HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Resmen Açıldı


18 Kasım 2014 Salı 10:33

300 milyon tl’lik toplam bütçesi ile Türkiye’nin en büyük sağlık kuruluşu projelerinden biri olan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi açılış töreni Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın katıldığı program ile gerçekleştirildi.

 

    Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Valimizin yanı sıra Milletvekili İsa Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, il ve ilçe protokolü, akademisyenler, sağlık görevlileri, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

      2000 yılında projelendiren ve 14 yılda tamamlanan ve 20 Mayıs 2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan hastane, 638 yatak kapasitesi ve 460 sağlık personeli ile Mersinlilerin hizmetine sunuldu.

    Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, törende yaptığı konuşmada projenin toplam maliyetinin 300 milyon tl olduğunu aktararak Kalkınma Bakanlığı ve Hükümetimize şükranlarını sunduğunu, geçmişte görev yapan Rektör ve akademisyenler ile tüm kişi ve kurumlara teşekkür ettiğini dile getirdi.

   Üniversitelerin şehirlerin gelişmesinde lokomotif kurumlar olduğunu ifade eden Valimiz, “Üniversiteler, bulundukları ilin kültürel ve sosyal gelişmesine katkı sağlayan en önemli kurumlardan biridir. Mersin Üniversitesi de ilimizin kalkınmasında yapı taşı konumundadır. Üniversitemize kazandırılan bu modern hastanemiz, sadece ilimize değil, bölgemize de hizmet verecek, güzel milletimize sağlık hizmeti sunulmasının yanı sıra geleceğin hekimlerinin yetiştirilmesine imkan sağlayacak, ilimize ve ülkemize değerli katkılar sunacaktır” ifadelerini kullandı.

    İnsanlarımızın hizmetin en iyisine ve en güzeline layık olduğunu vurgulayan Valimiz, Devletimizin “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” ile devrim niteliğinde gelişmelere imza attığını ve sadece filmlerde görülen uçak-helikopter ambulanslar gibi çağdaş sağlık hizmetlerinin artık milletimizin hizmetinde olduğunu aktararak, “Bundan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi. Valimiz, güler yüzlü hizmetin önemine dikkat çektiği konuşmasını güler yüzle yapılacak bir hizmetin vatandaşlarımızın memnuniyetini arttıracağına inandığını ifade edip, dev sağlık ve eğitim kompleksinin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek noktaladı.

    Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ise Üniversite’nin ve Tıp Fakültesi’nin tarihsel gelişim süreci ile ilgili bilgiler vererek eski Rektör Prof. Dr. Uğur Oral başta olmak üzere emeği geçen bürokrat, işadamı ve hastane personeline teşekkür etti. Aydın, eski hizmet binasının ise Diş Hekimliği Fakültesi olacağını sözlerine ekledi.

    Protokol üyelerinin konuşmasının ardından Valimiz tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu adına Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir plaket verildi. Valimiz, davetliler ile birlikte hazırlanan kurdelayı keserek açılışı gerçekleştirdikten sonra hastanede incelemelerde bulundu. Tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Valimiz, doktorlar ve çalışanlar ile de sohbet etti. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA