HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP Mersin Milletvekili Atıcı "Mersinli’nin otogar çilesi sonlandırılmalıdır"


15 Ocak 2016 Cuma 08:46

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersinlilerin otogar çilesini TBMM gündemine taşıyarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilip ya da ihale yenilenerek otogarın derhâl vatandaşın hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

 

CHP döneminde yapılan ve bitirilen, MHP'li Başkanın açılışını yaptığı Mersin Otogarının işletilmesiyle ilgili sorunların yaklaşık iki yıldır sürdüğünü ifade eden Aytuğ Atıcı, milletin parasıyla yapılan otogarın belediye tarafından satışa çıkarılarak sorunlar çözülmeye çalışıldı, biz de aslanlar gibi milletini malını koruduk satışa karşı çıktık" dedi.

            Satışına karşı çıkılmasıyla birlikte otogarın ihaleye çıkarıldığını ve ihaleyi alan firmanın taahhütlerini yerine getirmeyerek ödeme yapmadığını belirten Aytuğ Atıcı, sözleşme feshedilerek otogar ya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmeli ya da ihale yenilenerek vatandaşların çektiği bu çile derhâl sonlandırılmalıdır.Mersin gibi bir metropolde yağmurda çamurda vatandaşlar eğer benzin istasyonlarından toplanıyorsa, Ankara'dan binip Mersin'e gitmek isteyenleri Tarsus'ta indiriyorsanız bunun adı belediyecilik olamaz. Böyle bir şeyi Mersin asla kabul etmeyecektir." dedi.

            Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın konuşması 13.01.2016 tarihli TBMM Genel Kurul tutanaklara şu şekilde yansıdı:

AYTUĞ ATICI (Mersin) - Değerli arkadaşlar, Mersinlilerin yaşadığı çok sayıda sorun yetmiyormuş gibi vatandaşlar Mersin'de bir de otogar çilesi çekmektedir. CHP döneminde yapılan ve bitirilen otogarın açılışını yapmak Milliyetçi Hareket Partili Büyükşehir belediye Başkanına nasip oldu. Ancak, otogarın işletilmesiyle ilgili sorunlar yaklaşık iki yıldır çözülemedi. Otobüsler otogara giremiyor, vatandaşlar yağmurda, çamurda petrol istasyonlarından toplanıyor veya ilçelerde bırakılıyor, vatandaşlar kendi parasıyla rezil oluyor. Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözmek yerine otogarı satıp kurtulmayı planlıyor. Bu durum asla kabul edilemez. Otogar ya Büyükşehir Belediyesi tarafından adamakıllı işletilmeli ya da ihale yenilerek vatandaşların çektiği bu çile derhâl sonlandırılmalıdır.

AYTUĞ ATICI (Mersin) -  Evet, Mersin'de bir otogar sorununun olduğunu MHP nihayet kabul etmiştir, tam iki yıldır da bu sorunu çözememiştir. Otogarın yapımı CHP'li belediye tarafından tamamlanmıştır, sadece açılışı Milliyetçi Hareket Partisine nasip olmuştur.

AYTUĞ ATICI (Devamla) - Ama ondan sonra, iki yıl boyunca, Belediye Kanunu'nda amir hüküm bulunmasına rağmen bu otogar işletilememiştir. İşletilemediği için de milletin parasıyla yapılan burası satışa çıkarılmıştır. Biz de aslanlar gibi milletin malını korumuşuz. Hiç bundan da kimse en ufak bir şüpheye düşmesin ki milletin malını korumaya devam edeceğiz.

Sonuçta bu belediyenin yaptığı ihaleyle otogarı bir firma alıyor, ancak firma taahhütlerini yerine getirmiyor, yani ödemesi gereken paraları ödemiyor. Ödemeyince bunun mahkemelik bir tarafı yoktur arkadaşlar, sözleşme derhâl feshedilir, yenilenir veya belediyenin kendisi işletilir.

Bugün, eğer, Mersin gibi bir metropolde, Mersin gibi bir yerde, vergisini tıkır tıkır ödeyen vatandaşların olduğu bir yerde yağmurda çamurda vatandaşlar eğer benzin istasyonlarından toplanıyorsa, Ankara'dan binip Mersin'e gitmek isteyenleri Tarsus'ta indiriyorsanız bunun adı belediyecilik olamaz. Böyle bir şeyi Mersin asla kabul etmemiştir, etmeyecektir. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA