HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Çevrecilerden B.Şehir Meclisine çağrı


21 Eylül 2016 Çarşamba 15:08

Çevre ve Doğa Derneği üyeleri1/50 binlik Çevre düzenleme planında Nükleer santralin yer almaması için Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine çağrıda bulunarak, Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesi talebini içeren 30 bin imzalı dilekçeleri belediyenin ilgili komisyonlarına sundu.

 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cuma günü görüşülecek Çevre Düzeni Planı’na Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesi talebini içeren dilekçeleri belediyenin ilgili komisyonlarına sundu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan dernek başkanı Sabahat Aslan, belediyenin 1/50 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın ilk haline Akkuyu Nükleer Santrali’ni almadığını, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vetosu üzerine planın revize edildiğini hatırlattı. Plana son şeklinin Cuma günü yapılacak meclis oturumunda verileceğini belirten Aslan, “Mersin’deki tüm belediyeler, 2012 yılında meclis kararı alarak nükleer santrale karşı olduklarını ilan etmişlerdi. Belediye başkanlarını bu sözün arkasında durmaya davet ediyoruz” dedi.
Dernek adına hazırlanan açıklamayı okuyan Ali Sarızaim de,  “Çevre Düzeni Planı, Anayasanın 56. Maddesi gereği, insanların temiz bir çevrede yaşama hakkını gözeterek yapılmalıdır. Bu planın tanımına göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Santrali’nin olmaması gerekir. Çünkü Akkuyu Nükleer Santrali’nin çok büyük ve geri dönülemez bir çevre kirliliği, risk ve toplumsal maliyetler yaratacağı, Akkuyu bölgesinin dünyanın yok edemediği ve sürekli kirlilik yayan nükleer atık deposu olacağı, ekolojik dengeyi bozacağı, bölgemizin tarımına ve turizmine zarar vereceği, havamızı, toprağımızı ve suyumuzu kirleteceği, sağlığımızı bozacağı bilinmektedir” dedi.
Sarızaim, “Belediye meclisleri halkın iradesini yansıtmaktadır. Halkın karşı olduğu bir projeyi belediye başkanları ve belediye meclisi üyeleri onaylayamaz. Çevre Düzeni Planı’nda, planın hukukuna aykırı olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin uygulanmasına alet olmayınız. Belediyenizin 2012 yılında çıkarılan ‘Nükleer santral istemiyoruz’ kararına aykırı davranmamak için Çevre Düzeni Planı’na santrali işlemeyiniz. Ülkemizin geleceğini, sağlığını ve bağımsızlığını tehlikeye sokmayın” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından dernek üyeleri 30 bin imzadan bir kısmını belediye meclisinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre Komisyonu üyelerine teslim etti. Derneğin topladığı diğer imzaların da Cuma günü belediye meclisi oturumunda meclise sunulacağı belirtildi.
Açıklamaya CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak’ın yanı sıra ÇYDD, ADD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Tarsus Çevre ve Doğa Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mersin Çocuk Hakları Derneği, Sosyal Demokrasi Derneği, Haçova Kültür Derneği de destek verdi.

Haber : Abidin YAĞMUR GÜNEY gazetesi





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA