HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ŞANSLI VE YAVRULARI ARTIK DAHA MUTLU


19 Ocak 2017 Perşembe 14:15

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine trafik kazası sonucu yaralanan anne köpeği ve yavrularını kurtararak himayesi altına aldı. Veterinerlik hizmetleri ekipleri tarafından kurtarılan ve tedavisi yapılan anne köpeğe ‘Şanslı’ ismi verildi.

 

Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların her koşulda ihtiyaçlarını karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, duyarlı vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek, havaların soğuması ile birlikte zor koşullarda hayata tutunmaya çalışan sokak hayvanlarını da yalnız bırakmıyor.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi 444 2 153 Çağrı Merkezi’ne trafik kazası sonucu yaralanan ve bakıma muhtaç bir anne köpeğin olduğu ihbarının gelmesi üzerine harekete geçen ekipler, Mezitli İlçesine bağlı Tepeköy Mahallesi’ne giderek yaralı anne ve yavrularını bulunduğu yerden kurtardı. Ekipler tarafından ilk müdahaleleri Hayvan Ambulansı’nda yapılan anne ve yavrular, Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ne getirildi.

Köpeği görerek Mersin Büyükşehir Belediyesi 444 2 153 Çağrı Merkezi’ne bilgi veren Tepeköylü Serkan Tan, Arkadaşlarla dışarıda muhabbet ederken yaralı bir köpeğin olduğunu söylediler. O esnada köpek yanımıza geldi. Köpeğin arka bacağı kopmak üzereydi. Çok zayıflamıştı. Köpek dişiydi ve yavrularının olduğunu düşünerek köpeğin olduğu yeri öğrendik. Hemen Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni aradık. Köpeği gelip alabileceklerini söyledim. Arkadaşlar sağ olsunlar bizimle ilgilendiler. Ertesi gün gelen görevlilerle köpeğin olduğu yere gittik. Köpekle çok güzel ilgilendiler. Köpeği kucaklarına alıp götürdüler. Köpeğin 11 tane yavrusu vardı, 9 tanesi telef olmuş. Görevliler yavruları da alıp götürdüler. Onun dışında bir de sarı bir köpek vardı, topallıyordu. Bacağı kırık ya da çıkıktı. Onu aradık ama bulamadık. Görevliler eğer o köpeği bulabilirsek, haber verdiğimiz takdirde gelip götüreceklerini söylediler” dedi.

Geçici Hayvan Bakım Evi’nde veteriner hekimler tarafından yapılan muayene sonucu araba çarpan anne köpeğin sağ arka ayağında parçalı kırık olduğu tespit edildi. Vakit kaybetmeden başlanılan ve yaklaşık 4 saat süren ameliyatta anne köpeğin yaralı ayağına platin yerleştirildi.

Operasyon sonunda anne köpeğin ve hayatta kalan iki yavrusunun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik hizmetleri ekipleri anne köpeğe ‘Şanslı’ ismini verdi.

Her gün vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine birçok yaralı köpeğin Geçici Hayvan Bakım Evi’ne getirildiğini ve burada kendileri tarafından tedavilerinin yapıldığını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi Veteriner Hekimi Mehmet Cücük, özellikle sürücüleri sokak hayvanlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Cücük, “Tepeköy’de bir köpeğin trafik kazası sonucu yaralandığı ihbarının gelmesi üzerine Tepeköy’e gittik.  Köpeğimizi iki yavrusuyla birlikte aldık ve barınağımıza getirdik. Normalde kesilmesi gereken ayağı biz binde bir ihtimal dahi olsa kurtarmanın çabası içerisindeyiz. Böyle trafik kazası vakası her gün yaklaşık beş tane oluyor. Sürücülerimiz de bu konuda dikkatsiz davranıyor. Ne yazık ki kötü niyetli insanlarımız da var. İnsanların birbirlerini uyarması gerekiyor. Bu hayvanları biz kurtaracağız. Bizimle birlikte yaşayacaklar. Bizimle birlikte yaşaması için de mutlaka sevgiye, saygıya ihtiyaçları var. Bu operasyonun ardından yaklaşık 5 tane operasyon daha var. Çenesi kırık bir hayvan geldi. Toroslar bölgesinden gelen ayağı kırık bir köpeğimiz geldi. Bunları peş peşe ameliyata alacağız. Lütfen sürücülerimiz de dikkatli olsun. İnsanlarımız da birazcık hayvan sevgisine sahip olsun” şeklinde konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA