HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP’Lİ ATICI AKP’NİN GENÇLİK KAMPI OLAYINI MECLİSE TAŞIDI


9 Ağustos 2017 Çarşamba 15:09

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı AKP Konya İl Gençlik teşkilatınca Mersin’in Silifke ilçesinde Kapızlı mevkiinde açılan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı Tesisi, 1-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında

 

Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın yazılı soru önergesi aynen şöyle :

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

          Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96’ıncı maddeleri gereği talep ederim.

 

Aytuğ Atıcı

Mersin Milletvekili

 

           

          Mersin'in Silifke ilçesinde Kapızlı mevkiinde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı Tesisi, 1-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında "Diriliş Muştusu Kampı" adı altında AKP Gençlik Kolları'na tahsis edilmiştir.

 

AKP Konya İl Gençlik Kolları'nın "Diriliş Muştusu" adı altında düzenlediği yaz kamplarına lise 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencisi çoğunluğu 18 yaşından küçük erkek çocukları getirilmiştir. Kamplarla ilgili olarak internetten ilanlar verildiği, başvuruların AKP Gençlik Kollarının internet sitesi üzerinden yapıldığı ve katılımcıların AKP binaları önünden araçlarla kamp yerine getirildiği tespit edilmiştir.

 

Bakanlığın tesislerinde 4 dönem olarak düzenlenen kamplarda AKP yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve din adamları 18 yaşın altındaki küçük çocuklara dini ve siyasi eğitimler vermişlerdir.

 

Kamplarda küçük çocuklara 28 Şubat ve darbeler, ümmet coğrafyasında Türkiye, Müslüman gencin yapması gerekenler, Kuranı Kerim ve İslamiyet, milli ve yerli gençlik, vb. konuların işlendiği öğrenilmiştir. Ayrıca basında ve kampı düzenleyenlerin sosyal medya paylaşımlarında yer alan haberlere göre “Müslüman cihattan soğursa kaybeder, demokrasi kâfir işidir” fikirlerini savunan bir yazarın cihadı anlattığı kitabının çocuklara okutulduğu anlaşılmaktadır.

 

Çocuklara, Osmanlı savaş sanatı olarak kabul edilen “matrak” öğretildiği de basında ve kampı düzenleyenlerin sosyal medya paylaşımlarında yer almıştır.


          Devlete ait gençlik kamplarında herhangi bir siyasi parti aktivitesine izin verilmesi yasalarımıza göre mümkün değildir. Ayrıca siyasi parti üyesi olma yaş sınırı 18 olduğundan, 18 yaşın altındaki çocuklara bir parti tarafından siyasi eğitim verilmesi de yasalara aykırıdır.

 

 

 

 

Buna göre;

 

  1. Bakanlığınıza ait kamp tesislerin AKP gençlik kollarına tahsisi ve siyasi kamplar düzenlenmesi için izinler kim tarafından verilmiştir?
  2. Türkiye genelinde başka hangi devlet tesisleri AKP’nin kullanımına açılmıştır?
  3. Gençlik kamplarında küçük çocuklara cihat kitaplarının okutulması ve savaş sanatı olan “matrak” öğretilmesi Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde mi yapılmaktadır?
  4. Bakanlığınıza ait kamp tesislerinde AKP’nin 18 yaşın altındaki küçük çocuklara siyasi ve dini eğitim vermesi ile ilgili herhangi bir suç duyurusunda bulunacak mısınız?
  5. Diriliş Muştusu kamplarına Bakanlığınızın bilgisi dışında izin verilmişse, yasalara aykırı olarak bu izinleri verenler hakkında soruşturma işlemi yapılacak mıdır?
  6. Yasalara aykırı olarak bu izni siz verdiyseniz istifa etmeyi düşünür müsünüz?




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA