HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin Büyükşehir Belediyesinden alkışlanacak hizmet


31 Ocak 2017 Salı 11:39

Mersin Büyükşehir Belediyesi sağlık alanında verdiği hizmetlere hız kesmeden devam ediyor. Gezici Göz Sağlığı araçları, Mersin’i karış karış gezerek sağlık kuruluşuna gidemeyen vatandaşların derdine derman oluyor.

 

4 Bine yakın hastaya ulaştı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından kısa süre önce faaliyete geçirilen gezici sağlık araçları, ulaşılması en zor bölgelere kadar sağlık hizmeti götürüyor. Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı ile görevlendirilen ekipler, uzman hekimlerle birlikte her hafta cuma ve cumartesi günleri ulaştığı yerlerde ücretsiz sağlık hizmeti veriyor.

Bugüne kadar yaklaşık 50 mahalleye ulaşarak 4 bine yakın hastaya sağlık hizmeti götüren ekipler, gittikleri mahallelerde yaptıkları göz taramalarının ardından rahatsızlık teşhisi konan hastaları müdahale için sağlık kuruluşlarına yönlendiriyor. Hayatı boyunca doktora gidememiş insanlar, Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı hizmeti aracılığıyla sağlığına kavuşuyor.

Son olarak ise Tarsus’un Yeşiltepe Mahallesi‘nde vatandaşların ayaklarına kadar giden Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı, verdiği hizmet ile mahalle sakinlerinin takdirini toplamayı başardı.

 

“Kutsal ve güzel bir hizmet”

 

Operatör Doktor Mehmet Yunus Seven, vermiş oldukları hizmet hakkında bilgi vererek, böyle bir hizmetin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevlerinden bir tanesi olmadığını ve gönüllülük esasına dayanan bir hizmet olduğunun altını çizdi. Doktor Seven, “Gönüllülük esasına dayanan bir iş olduğu için çok kutsal bir olaya imza atıyoruz. Böylece bu hizmetin güzelliği daha da artıyor. Bu hizmet inşallah biz görevde olduğumuz sürece devam edecektir. Bu işlemi yaparken biz bazen bir hastanın örneğin göz tansiyonu veya şeker hastalığına bağlı kanamayla veya küçük çocuklardaki göz tembelliğini tespit edip belki de hastaların gözünü kurtarıyoruz. Böylesine büyük bir hizmeti Büyükşehir Belediyesi bizlere ve halkımıza sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

Vatandaş hizmetten memnun

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, sağlık ekiplerini mahallelerine göndermesinden dolayı teşekkür eden Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Selahattin Taş, “Doktorumuz Mehmet Seven’e ve diğer çalışanlara çok teşekkür ederiz. Köylülerimizin neredeyse yüzde 60’ı gelip muayene oldu. Herkes de bu hizmetten çok memnun” şeklinde konuştu.

Antalya’dan yeni geldiğini ve böyle bir hizmetle karşılaştığı için memnuniyetini dile getiren Yeşiltepe Mahalle sakini Yaşar Arslan, “Halkımıza, köyümüze böyle bir hizmet gelmiş ve bu hizmetten faydalandık. Çok güzel bir hareket, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşiltepe Mahallesi’nde çiftçilik yaparak geçimini sağladığını ifade eden Mesut Yıldız, her zaman doktora gidebilecek imkân ve zaman bulamadıklarını, doktora gitmelerinin en az 1 günlerini aldığını dile getirerek, “Çok iyi ve isabetli oldu. Bir aydır doktora gitmeyi düşünüyordum, gidemedim ama ayağımıza araç geldi. Çok sağ olsunlar” dedi.

Ahmet Atıcı’da Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı’nın mahallelerine kadar gittiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek, “Allah sizin yokluğunuzu göstermesin, devletimize zeval vermesin. Göz sağlığı aracı geldiği için memnunuz, sağ olun var olun” şeklinde duygularını dile getirdi.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA