HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MESKİ Abone Veri Tabanını Güncelliyor


18 Aralık 2011 Pazar 09:54

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdür Yardımcısı Leman Akkaş Genel Müdürlüğün sorumluluk alanına giren bütün bölgelerde abone bilgilerini güncellendiğini bildirdi.

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Abone Veri Tabanının Güncellenmesi, Yönetim Bilgi ve Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kurulması Danışmanlık Hizmetleri” ihalesi yapıldığı ve İşlem Coğrafi Bilgi Sis. Mühendislik ve Eğt. Ltd Şti & B2M Mühen.İnş.ve Tic. Ltd.Ortak Girişimi ile sözleşme imzalandığı belirtildi.  

 

 MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Leman Akkaş tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Söz konusu olan; saha çalışmaları 2011 Eylül ayında başlamış olup halen devam etmektedir. Abonelerimizin adres verileri ve buna bağlı olarak, sayaç bilgileri toplanarak kayıt altına alınmakta, mevcut veri tabanımız ile eşleştirmeleri yapılmakta ve bu adres verileri Ulusal Adres Veri Tabanı ile de eşleştirilmektedir. Bunun için tüm abonelerimiz; Firma görevlileri tarafından ziyaret edilmekte ve abonelerimizin sayaçları kontrol edilmektedir. Aynı zamanda; abonelerimizin Coğrafi yerleri de dijital ortamda kayıt altına alınmaktadır. Tüm bu çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için saha ve ofis ekibi titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. MESKİ veri tabanında kayıt altında olan mevcut sayaç ve abone bilgilerimizin güncel adres verilere sahip olmayışı; İdaremizin, hem teknik hem de idari anlamda varlıklarını sağlıklı bir şekilde yönetmesini zorlaştırmaktadır. Özellikle; aynı sayaç numarasının birden fazla abonede olması da mükerrer sayaç sorununu ortaya çıkarmaktadır. İdaremiz, tekrar eden sayaç numaralarının tespitini yapabilmek adına “Barkotlama” işlemini yapmaya karar vermiştir. Sayaçlara takılacak olan aparatlar üzerinde, numaralar olacak ve sayaçlar barkotlanmış olacaktır. MESKİ Genel Müdürlüğümüzün yapacağı bu “Barkotlama” çalışması, yani sayaçlara aparat takılma işlemi, henüz başlamadığından, saha da veri toplayan firma yetkilileri mükerrer sayaçları tespit edebilmek için geçici olarak sayaçlar üzerine bir numara yapıştırmaktadır. Yapılan bu çalışmalarda yapıştırılan numaraların bazılarının düşmesi vatandaşlarımızda yasal uygulamaya uğrarız endişesi yarattığını bize gelen şikâyetlerden anlaşılmaktadır. Asıl  barkotlama çalışmaları bir süre sonra kalıcı olacak şekilde yapılacağından, geçici yapıştırılan bu numaraların  düşmesi halinde MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından her hangi bir ceza uygulanmayacağının vatandaşlarımız tarafından bilinmesi gerekmektedir. ” dedi.

 

 MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Leman Akkaş, aynı sayaç numarasına sahip farklı abonelik durumları ile okuma endekslerinde oluşabilecek hata ortadan kaldırılmış olacağını açıklayarak, “Abonelerimizin tahakkuk ve tahsilâtlarının takibini yapabilmek, mükerrer ve kaçakları önlemede başarılı olabilmek için abone veri tabanını güncelleme çalışmaları önem arz etmektedir. Mersin merkez ilçelerimizde ve orman köylerimizde yapılacak olan bu güncelleme çalışmalarının yanı sıra, Yönetim Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi’nin kurulmasının, MESKİ’nin hem idari hem de teknik anlamda varlıklarını en iyi şekilde yönetebilmesini sağlayacaktır. Abonelerimizin güvenliğini kontrol altına almak için; yapılan saha çalışmalarında görevlendirilen saha personellerinin kimlik bilgileri; Mersin İli Emniyet Müdürlüğü’ne, Jandarma Komutanlığı’na, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ve tüm Mahalle Muhtarlıklarına bildirilmiştir. Ayrıca; personellerin her birine MESKİ Yaka kartları temin edilmiştir. Yapılan çalışma hangi mahallede gerçekleşiyor ise; o mahallenin muhtarı ile mutlaka irtibata geçilmekte ve mahalle sakinlerini bilgilendirmek için muhtar ile ortak çalışılmaktadır. Saha personeli ile ilgili bilgi almak isteyen abonelerimiz; bağlı oldukları mahallenin muhtarı ile ya da MESKİ Genel Müdürlüğü ile irtibata geçebilir.” dedi.    





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA