HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“SEN, BEN YOK BİZ VARIZ”


11 Aralık 2015 Cuma 10:19

İnsan hakları ihlallerine karşı; “Sen, ben yok BİZ VARIZ” anlayışı ile omuz omuza mücadele etmek için çağrı yapan Baro Başkanı Alpay Antmen, “Önce barış” dedi.

 

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, toplumun tüm bireylerini insan haklarına sahip çıkmaya çağırdı. “Sen, ben yok BİZ VARIZ” diyen Antmen, temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek uygulamalara karşı omuz omuza mücadele çağrısı yaptı.

Tüm insanların dil, din, ırk, cins ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan ve 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 67. yıl dönümünün kutlandığını belirten Antmen, “Ancak ne yazık ki gerek dünyamızda, gerekse de ülkemizde yaşanan yoğun hak ihlalleri nedeniyle bir kutlama yapmak söz konusu dahi değil” dedi. 

 

GELİNEN NOKTA VAHİM!

 

Türkiye’de devlet tarafından yapılan hukuki uygulama ve düzenlemelerin geldiği son noktayı ‘vahim’ olarak nitelendiren Alpay Antmen, “Kadın cinayetlerinin, kadına ve çocuğa şiddetin en üst düzeyde seyrettiği, barışçıl gösterilerde veya orantısız güç kullanılarak çocukların ve gençlerin öldürüldüğü, ‘kaza’ olarak nitelendirilen iş cinayetlerinde yüzlerce işçinin yer altına diri diri gömüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Muhalif düşünceye tahammül edilmeyen, birçok gazetecinin işten atıldığı veya tutuklandığı bir ülkede yaşıyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin zorunlu din eğitimine dair kararlarının icra edilmediği, din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiği bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

 

“SAVAŞA SÜRÜKLENİYORUZ”

 

Sağlıklı bir çevrede yaşam hakkından eğitime, sağlıktan hayvan haklarına kadar Türkiye’de hak ihlallerinin hayatın her alanında artarak sürmesine tepki gösteren Alpay Antmen, “Etrafımız ateş çemberi. Her geçen gün savaş bataklığının içerisine daha hızlı sürükleniyoruz. Durum böyle olunca yaşam hakkını savunmak öncelikli hale geliyor. Bunun içinde tekrar tekrar yurtta sulh cihanda sulh diyoruz” diye konuştu.

 

“EVRENSEL METİNLERİ ETKİN OLARAK KULLANACAĞIZ”

 

Avukatlar ve Mersin Barosu olarak daha güzel bir dünya için omuzlarına yüklenen sorumluluğun bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Antmen, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin etkin olarak kullanılmasını istedi. Mersin Barosu’nun bunun için gerekeni yapacağını vurgulayan Antmen, şöyle devam etti; “Baromuz, Anayasa’nın 90. maddesinin son cümlesindeki ‘Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır’ hükmünden hareketle başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere temel hak ve özgürlüklere dair tüm sözleşmelere aykırı olan mevzuat hükümleri karşısında, özellikle kolluk, savcılık ve mahkemeler önünde bu evrensel metinleri etkin olarak kullanacaktır , her yerde ve her zeminde evrensel hukuk normlarını savunmaya devam edecektir.”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA