HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Aç kalmadan kilo verin!


14 Temmuz 2016 Perşembe 10:06

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Pınar Şahin, yanlış diyet uygulamalarının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Diyet yapacak kişilerin mutlaka uzman bir kişiden yardım alması gerektiğine vurgu yapan Şahin, aç kalmadan da kilo verilebileceğini söyledi.

 

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kısa sürede hızlı kilo vermek isteyenler, uyguladıkları çeşitli diyetlerle farkında olmadan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Günümüzde yanlış beslenme bilgileri ve bilimsellikten çok uzak olan diyetler insan sağlığını olumsuz etkilemekle kalmayıp hatta ölümlere bile sebep olabilir. Doğru diyet ve sağlıklı beslenme ile ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Özel Doğuş Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Pınar Şahin, aç kalmadan da kilo verilebileceğini söyledi. Beslenme konusunda bilgi kirliliğinin yaşandığına dikkat çeken Şahin, “Bu yanlış bilgiler insanların beslenme davranışını olumsuz etkiliyor. Kilo vermek için aç kalmak gerekmiyor. Aksine vücudu azar azar ve sık sık doyurarak, hem metabolizma hızlandırılmalı hem de kan şekerinin ani iniş-çıkışlarına engel olunmalı. İnsanlar yanlış diyet uygulamaları ile vücut dengelerini ve psikolojilerini bozuyorlar" dedi.

YANLIŞ DİYET PSİKOLOJİYİ BOZUYOR

Yanlış diyet uygulamaları ile insanların hem vücut dengesinin hem de psikolojilerinin bozulduğunu da ifade eden Şahin, “Sağlıksız diyetler sonrası yavaşlayan metabolizma sonucunda hızla geri alınan kiloların yarattığı motivasyon kaybı ve kilo verememe kaygısı ile depresif duygular oluşabiliyor. Uzun süreli diyete uyum konusunda motivasyonunu kaybeden kişi ise aynı şekilde tekrar kısa sürede çözüm alabileceği sağlıksız uygulamalara yönlenebiliyor ve bu durum kısır döngü halini alabiliyor. Bu durumda bir diyetisyen ve ayrıca bir psikologdan yardım alınması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

SAĞLIKLI KİLO NASIL VERİLİR?

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı kilo vermenin püf noktalarını da açıklayan Diyetisyen Şahin, “Sık sık beslenmek, ara öğün yapmak, karbonhidrat, protein ve yağları dengeli şekilde tüketmek ve güne kahvaltıyla başlamak en iyi sağlıklı beslenme yöntemidir. Sağlıklı kilo verebilmek için düzenli sporu da ihmal etmemek gerekiyor. Hangi kiloda olursanız olun kilo vermeyi zamana yaymak yani belli bir zaman diliminde belli bir kilodan fazlasını vermemek gerekiyor. Genellikle ayda 2-4 kg civarında kilo kaybı sağlıklı olarak kabul ediliyor. Kişiler başka birine ait olan beslenme programlarını kendilerinin de uygulayabileceği yanılgısına düşüyorlar. Her beslenme programı tıpkı parmak izimiz gibi kişiye özel olmalı, kişinin yaşı, boyu, cinsiyeti, aktivite düzeyi, yaşam biçimi, sağlık sorunları gibi faktörler göz önüne alınarak hazırlanmalıdır. Unutulmamalı ki, eğer bir diyet programı sizin halsiz, bitkin, soluk benizli, sinirli olmanıza neden oluyorsa sizin için kesinlikle yanlıştır” ifadelerini kullandı.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA