HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı


3 Ocak 2016 Pazar 16:07

İstasyonda başlayan kutlama törenine Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Durmuş Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Oktay Öztürk, Baki Şimşek, Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, ve Dengir Mir Mehmet Fırat, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

         Vali Vekili Göçer ve beraberindekiler tarafından karşılanan, Muharip Gaziler Derneği Üyelerini taşıyan Temsili Kurtuluş Treni’nden inen Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, elindeki Türk Bayrağını öperek Vali Vekili Cezmi Türk Göçer’e teslim etti. Şanlı Bayrağımızı öperek teslim alan Vali Vekili ve beraberindekiler çok sayıda vatandaşın da katılımıyla kortej halinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

 

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz meydanda bulunan vatandaşları selamlayarak Mersinlilerin Kurtuluş Gününü kutladı.

 

Cumhuriyet alanında gerçekleşen kutlama töreni, İstiklal Marşımızın okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın “ 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Mesajları”nın okunması ile devam etti.

 

           İçel Anadolu Lisesi Öğrencisi Selin Türkkan tarafından okunan şiirin ardından Deniz Binbaşı Alper Çekiç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

 

            Milli Eğitim Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi, Mersin Üniversitesi Modern Halk Dansları Grubu ve Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu gösterilerin ardından Vali Vekili Göçer tarafından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan Oryantiring müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

 

“ Kurtuluş Gününde Gaziler de Unutulmadı ”

 

Cumhuriyet alanındaki kutlama töreninin ardından Vali Vekili Göçer, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, Oktay Öztürk ve Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Nejat Atilla Demirhan ile birlikte ‘Muharip Gaziler Derneği (MGD) Mersin Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında dernek başkanı Kemal Cındız “Savaşın Götürdükleri” konulu bir konuşma yaptı. Vali Vekili Göçer ise yaptığı konuşmada gazilere ‘yaşayan çınarlarımız’ benzetmesini yaparak, “ Ebediyete intikal eden şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA