HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
KADIN YOKSA DEMOKRASİ DE YOK


30 Eylül 2013 Pazartesi 10:07

Kadının olmadığı bir demokrasinin, ancak erkeklerin demokrasisi olabileceğini savunan CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Zehra Korkmaz, “Demokrasi herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur.

 

Demokrasinin bir gereği olarak kadınlar mutlaka siyasette olmalı. Kadın bir vitrin olarak değil, düşünce ve fikirleri ile toplumun yarısını oluşturan bir birey, üreten bir insan olduğu için siyasette yer almalı” dedi.

 

MERSİN – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Zehra Korkmaz, kadının olmadığı bir demokrasi düşünülemeyeceğini belirterek, demokrasinin bir gereği olarak kadınların mutlaka siyasette yer alması gerektiği çağrısını attı.

 

MEZİTLİ İÇİN HİZMETE ADAY

Çevre mühendisi olmasına rağmen, kentin ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal sorunları ile yakından ilgilenen ve ortaya koyduğu çözüm önerileriyle de öne çıkan Zehra Korkmaz, edindiği bilgi ve birikimleri Mezitli için harcamak için yola çıktı. Mersin’de CHP çatısı altında yerelde de söz sahibi olmak için gün sayan 9 kadın belediye kadın aday adayından biri olan Korkmaz, aynı zamanda da Mezitli’deki iki kadın adayından biri.

 

ENGELLER KALDIRILMALI

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Orkide Çay Bahçesi’nde organize edilen; ‘Kadını Siyasette Görünür Kılmak’ konulu toplantıda CHP’nin kadın aday adayları tanıtıldı. Söz konusu toplantıda tanıtılan adaylardan biri de çevre mühendisi Zehra Korkmaz oldu. CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı olan Korkmaz, burada yapmış olduğu konuşmasında ‘kota’ vurgusu yapıp, kadınların siyasette karşılaştığı engellerin aşılması çağrısı yaptı.

 

KADIN ‘YÖNETEN’ DE OLMALI

Korkmaz, “Partimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e Türk kadınları olarak çok şey borçluyuz. Türk kadınının yaşamın her alanında yer alması konusunda attığı temelleri, daha da ileriye götürmekle ilgili hayallerimizi gerçekleştirmek için yola çıktık. Kadın, yaşamın her alanında olduğu gibi karar alma mekanizmalarında sadece yönetilen değil, yöneten konumda da olmalı” dedi.

 

KADIN YOKSA DEMOKRASİ DE YOK

“Kadının olmadığı demokrasi, ancak erkeklerin demokrasisi olabilir” yorumunu yapan Korkmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Demokrasi herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur. Demokrasinin bir gereği olarak kadınlar mutlaka siyasette olmalı. Vitrin olarak değil, düşünce ve fikirleri ile olduğu kadar, kadın olduğu için değil, toplumun yarısını oluşturan bir birey, üreten bir insan olduğu için siyasette yer almalı.”

 

SORUN SADECE ‘KOTA’ İLE ÇÖZÜLMEZ

Kadınlar dışında bu durumu ciddi bir toplumsal ve siyasal bir sorun olarak gören olmadığını kaydeden Zehra Korkmaz, bu sorunun da sadece ‘kota’ uygulaması ile çözülecek kadar da basit olmadığını söyledi. Korkmaz, “Öncelikle kadınların önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor.  Kadının siyasette söz sahibi olmasını Mersin’de ve Mezitli’de gerçekleştirmek üzere yola çıkan biriyim” ifadesini kullandı.

 

MEZİTLİ İÇİN HAYALLERİM VAR

Korkmaz, yönetimde halkın ve kadının gerçek anlamda söz sahibi olduğu, katılımcı bir anlayışla halkın hak ettiği şekilde, huzurlu ve keyif olarak yaşanan, kentsel yaşam kalitesi yüksel bir Mezitli’nin hayalini kurduğunu dile getirdi. Korkmaz, bu hayalini gerçekleştirmek için yenilikçi, güler yüzlü, kentin bütün dinamiklerinin yönetime katılımını sağlayan, kaynak yaratan ve var olan kaynakları etkin, doğru ve verimli kullanan bir ‘kadın belediye başkanı’ olmak için yola çıktığını belirtti.

 

SİYASETE KADIN ELİ DEĞMELİ

Korkmaz, “Cumhuriyetin değerlerini ve kazanımlarını kendime rehber edinip, bir kadın olarak girdiğim bu yolda bana vereceğiniz destek ve katılım, beni çok daha yüreklendirecek ve hayallerimizin, umutlarımızın Mezitli’sine hep beraber ulaşmamıza ışık olacak. Ben, tüm bu duygularla artık Mersin’de ve Mezitli’de Türk kadınının siyasete girip, siyasi hayata dokunarak,  kadının siyasete el vermesini ve siyasete kadın eli değmesini istiyorum” dedi.

 

ELİMİZİN HAMURUYLA BİZ DE VARIZ

CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Zehra Korkmaz, konuşmasını da şöyle tamamladı; “Bu düşüncelerimle artık Mezitli’de siyasette kadının sadece görünmesini değil, bilakis işin başına kadın gelsin ve kadın siyasete el versin ve nihayet elimin hamuruyla siyasete kadın eli değsin diye göreve talip oldum. Kadınlar, artık elimizin hamuruyla biz de varız diyelim mi? Yanıtınız





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA