HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BÜYÜKŞEHİR İLE SOĞUK RÜZGAR DEVAM EDİYOR!


28 Aralık 2021 Salı 21:17

CHP’li her iki belediye başkanının birbirlerinin düzenlediği programa katılmaması aralarının soğuk olduğu yönündeki yorumları güçlendirdi.

 

Mersin’de CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın ilçe örgütleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de ilçe belediye başkanları arasındaki kavga bitmek bilmiyor. Sürekli karşılıklı hamlelere imza atılan çekişme yaklaşan kongreler ile daha görünür hale gelirken, başkanlar arasındaki ayrışma her alanda görülüyor.

Son olarak Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer arasındaki soğukluk ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle yapılan etkinliklere de yansıdı. Her ikisi de CHP’li olmasına rağmen başkanların Tarsus’un kurtuluşunun 100. yılında ayrı ayrı programlar düzenlemesi ve birbirlerinin programlarına katılmaması dikkat çekti. Programlara halk ilgi gösterirken başkanların birbirlerinin etkinliğine katılmaması “Halk birleşti, başkanlar ayrıştı” yorumlarına neden oldu.

 

BOZDOĞAN SEÇER’İN PROGRAMINA KATILMADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarsus’un Kurtuluş Haftası kutlamaları” kapsamında hazırlanan Tarsus 100. yıl etkinlik alanının açılışı ile gerçekleştirildi.

Cumartesi günü Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanında ‘Milli Mücadele’, ‘Yüzyıl’ ve ‘Mersin’in Hafızası’ sergileri yer alırken, ünlü edebiyatçı, tarihçi, akademisyen ve yazarlar tarafından söyleşiler gerçekleştirildi. Ayrıca performanslar ve çeşitli deneyim alanları da etkinlik alanında yer aldı. Gazeteci Yakup Boncuk’un moderatörlüğünde Uğur Pişmanlık tarafından ‘Tarsus Basın Tarihi’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Ardından ‘Tarsus 100. yıl etkinlik alanının ve ‘100. Yıl Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Tarsus 100. Yıl Etkinlik Alanı’nın açılışına; Başkan Seçer’in yanı sıra, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Gazeteci Yazar Uğur Dündar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Tarsuslu katılırken CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın katılmaması dikkat çekti.

 

SEÇER DE TARSUS’UN PROGRAMLARINA KATILMADI

Tarsus’un, Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle Tarsus Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen Kuva-yi Milliye Mücahitleri Derneği üyeleri ve vatandaşların katılımı ile tren garında başlayan törende dernek üyeleri, kendilerini karşılayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a Türk bayrağı hediye ederken, Başkan Bozdoğan ise üyelere çiçek verdi. Daha sonra vatandaşlar ile birlikte törenlerin yapılacağı Cumhuriyet meydanına kadar Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtına çelenk sunulduktan sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Binbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AKP Mersin milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve AKP Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, muharip gaziler, vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kutlama etkinliğine katılmaması dikkat çekerken yerine Ünzile Kuru vekalet etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve okunan şiirlerden sonra Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

 

TOPLU AÇILIŞTA TARSUS YALNIZ BIRAKILDI

Tarsus Belediyesi, 27 Aralık Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.yılı sebebiyle 27 açılış gerçekleştirdi. Toplu açılış töreninde; 8 koruluk, 7 park, 5 halk market, 4 tarımsal üretim uygulama alanı, 1 showroom, 2 halk manav açılışı gerçekleştirildi. Toplu açılışa, Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, 26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Turgay Benli, Tarsus Belediyesi Meclis Üyeleri ve çeşitli mahalle muhtarları katılım sağladı. Burada düzenlenen törene de yine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılmaması dikkat çekti.

 

BUNU ADET EDİNDİLER

Öte yandan CHP’li her iki belediye başkanının birbirlerinin düzenlediği programa katılmaması aralarının soğuk olduğu yönündeki yorumları güçlendirdi.

Sık sık birbirlerinin programına katılmamaları ile bilinen ikili, son olarak Kasım ayında Tarsus Yarı Maratonu organizasyonunda karşı karşıya gelmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Tarsus’ta düzenlediği maraton ile ilgili basın toplantısına Bozdoğan’ın katılmaması dikkat çekmişti.

Hediye Eroğlu / Mersin Haberci Gazetesi





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA