HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MESİAD HIZLI BAŞLADI


12 Mart 2012 Pazartesi 09:06

Şubat ayında gerçekleştirdiği genel kurulla yeni yönetimini belirleyen Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) yeni dönem çalışmalarını hızlı bir tempo ile sürdürüyor. Yönetim kurulu başkanlığını işadamı Ahmet Akkurt’un üstlendiği dernek faaliyetlerine kent yöneticileri ve basın kuruluşlarını ziyaret ederek başladı. Başta Mersin valisi Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve diğer resmi kurum ve kuruluşların yetkilileri ile tanışan MESİAD yöneticileri, Gazeteciler Cemiyeti ile ulusal ve yerel basın kuruluşlarını da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyaretlerde MESİAD’ın yeni çalışma stratejisini aktaran dernek başkanı Ahmet Akkurt, Mersin’in temel meselelerine duyarlı ve çözümüne katkı sunan bir anlayış sergileyeceklerini belirtirken, kentin geleceğine ilişkin projelerde de aktif bir rol oynamayı amaçladıklarını vurguladı.

PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ…

Mersin’in kentsel dönüşümüne büyük önem verdiklerini ifade eden Ahmet Akkurt mevcut konutların iyileştirilmesi ve bazı mahallelerin geliştirilmesi için yapılacak çalışmaların hızlı bir biçimde gerçekleştirilmesinin takipçisi olacaklarını kaydetti. Akkurt Tarsus-Kazanlı projesi, Çukurova Havaalanı ve Mersin’in uluslararası alanda en önemli ev sahipliği olacak olan 2013 Akdeniz Oyunları ile ilgili çalışmalarla da yakından ilgileneceklerini söyledi.

Akkurt ziyaretlerde Mersin ve Adana arasında bulunduğu varsayılan gizli çekişmenin de yerini işbirliğine bırakması gerektiğini de belirterek “Projeler içerisinde yer alan Çukurova hava limanının Mersin ve Adana arasında yapılması ve 2013 Akdeniz Oyunları içerisinde yer alan bazı karşılaşmaların Adana’da yapılacak olması bu iki şehrin ortak hareket etmesini zorunlu hale getirmiştir. Bu ortak hareket Çukurova bölgesi başta olmak üzere hem sosyal ve kültürel anlamda hem de ekonomik ve istihdam açısından bölgemize ve tüm Türkiye’ye ciddi katkılar sağlayacaktır” dedi.

Görev süreleri boyunca daha fazla sosyal ve ekonomik projenin üretilmesi ve hayata geçirilmesi için çaba harcayacaklarını belirten Akkurt, kent yaşamında belirleyici kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olmaya da önem vereceklerini dile getirdi.

 

HİZMET ORDUSU İŞ BAŞINDA…

12.Genel Kurulu’nu tamamlayarak 15 asil ve 15 yedek üyeden oluşan dernek yönetimini belirleyen MESİAD, yeni dönemde yürüteceği çalışmalarına bütün üyelerinin katılımını sağlamayı hedefleyen bir yapılanmaya gitti. Dernek, çok sayıda işadamının ilk kez aktif olarak yer aldığı yönetiminin yanı sıra oluşturduğu alt kurullarla sektörel bazda ekonomik faaliyetleri yakından takip edecek. Dernek yapılanmasında her biri kendi sektörlerinde başarılı bir performans sergileyen işadamlarını, yerel yönetimlerden üniversite ile ilişkilere çeşitli kurullarda görevlendirerek daha aktif bir çalışma programı izleyecek olan MESİAD 30 kişilik yönetim kurulunu ‘hizmet ordusu’ olarak tanımlıyor.

150 dolayında üyesi bulunan MESİAD kurulduğu 1991 yılından bu yana Mersin’in sosyal ve ekonomik yaşamında önemli bir yere sahip bulunuyor. Başta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve kent milletvekilleri ile yöneticilerinin katıldığı görkemli genel kurulunu bir kent zirvesine dönüştüren dernek, bugüne kadarki en genç yönetim kurullarından birisini oluşturdu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA