HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar”


26 Mart 2016 Cumartesi 08:30

CHP’li gençler, çocuklara cinsel istismar olayında adı geçen kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu

 

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Uz, çocukları korumanın devletin sorumluluğunda olduğuna vurgu yaparak, “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Yaşanan olayların telafisi olamayacaksa da devletten beklenen bu kahredici olayın üstüne ve bağlantılı her kurum ve kişiye karşı soruşturma yapılmasıyken, adeta açıklamalarla olay basite indirgenmiş ve yine kurumlar, devletin koruma çatısı altına alınmaya çalışılmıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Gençlik Kolları üyeleri, çocuklara cinsel istismar olayında adı geçen Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği (KAİMDER) hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Uz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, ilçe teşkilat başkanları ve partililer, Mersin Adliyesi önünde suç duyurusu öncesi basına açıklama yaptı.

YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARI RAHATSIZ ETTİ

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Uz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüzlerle ilgili “Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” sözlerinin kendilerini derinden sarstığını belirterek, şunları söyledi:

“Yakın tarihte karamanda yaşanan ve 45 çocuğun cinsel istismarına ilişkin kamuoyunun vicdanını zedeleyen vahim olay hepimizin bilgisi ve takibindedir. Bu konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımız gizlilik kararı ile soruşturma başlatmış ve dava açılmasına ilişkin iddianame düzenlemiştir. Süreçte yetkililer yapılan açıklamalar rahatsız etmiştir. Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoglu tarafından yaşanan olayı sadece bir kişiye indirgeyerek böyle bir olayın bir kere yaşanmasının, kurum çatısı altında yapılmış olmasının kurumun saygınlığını zedeleyecek şekilde algılanmaması gerektiği özünde yaptığı açıklama hepimizi derinden sarsmıştır.”

BAKANIN AÇIKLAMASI VİCDANLARI YARALADI

Çocuklara karşı işlenen suçların uluslararası sözleşmelerle ve yasal mevzuatla belirlendiğine vurgu yapan Çağlar Uz, “Suçun sadece bir çocuğa karşı işlenmesi dahi olayın vahametini gösterirken; kamuoyunda 45 çocuğun bilinmesi, savcılık tarafından 10 çocuğun bu istismarı açıklanmışken, Bakan tarafından yapılan açıklama herkesin bir kere daha vicdanlarını yaralamış ve adalet duygusunun yeniden sorgulanmasına sebep olmuştur. Bu kurum yetkililerinin ve diğer tüm sorumlularının tespiti için yapılan talepleri, Müslümanlığı karalama çabası gibi göstermek aymazlıktır. Ancak bunlar tespit edilirse sahte dincilerin varlığı toplumda ayıklanırsa huzuru yakalamak mümkündür. Basında aynı vakfın başka illerdeki şube çatısı altında da benzer olayların yaşandığı haberleri daha önceleri de duyulmuştu.

Tüm çocuklarımızı korumak herkesin ve devletin sorumluluğundadır. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Yaşanan olayların telafisi olamayacaksa da devletten beklenen bu kahredici olayın üstüne ve bağlantılı her kurum ve kişiye karşı soruşturma yapılmasıyken, adeta açıklamalarla olay basite indirgenmiş ve yine kurumlar, devletin koruma çatısı altına alınmaya çalışılmıştır” dedi.

SORUMLULAR DA SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLMELİDİR

Yaşan olayın ve açıklamaların kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Uz, “Süreçte buradan yetkililere ihbarda bulunuyor ve sadece adı geçen şahsın değil; ailelerin güvenerek teslim ettiği kurum çatısı altında işlenmiş olması dolayısıyla Ensar Vakfı'nın yöneticilerinin çocukların kaldıkları evlerin sorumlularının da soruşturmaya dahil edilmesi gerekmektedir. Devletin tüm tarafgirliğiyle mağdur çocukların ve ailelerinin yanında olmalı; onları güçlendirmeli ve desteklemelidir. Bu nedenle konuya ilişkin şikayetimiz Mersin Gençlik Kolları adına savcılığa yapılmıştır” diye konuştu.

OLAYIN ÜZERİNE GİDİLMİYOR

İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise, Bakan Ramazanoğlu’nun istifa etmesini beklediklerini dile getirerek, “Yaşanan olay kadar acı olan olaydan sonra gösterilen tavır ve açıklamalardır. Ülkede belli zihniyetlerin açığa çıkması kaygısıyla maalesef bu vahim olayın üzerine bile gidemiyorsa bir ülke gelinen acı durumu açıkça ifade ediyor. Tüm ülkedeki duyarlılığı Mersin’de dile getiren Gençlik Kollarına teşekkür ediyorum. Her vatandaşımızın bu duyarlılığı göstermesi gerekir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun istifasını bekliyoruz” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA