HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
GED Başkanı Özden ; Tek çare inovatif girişimcilik


25 Haziran 2017 Pazar 09:02

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, yüzde 13 seviyesine yükselen işsizlik ve orta gelir tuzağı sorununun sadece inovatif girişimcilikle çözülebileceğini söyledi.

 

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, KOSGEB desteğiyle gerçekleştirilen inovatif içerikli ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sertifika töreninde konuştu. Özden, “80 milyon nüfusun sadece 2 buçuk milyonu girişimci. Bunlar da ağırlıklı olarak düşük katma değer üretiyor. Bu yapıyla ne işsizlik sorunumuzu çözebilir ne de orta gelir tuzağından çıkarız. Tek başına girişimcilik eğitimleri, tek başına teşvikler yenilikçi girişimciliği getirmez. Üniversitelerimizden kalkınma ajanslarına, yerel yönetimden özel sektöre her kesim samimiyetle girişimcilik ekosistemini çalıştırmak zorunda” dedi.

 

MENTORLAR VE MELEK YATIRIMCILAR

GED’in girişimcilik ekosistemini kurgulayan Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Özden, “Girişimci adayımıza üniversite desteği, özel sektör tecrübe paylaşımları ile eğitim veriyoruz. Onları KOSGEB, kalkınma ajansları başta olmak üzere destek kuruluşlarıyla tanıştırıyoruz. Mentor atıyor, melek yatırımcı buluyoruz. Yenilikçi ve katma değeri yüksek üretimde marka çıkarıncaya kadar yanlarında oluyoruz. Bu sistemi Türkiye’de her bölge çalıştırırsa 2023 hedefine tam zamanında ulaşırız” diye konuştu. Törende KOSGEB Kobi Uzmanı Aysun Dördü ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu da kurumlarının girişimciliği destekleme faaliyetleri konusunda bilgi verdi. 

 

‘PATRONLUK DİLE KOLAY’

Anavarza Bal, Berdan Civata, Beta Transformatör, Expel İlaç, Groseri Market, Kastamonu Entegre, Kimtex Tekstil, Temsa ve Zahit Alüminyum yetkililerine ‘GED Kurumsal Üyelik Belgesi’nin teslim edildiği toplantıda GED’in ‘İnovatif Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde başarılı olan 29 kursiyere belgeleri verildi. Çukurova Kalkınma Ajansı’ndaki sertifika töreninde Doç. Dr. Burak Nakiboğlu’nun moderatörlüğünde ‘Patronluk Dile Kolay’ adlı konferans gerçekleştirildi. Konferansta Abdioğulları Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü,  TMG Doğaltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Oxi Enerji Yönetici Ortağı Gürtan Ergene girişimci adaylarına tecrübelerini paylaştı.

 

GED’in törenindeki konferansta konuşmacılar şunları söyledi:

 

Zuhal Mansfıeld:

Gelecek kararlı ve cesur insanlar için var. Ve gelecek tahmin ettiğimizden daha hızlı geliyor. Patronluk dile kolay. Gönül kırmadan otoriter olacaksınız. Kendinizi ezdirmeden esnek olacaksınız. İnsanlığınızı bozmadan uyanık olacaksınız. Bu ince şeritten gidip herkesin gıpta ettiği bir patron olacaksınız. Eğer kadınsanız hep 38 beden olarak kalacaksınız. Girişimci olmak isteyenle benim aramda bir tek fark var. Ben defalarca denedim, siz henüz yola çıkmadınız. Ben defalarca duvara tosladım, siz henüz bunları yaşamadınız. Ben deneyerek bütün yanlışlarımdan doğruyu öğrendim. Çünkü ben girişimci olacağım diye yola çıktığımda ertesi gün pat diye dolarlar kucağıma düşmedi. Size de olmayacak. Gelecekte ya yeteneklerinizle farklılaşacaksınız ya da mevcut işinizi dijitalleştirerek yarına taşıyacaksınız. Başka yolu yok. Artık günümüzün mesleklerinin yüzde 80’i gelecekte olmayacak. Kurgunuzu buna göre yapın. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA