HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Fransız ve Türk Yüksek Lisans öğrencilerinden Dinçer’e ziyaret


15 Kasım 2013 Cuma 09:01

Mersin Ü. Mimarlık Fakültesi ve Paris La Vilette Mimarlık Okulu arasında imzalanan “Kentsel Tasarım Atölyeleri” projesi kapsamında Mersin’e gelen ve 15’i Fransız 18’i Türk’ten oluşan toplam 33 öğrenci, kentin en dinamik kuruluşları arasında yer alan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, Birlik Başkanı Talat Dinçer’le proje hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

 

Mersin Ün. Mimarlık Fakültesi ve Paris La Vilette Mimarlık Okulu arasında imzalanan “Kenstel Tasarım Atölyeleri” projesi kapsamında iki haftadır Mersin’de çalışma yürüten 15’i Fransız 18’i Türk  toplam 33 öğrenci Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

Ziyarette, projenin yürütücüsü Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr  Canan Bilgel ile Paris La Vilette (ENSA-PLV) Mimarlık Okulu yöneticilerinden Pierre Bouche ve Cladio Secci’nin ile Mersin Giyim Eşyası Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Proje hakkında Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e bilgi veren Me.Ün. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Canan Bilgel, imzalanan protokol gereği daha önce İzmir ve Bursa’da yürüttükleri “Kentsel Tasarım  Atölyeleri” projesi ni bu yıl Mersin’de sürdürdüklerini ifade etti.  Bilgel, Proje kapsamında 15’i Paris La Vilette (ENSA-PLV) Mimarlık Okulu yüksek lisans öğrencisi  18’i ise  Me. Ün. Mimarlık Fakültesi  son sınıf öğrencilerinden oluşan 33 öğrencinin 7 karma grup ile eski Mersin olarak anılan bölgede incelemelerde bulunduklarını söyledi.   Fransız yüksek lisans öğrencilerinin 31 Ekim’de geldikleri Mersin’den 16 Kasım’da ayrılacaklarını kaydeden Prof. Bilgel,  bir yıl sürecek projeyle birlikte öğrencilerin diploma projeleri ile bitirme tezini Mersin üzerinden yapacaklarını dile getirdi. Bir kenti anlamak ve o kentte saptadıkları alanlarda kentsel tasarım projeleri üretme hedefindeki öğrencilerin bunu yaparken o kentin sosyal, kültürel ve ekonomisinde söz sahibi kent dinamikleriyle de görüştüğünün altını çizen Bilgel, bu amaç doğrultusunda ziyareti gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Mersin                 ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’de gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek  başladığı konuşmasında teşkilatın yapısı hakkında bilgi verdi. İl genelinde örgütlü 72 meslek odası ve 80 bin üyeye sahip olduklarını belirten Başkan Dinçer, söz konusu projenin küçük esnaf sanatkar için büyük önem taşıdığını kaydetti.  Dinçer, Mersin’deki işletmelerin yüzde 98’ini küçük işletmelerin oluşturduğu göz önüne alındığında söz konusu projenin öneminin daha da anlaşılacağının altını çizdi.

Mersin esnaf sanatkarının en büyük sorunun ise  kentin dağınık yapısı ve kuralsızlık olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Dinçer,  “ Kentin sektörel  bazda planlanmaması, esnafımız için büyük sorun. Yine özelikle yabancı sermaye odaklı büyük AVM’ler ve onların uzantısı marketlerin kuralsızca sokak aralarına kadar girmesi, esnafa büyük darbe vurmakta.  Bu olumsuzlar nedeniyle ilimizde yılda beş bine yakın esnafımız kapısına kilit vururken, bir çoğu da ayakta kalabilme mücadelesi vermekte. Bu gerçekler ışığı altında bilimsel veri oluşturması açısından  projenin sonucu merakla bekliyoruz” diye sözlerini noktaladı





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA