HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
“Suriyelilere vatandaşlık düşüncesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu millete son ihanetidir”


11 Temmuz 2016 Pazartesi 08:42

CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Suriyelilere vatandaşlık verilmesini sert bir dille eleştirdi. CHP’li Sağlar, “Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’yi alıp, Emevi Camisi’nde namaz kılacağım derken, Suriyeliler gelip Mezitli’yi aldı. Mesele bu, yarın da Hatay’ı alıp götürürler” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemizdeki Suriyeli mültecilere vatandaşlık verebiliriz” açıklamasına sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Bu açıklama Recep Tayyip’in bu ülkeye yeni bir ihanetinin açık göstergesidir” dedi. CHP’li Sağlar, “Bugün 3 milyon civarında Suriyeli olduğu söyleniyor. Ama rakamın kesinliğini maalesef devletin yetkilileri de bilmiyor. Çünkü devletin yetkilileri de bu Suriyelileri takip edemiyor. Sınırlarımızdan kimlerin girip, çıktığını, ne kadar adamın girip çıktığını bilemiyorlar. Yeni yapılanmalar içindeler ve bunu takip bile edemezken, neye kime göre vatandaşlık verilecek merak içerisindeyim” dedi. 

 

“PARA BURADA KALMIYOR, AVRUPA’YA KAYIYOR”

 

Türkiye’deki Suriyeliler’in kendi içlerinde her anlamda yapılandığını ifade eden Fikri Sağlar, “Suriyeliler kendi içlerinde alışveriş yapıyorlar. Yani buranın yerli esnafıyla alışveriş yapmıyor. Kendi milletinden insanla ticaret yapıyor. Basit bakkal ihtiyacını bile kendi milletiyle gideriyor. Yani devlet onlara yardım yapıyor ama bu aldıkları yardımı kendi içlerinde çeviriyorlar. Yani para burada kalmıyor. Paranın nerede kaldığı belli değil. Para bakınız, Suriye’ye de gitmiyor. Burada iş yapanların büyük çoğunluğu birikimlerini Avrupa’ya aktarıyor. Örneğin Yunanistan, İspanya ve Kanada gibi ülkelere 250 bin Dolar, 500 bin Dolar gibi paralar yatırıldığında ya da emlak yatırımı yapıldığında size vatandaşlık veriyor. Suriye’den adam geliyor, Recep Tayyip sayesinde beni sömürüyor, Türkiye vatandaşlarını sömürüyor. Buradan kazandığı parayı da dışarıya aktarıyor. Recep Tayyip’in ihaneti budur” açıklamasını yaptı.

 

“YARIN SURİYELİ MUHTARINIZ OLURSA ŞAŞIRMAYIN!”

 

CHP’li Sağlar, Vatandaşlık hakkı kazanan Suriyelilerin yarın siyasi yaşama da seçme ve seçilme noktasında etki edecek haklara erişeceğini dile getirdi. Sağlar, “Şimdi vatandaşlık vereceksin Suriyelilere yani siyasi yaşamın içerisine de sokacaksın onları. Yani yarın bir gün muhtarınız ya da Belediye Başkanınız Suriye kökenli bir Türk vatandaşı olursa şaşırmayın” diye konuştu.

 

“EMEVİ CAMİSİNDE NAMAZ KILACAKTIK, MEZİTLİ’Yİ ADANA’YI KAYBETTİK!

 

Fikri Sağlar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her şey para için yapılıyor. Sıcak para bu mülteciler karşılığı Türkiye’ye girecek. Ekonomi çok kötü bir durumda. 3 milyar+3 milyar EURO anlaştıkları söyleniyor. Bunlar gelecek devletin kasasına bu kadar sıcak para girecek. Recep Tayyip, “Ey Almanya, Ey Merkel” diyor. Merkel niye sesini çıkarmıyor? Şimdi bu tip 3. Dünya ülkelerinde zengin ülkelere büyük çekim var. Işığı gören ateşböcekleri gibi fakir ülkelerden zengin ülkelere büyük çekim var. Avrupa da bunu istemiyor. Çünkü entegrasyon sorunu olacak her şeyin ötesinde. Ama Avrupa ne yapıyor, bunların genç ve vasıflı olanlarını ayırıyor. Onları kullanıyor, barındırıyor. Geri kalanları gönderme peşindeler. Türkiye de bunun üstüne atladı. Ne için? Para için. Al sana para diyor Avrupa, bunları toparla, yeter ki bizden gitsinler diyor. Bu anlayışla Türkiye “tamam” diyor. Recep Tayyip, burada yaşayan insanların yani buranın vatandaşlarının parasını başkalarına veriyor. “Biz insanlık yapıyoruz” söylemleri yalan. Çok kolay alınan vatandaşlık, bulunduğu yeri soymaya yarar sadece. Siz Almanya’da, Kanada’da, Japonya’da vatandaşlık alabilmek için anan ağlıyor. Dilini iyi konuşacaksın, kültürünü benimsemek zorundasın. Doktor olsan bile benim verdiğim eğitimi alacaksın deniyor. 2 sene seni gözetim altında tutar, entegre olabiliyor musun diye. Bu kriterleri sağlar, sonra uygunsan sana vatandaşlık verir. Sen 5 yıl burada bir şekilde yaşamış al sana vatandaşlık dersen, orası yanmış demektir. Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’yi alıp, Emevi Camisi’nde namaz kılacağım derken, Suriyeliler gelip Mezitli’yi aldı. Mesele bu, yarın da Hatay’ı alıp götürürler.” 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA