HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
AGİP’den MTSO’ya ziyaret


4 Mart 2012 Pazar 08:11

AGİP Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Dalgıç 1’inci Uluslararası Girişimcilik Fuarı’nın Mersin’de yapılacağını, bu sayede 50 ülkeden 400 kadın girişimcinin Mersin’e geleceğini söyledi.

 

 

 Akdeniz Girişimciler ve Projeciler Derneği (AGİP) sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’u, ziyaret eden Hediye Dalgıç başkanlığında yönetim kurulu üyeleri Banu Lülecioğlu, Selcen Karagöz, Nazlı Sözen, Tülay Bulman, Kamile Aydın ve Özlem Çetin hedeflerini anlattılar.

 

AGİP Başkanı Dalgıç, MTSO Başkanı Aşut’a, AGİP olarak üç ay içerisinde iki projenin çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek yapacakları çalışmalarda MTSO’nun kendilerine destek olmasını istediklerini söyledi.

 

Çağlayan’dan AGİP’e tam destek

 

Dalgıç ve beraberindeki heyet Başkan Aşut’a, AGİP olarak yapmayı planladıkları projeleri anlattı. AGİP Yönetimi ilk olarak 1. Uluslararası Girişimcilik Fuarı’nı Mersin’de yapmak istediklerini ifade ederek konu ile ilgili olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın kendilerine destek verdiğini kaydetti.

 

Projenin yedi il arasından Mersin’e verilmesinin kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Dalgıç, “Yapılacak olan fuar oldukça geniş kapsamlı bir çalışma olacak. Bizim amacımız 50 ülkeden 400 iş kadını Mersin’e getirmek, ikili görüşmeler yaparak kenti tanıtmak. Fuar ile birlikte sektörleri belirleyeceğiz ve bu sektörlerle Mersinli iş adamlarını buluşturarak ilişkiler kuracağız; ardından ise bu ilişkilerin devamını sağlayacağız” dedi. Projeyi ekim ayı içerisinde gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Dalgıç, projenin tanıtılması kapsamında İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda Başbakan ve diğer siyasilerin katılacakları bir resepsiyon vereceklerini söyledi.

 

MTSO’dan AGİP’e tam destek

 

MTSO Başkanı Aşut, AGİP’e ASKABE üzerinden destek vermek istediklerini ifade ederek, “Proje ile ilgili finans kaynağını ASKABE’den verelim. Biz size her türlü desteği veririz. Şu anda ASKABE’de başkanlık bizde ama önümüzdeki dönemde Lübnanlı temsilci başkanlığı devralacak. Yine de iyi bir lobi çalışması yaparak ASKEBE’den size kaynak ve katılımcı desteği verebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Tarım işçisi kadınlar

Başkan Dalgıç, tarım işçisi olan kadınların eğitilmesi ile ilgili olarak da bir projeleri olduğunu açıkladı. Başkan Dalgıç, ‘Tarımda çalışan kadınların eğitimi ile ilgili bizim bir projemiz var. Tarım platformu ile iletişime geçerek ortak bir çalışma yapabiliriz. Erdemli Devlet Hastanesi kayıtlarında kadın doğum bölümünün istatistiklerine baktık; o işleri yapan kadınların büyük bir bölümünün rahim kanseri olduğunu gördük. Meyve toplamaya gelenler yapacakları işi bilmiyorlar. Bunun içinde bir düşüncemiz var’ dedi.

 

Son olarak Avrupa Birliği’ne proje yazmak isteyenlere proje yazma eğitimi vermek istediklerini de kaydeden Başkan Dalgıç, bu projenin yanı sıra ‘Köy Evim’ isimli proje ile Mersin köy yaşamına dikkat çekerek kırsal turizmi canlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

MTSO Başkanı Aşut ise AGİP’in hazırlayacağı her türlü projenin arkasında olduklarını kaydederek; “Rahatlıkla MTSO bizimle diyebilirsiniz” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA