HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin Büyükşehir ’ EMITT e damga vurdu


23 Ocak 2015 Cuma 09:07

Doğu Akdeniz Uluslarara EMITT sı Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 19.kez kapılarını İstanbul’da ziyaretçilerine açtı.Fuara damgasını vuran stant ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’in sesini, nefesini rengini EMITT’E taşıdık" dedi.

 

71 Ülkeden  4500 kurumun katılımıyla gerçekleşen,yerli ve yabancı  misafirler  yoğun ilgi  gösterdiği Uluslararası  EMİTT Fuarı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,ilçe belediye başkanları, kurum, kuruluş, dernek ve oda temsilcilerinin katılımıyla görkemli bir  törenle  açıldı.

Mersin’in ilk defa  büyük ölçüde  tanıtıldığını  ifade  eden Mersin Büyükşehir  Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  “ Bu  gün  burada  dünyanın 5. büyük   turizm  fuarı,  EMITT Fuarı’ndayız. Mersin bütün ilçeleriyle birlikte burada tanıtılıyor. Bütün  belediye  başkanlarımız kendi ilçelerinin tanıtımda önemli  görevler üstleniyorlar. Bizde  Mersin Büyükşehir Belediyesi  olarak, böyle  geniş bir  standı  ilk defa  kiraladık. Bugüne  kadar Mersin hiç bu şekilde tanıtılmamıştı” dedi.

Mersinin güzelliklerinin tarihin derinliklerinde  beslendiğini  vurgulayan Başka Kocamaz, “Bölgemiz,  tarihimizin derinliklerinden bu güne  kadar çok  önemli bir  cazibe  merkezi olmuştur. Kültür  değerlerimiz  gerçekten çok fazla. Ancak biz  geçmişte  bunun değerinin farkına  varamamışız. Bir  kısmını  heba etmişiz. Bütün belediye başkanlarımızla birlikte el ele vererek, bu tarihi değerleri yeniden  ayağa kaldırmaya,  canlandırmaya  ve turizmin değerine sunmaya  hazırlanıyoruz” ifadesini kullandı. Konuşmasında bölgemizdeki  turizmin çeşitliliğine vurgu yapan Başkan Kocamaz, inanç, deniz,  dağ, kültür ve kış turizmi  gibi birçok kültürü  Mersin’de bir arada  görebilmenin önemine değindi. Başkan Kocamaz, “Mersin bu nedenle diğer turizm  bölgelerinden çok daha  anlamlı bir bölge. İnşallah bu bölgeyi  en iyi  şekilde  tanıtıp, özelliklede bölgemizin en önemli sorunu olan istihdam sorununu ortadan kaldırma  yolunda gayretlerimizi yoğunlaştıracağız. Bu tür  fuarlar,  tanıtım amacıyla büyük bir  fırsattır. Geçmişte biz sadece EMITT Fuarı’nda  değil,  İsrail’de, Moskova’da, Paris’te ve Berlin’de turizm fuarlarına  katıldık. İnşallah bundan sonrada bu  katılımı Büyükşehir şemsiyesi altında  bütün ilçelerimizle  birlikte  gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin  gittiği  yere  sadece  kültür değerlerini  götürmediğini aynı zamanda bölgenin kendine özgü ürünlerini de  götürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“Bölgemizdeki kültürel  değerleri inşallah tüm dünyayla  paylaşacağız. Biz gittiğimiz yerlerde sadece kültürel  değerlerimizi değil,  bölgenin kendine özgü ürünlerini de tanıtıyoruz. Bölgeye özgü değerlerimizi şimdilik ziyaretçilere tadımlık sunumlarla yapıyoruz  inşallah doyumluk sunuma da  Mersin’e bekliyoruz”dedi.

 25 Ocak tarihine  kadar açık olan  EMITT fuarındaki Mersin Büyükşehir  Belediye standı ziyaretçilerini bekliyor.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA