HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Bekir Selvi: Mersin’e ikinci bir site gerekiyor


23 Şubat 2016 Salı 08:06

Mersin Oto Galericileri Derneği Başkanı Bekir Selvi, Mersin’in kanayan yarası haline gelen Oto Galericiler Sitesi sorununu anlattı.

 

Mersin’de Toroslar bölgesine açılan Oto Galericiler Sitesi’nin ulaşım ve lokasyon olarak aykırı bir bölgede olduğunu ifade eden Mersin Oto Galericileri Derneği ( MOGDER) Başkanı Bekir Selvi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın izni ile Mersin’e ikinci bir Oto Galericiler Sitesi kazandıracaklarını ifade etti.

Mersin’i diğer illerle kıyaslayan ve Mega Kent olma yolunda ilerleyen bir şehrin ikinci bir Oto Galericiler Sitesi’nin olması gerektiğine vurgu yapan Selvi, ‘ Biliyorsunuz ki 3-4 yıldan bu yana uğraş verdiğimiz Oto Galericiler Sitesi kurulması hususunda bir yer sorunumuz var. Bu yer sorunu Mezitli bölgesinde veya Yenişehir bölgesinde, yani nüfusu 100 bini geçen ilçelerde, ikinci bir oto Galericiler Sitesi açılması valilik tarafından açıklanmasına rağmen henüz çözüme ulaşmadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız konunun bilincinde, fakat henüz bir şey söylemiyor.

Mersin, Mega Kent olma yolunda ilerleyen bir şehirdir. Diğer illerimize baktığımızda, ikinci bir Oto Galericiler Sitesine sahip olan birçok şehir var. Mersin’in nüfusu 2 milyona yaklaştı ve Mersin gibi bir kente ikinci bir oto galericiler sitesinin yapılması gerektiğini defalarca vurguladık ve vurgulamaya devam ediyoruz. Biz Toroslar bölgesinde açılan siteye kesinlikle karşı değiliz, biz istiyoruz ki Mersin gibi bir şehrin doğusunda bir Oto Galericiler Sitesi varsa ikinci siteyi de batısına yapalım…

Biz sıfır bayilerle çalıştığımız için bize lokasyon olarak en yakın yer Mezitli ve Davultepe bölgesi olacaktır. Biz 138 üyeden oluşan Mersin Oto Galericiler Derneği olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın izni ile birlikte ikinci bir Oto Galericiler Sitesini Mersin’e kazandıracağız.’ İfadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin Oto Galericiler Sitesi’ne yaklaşımını değerlendiren Selvi, Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ikinci bir Oto Galericiler Sitesinin açılması hususunda vermiş olduğu söze değinerek şu ifadelere yer verdi;

‘Biz Mezitli Belediye Başkanımızla birlikte sürekli istişare hali içerisindeyiz ve bize Mezitli bölgesinden 200 dönümlük bir arazi ayrılmış vaziyette idi. Bunun 100 dönümü oto galericileri için, 50 dönümü mobilya sektörü için ve 50 dönümü de sanayiciler için ayrılmıştı. Biz şuanda bununla ilgili Mersin Oto Galericileri Derneği olarak Mezitli Belediyesi’ne müracaatımızı yaptık ve onlardakonu ile ilgili çalışmalarını yaptılar. Biz bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bildirdik, fakat Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın düşüncelerini bir türlü öğrenemedik. Biz 2015 yılının Mart ayında Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile yaptığımız görüşmede ‘ Esnafların ben her zaman yanındayım, yüzde 51’i sizdeyse ben size ikinci bir yer şansını tanıyacağım’ sözünü vermişti. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın sözünde duracağına sonsuz güveniyorum. Yenişehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Genç’e yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Sorun çözülmediği taktirde oluşabilecek sıkıntıları dile getiren Bekir Selvi, ‘Bu sorun çözülmediği takdirde Mersin’de büyük bir handikap yaşanabilir. Ben Mersin’de 15 yıldır Oto Galericilik mesleğini yürütüyorum ve devletime düzenli olarak vergimi veriyorum. Buradan ekmek yiyen arkadaşlarımla beraber görüştüğümde bana söyledikleri cümle ‘ Başkanım biz oraya gidemeyiz’ oldu. Oto Galericiler Sitesi’nin şuan ki konumu bizim ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir konumda olmaması ile birlikte ulaşım ve lokasyon olarak, bu mesleği icra edip yüzlerce kişiye istihdam sağlayanlar için çok aykırı bir bölge. O yüzden arkadaşlarımız mesleği bırakmak pahasına da olsa Toroslar’da kurulan Oto Galericiler Sitesine taşınmayacaklarını her defasında dile getiriyorlar’ dedi.

Oto Galericilerin bir diğer sorununa değinen Mersin Oto Galericileri Başkanı Bekir Selvi, ‘Bazı internet sitelerinden alınan 2. El araçlar vatandaşlara sorun çıkartmakla birlikte, dolandırılmakla karşı karşıya kalabiliyorlar. Biz bu hususta vatandaşlarımıza internet üzerinden araç satın almamalarını, bu alışverişi mutlaka bir galeriden gerçekleştirmelerini öneriyoruz. Özellikle araç almak isteyen vatandaşlarımızın araçlarını yetkili galerilerden almaları daha sağlıklı olacaktır.’ diyerek vatandaşlara önemli önerilerde bulundu. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA