonuçlarının zirveyi gelenekselleştireceğini düşündüğünü müjdeledi.

           MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut konuyla ilgiliolarak şu açıklamaları yaptı :

           Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2007’de üye olduğumuz ASCAME’nin, 2009’da Sanayi Komisyonu Başkanı olduk. ASCAME’nin bu süreç içerisinde tüm etkinlilerine katılarak Mersin’i tanıttık, Akdeniz’de ağırlığı olan kurumları tanıdık, onlarla ortak neler yapabileceğimizi ve Mersin iş dünyası adına bu kurumları etkin bir şekilde nasıl kullanabileceğimizi öğrendik. Örneğin, Sanayi Yatırımları Zirvesi’ne davet ettiğimiz ANİMA Akdeniz’de önemli bir yatırım ajansı. Şunu söylemekten MTSO adına gurur duyuyorum; Mersin sayesinde diğer ülkelerin bir çok Oda ve kurumları ANİMA ile ilk kez tanışma ve ciddi bir iş birliği yapma imkanı yakaladıklarını ifade ettiler.

           Yine;  gerek Türkiye’den gerekse Akdeniz ülkelerinden gelen Serbest Bölge ve OSB temsilcileri ilk kez FEMOZA (Dünya Serbest Bölgeler Federasyonu) ile bu kadar yakından bir temas kurma şansı yakaladıklarını ve bu kurumlardan bugüne kadar yararlanmadıkları için çok pişman olduklarını ifade ettiler. Yani, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Akdeniz çanağındaki kurumların birbirini tanımasını ve iş birliği yapmasını sağladık. Yeni bir iş birliği platformunun oluşumunun da alt yapısını kurduk. Daimi olmayan ilişkilerin bir yarar getirmediğini biliyoruz.

Zirveye Ekonomi Bakanımız katılırken, aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı’nın ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileri; OSB ve Serbest Bölgeler, ithalat ve ihracattan sorumlu tüm genel müdürler ve üst düzey yetkililer de Zirveye büyük ilgi gösterdi. Türkiye’nin ASCAME üyesi tüm Ticaret ve Sanayi Odaları Zirveye katılırken, Türkiye’nin birçok OSB ve Serbest Bölgeleri’nin yetkilileri de Zirvede yer aldı ve karşılıklı görüşmeler yaptılar. MTSO olarak düzenlediğimiz 1’inci Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi bu anlamda Türkiye’deki OSB ve Serbest Bölgeleri yetkililerinin bir araya gelmelerine de fırsat vermiş oldu.

                Özellikle ASCAME üyesi ülkelerden gelen kurumlar ve yatırımcı temsilcileri gerek Bakanlıklardan, gerek Türkiye’nin dört bir yanından gelen birçok OSB ve Serbest Bölge temsilcileri ile aynı anda temas kurma fırsatı buldular.

               Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak amacımız ASCAME’nin farklı komisyonlarında görev alarak Mersin’e doğrudan yabancı yatırımcı çekmek ve Akdeniz ülkelerine olan ihracatımızı arttırmaktır. Bundan sonraki hedefimizi ASCAME’nin Lojistik ve Turizm Komisyonlarında etkin görev alarak Mersin’in bu özelliklerini tanıtmak olacaktır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak son yıllarda DEİK gibi, ASCAME gibi uluslararası oluşumlarda artan şekilde yer alıyoruz. Bu kurumları Mersin’in dışa açılmasında çok önemli görüyoruz. Mersin artık sadece yerelde değil, uluslararası alandaki oluşumların etkin bir üyesi ve karar vericisi haline gelmektedir. ASCAME ve diğer parçası olduğumuz oluşumlar Mersin’in ve dolayısıyla ülkemizin yeni pazarlar bulma ve eski pazarlarımızda daha etkin rol alma bakımından kullandığımız en önemli enstrümanlardır. Bunların somut faydalarını görmeye başladık bile. Mısırla hızlandırdığımız ilişkiler Mersin–İskenderiye RO-RO seferlerini yılsonunda başlayacak düzeye getirmiştir. İspanya, İtalya ve Yunanistan’da süren ekonomik daralma ve sıkıntılar Türkiye’yi ve Türkiye’nin Akdeniz’deki en büyük liman kenti olan Mersin’i sanayi, ticaret, lojistikte öne çıkarmıştır. Bu tarihi bir fırsattır. ASCAME bölgedeki bu gücü yakalamamız için önümüzde duran önemli bir fırsat olmuştur.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA