HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Toros Üniversitesi’nde madde bağımlılığı paneli


13 Aralık 2014 Cumartesi 08:02

Modern çağın en büyük sorunu olarak kabul edilen “Madde Bağımlılığı” ve yarattığı bozukluklar konusu 12 Aralık 2014 Cuma günü Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü’nde düzenlenen panelle masaya yatırıldı.

 

Son 24 günde 9 önemli etkinliğin altına imzasını atan Toros Üniversitesi yapılan ve 6 saat süren panele katılan konunun uzmanları çok önemli konulara temas etti.

Moderatörlüğünü Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer’in yaptığı 1. Oturumda Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Psikolog Nurhan Güzel Çiçeklidağ, “Sigara ve Tütün Bağımlılığı” konusunda, Mersin Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hakan Kar Alkol Bağımlılığı ve Bozuklukları” konusunda, Toros Üniversitesi’nden Yard. Doç.Dr. Bülent Tansel ise Madde Bağımlılığı ve Etkileri” üzerine önemli bilgiler verdi.

Moderatörlüğünü Toros Üniveritesi Mühendislik Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Yusuf Zeren’in üstlendiği panelin 2. Oturumunda ise Mersin Üniversites’nden Prof. Dr. Halis Dokgöz Madde Bağımlılığında Adli Tıp Yaklaşımı” konusunda bilgiler verirken, Mersin Barosu’ndan Avukat Ferhat Fazıl Çetin madde kullanımının yasal boyutunu ele aldı. Mersin Emniyet Müdürlüğ’nden Mesut Öztürk ise Mersin Ölçeğinde Türkiye’de Yasa Dışı Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadelede Polis Yaklaşımı konusunda önemli bilgiler verdi.

Panelin 3 saat süren ilk bölümü karşılıklı soru cevap kısmından sonra Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özveren’in panelistlere sunduğu katılım belgeleri töreniyle son buldu.

UYUŞTURUCU PAZARI 400 MİLYAR DOLAR

Ülkemizde yapılan operasyonlarda en çok yakalanan maddenin esrar, kimyasal olarak da eroin olduğunun altını çizen Öztürk, Dünyada şuanda en çok eroinin üretildiği ülke Afganistan ve eroin bu ülkeden dünyaya yayılıyor. Ülkemizde bu yol güzergâhlarının en çok kullanılanı olan “Balkan Rotası” üzerinde bulunuyor. Türkiye’de sadece 2012 yılında 13,3 ton eroin yapılan operasyonlarda ele geçirildi. Dünyada en çok eroin yakalanan ülke sıralamasında birinci sıradayız. 2010 verilerine göre eroin ticaretinden elde edilen gelir 400 Milyar dolar civarında. Bu 180 ülkenin milli gelirinden büyük olan dev bir Pazar.

MERSİN’DE UYUŞTURUCU KULLANIMININ YOĞUN OLDUĞU 8 MAHALLE

Madde kullanımı ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar hakkında bilgiler de veren Öztürk, Mersin’de uyuşturucu madde arz ve talebinin olduğu bölgeleri de açıkladı. “2009-2013 Mersin il merkezinde bulunan ve istatistiklere göre madde kullanımın ve satışının yoğun olduğu 8 mahalle var.

AKDENİZ İLÇESİ’NDE; Siteler, Gündoğdu, Güneş, Çay ve Çilek

TOROSLAR İLÇESİ’NDE; Turunçlu, Demirtaş ve Alsancak mahalleleri olmak üzere 8 mahalle önem arz etmektedir.

Şehrimiz Avrupa ülkelerine giden uyuşturucu rotası üzerinde olması büyük tehlike arz etmektedir. Şehrimizde son 5 yılda 6 bin olay yaşanmış ve operasyonlarda 6 bin 500 ton esrar, Bin 800 ton eroin yakalanmıştır” şeklinde konuştu.

Altı saat süren panel, 2. Oturumun moderatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Yusuf Zeren’in panelistlere verdiği katılım belgesinin takdim töreni ile son buldu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA