HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTEMİYORUZ”


14 Kasım 2015 Cumartesi 09:44

CHP MERSİN İL BAŞKANI ÖZYİĞİT, “OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTEĞİNİ DOĞRU BULMUYORUZ. . BU TÜR GİRİŞİMLER, PARTİMİZE ZARAR VERMEKTE VE PARTİMİZİN KAMUOYU ÖNÜNDE HAK ETMEDİĞİ BİR ŞEKİLDE TARTIŞILMASINA NEDEN OLMAKTADIR.”

 

CHP’nin 77 İl Başkanı bir bildiri yayınlayarak olağanüstü kurultay girişimlerine karşı çıktı. Toplantıya öncülük eden isimler arasında yer alan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kongreler partisi görüntüsü verilmesinden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. Olağan kongreye 2 ay kalmışken partinin olağanüstü kongreye, olağanüstü ortama sürüklemesi arzusunu reddettiğimizi net bir duruşla dile getirdik” dedi.

 CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile Ankara, Kayseri ve İzmir il başkanları, halen görevde olan 81 ilin il başkanını Ankara’da toplantıya çağırdı. Toplantı sonunda 77 il başkanı bir bildiri yayınladı. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 77 il başkanının imza koyduğu bildiri ve olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

 “Kapalı kapılar arkasında delege seçimleri yapılıyor, iddialarını reddediyoruz!”

Özyiğit, Genel Merkez tarafından belirlenen yeni kurultay takvimine göre ilçe kongrelerinin 20 Kasım – 6 Aralık 2015 tarihleri arasında, il kongrelerinin ise 10 Aralık 2015 – 3 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanacağını, olağan büyük kurultayın ise Ocak ayı içinde yapılacağın kaydetti.

  Özyiğit, “Büyük bir özveri ile uzun süredir görev yapan ve bu süre içerisinde bir yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, önseçim ve iki genel seçimi başarıyla yöneten il ve ilçe örgütlerimizin kongrelerini yaparak yeni bir heyecanla ve dinamizmle, Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş geleceğine karşı olan sorumluluğumuzu yerine getireceklerine inanıyoruz.  Bugün sürmekte olan Olağan Kurultay takvimi ile tüm il ve ilçe örgütlerimiz yıl sonuna kadar yeni yönetimlerine kavuşmuş olacaklardır. Son günlerde kurultay sürecimizle ilgili olarak kamuoyunda yer bulan ‘masa başında ve kapalı kapılar arkasında delege seçimleri yapılıyor’ iddiaları, il başkanlığı görevini yürütmekte olan bizleri ve parti örgütlerimizi derinden yaralamakta ve üzmektedir. Parti içi demokrasinin gereği milletvekili adaylarını büyük oranda hakim denetiminde tüm üyelerinin katıldığı önseçimle seçmenin onurunu yaşayan il başkanları olarak bu iddiaları reddediyoruz” dedi. 

 “Partimizin, hak etmediği bir şekilde tartışılmasına neden olmaktadır”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adaylığı için önseçime girmesinin ve bulunduğu bölgede ikinci sıradan aday olmasının, parti içi demokrasisi adına herkesin örnek olması gereken bir davranış olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Olağan kurultay takviminin işlediği bu süreçte, CHP kurultayının olağanüstü olarak toplanması isteklerinin dile getirildiği görülmektedir. Kurultay takvimi gereği CHP Olağan kurultayı en geç iki ay sonra Ocak ayı içersinde toplanacaktır. Bu kısa süreçte ilçe ve il kongrelerimizin tamamlanması ve olağan kurultayımızın toplanması olanağı varken, tüm bu sürecin durdurularak aynı tarihe denk gelecek bir olağanüstü kurultay isteğini doğru bulmuyoruz.  Bu tür girişimler, partimize zarar vermekte ve partimizin kamuoyu önünde hak etmediği bir şekilde tartışılmasına neden olmaktadır. 35. Olağan Kurultay takvimi gereği il ve ilçe seçimlerinin bir an önce tamamlanması ve olağan kurultayımızın genel başkanımızın açıkladığı şekilde Ocak ayı içinde yapılması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 


 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA