HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Aşut: Pastadan daha çok pay almak için Mersin firmalarını AB standartalarına taşıyoruz


28 Mart 2012 Çarşamba 11:27

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, firmaları hedef alan AB Müktesebatı-Direktif Çalışması projesinin ikinci adımı olan ETCF II projesine başladı.

 

ETCF II, Odaların AB Müktesebatını uygulaması, iş etiği ve CSR-Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanlarında işletmelerimizin AB katılım sürecinde uyum uygulamalarına ilişkin farkındalıkların arttırılmasını amaçlayan bir projedir. ETCF’nin ilk ayağını CASE projesi adı altında gerçekleştirmiş ve 10 firmamızı bilgilendirip, sertifikalandırmıştık. ETFC II bu projenin ikinci ayağını oluşturmakta ve tüketici haklarından iş sağlığı ve işçi güvenliğine, CE Kalite uygulamalarından kimyasallara, çevreden gıda güvenliğine kadar bir çok konuda AB standartlarına firmalarımızın uyumunu sağlayacak bir proje.

 

Bunlar yasal yaptırımları olan belgeler değil; Ancak, daha önce ifade ettiğimiz gibi, kendi firmalarımızın rekabet gücünü arttırmak ve firmalarımızı bir dünya değeri yapmak için ve daha önemlisi insanımıza verdiğimiz değeri göstermek için uygulamamız gereken prensipler zinciridir. İşte, küresel ekonominin ve uluslararası camianın prestijli ve güvenilir bir parçası olmamızı sağlayacak olan bu sözleşme ve projeler, Mersin’i sadece fiziksel alt yapı anlamında değil, kurumsallaşma ve ilkeler temelinde de bir dünya kenti yapmanın bir parçasıdır.

 

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde, AB’deki ve Türkiye’deki Oda ve Borsalar önemli rol oynamaktadır. Son on yıl içerisinde birçok proje AB ve Türk Oda-Borsaları arasındaki işbirliğinin güçlenmesini sağlamıştır. Bu işbirliğinin en yeni örneği ise AB Türkiye Odalar Forumu (ETCFII) Projesidir. AB’nin İş Geliştirme Fonu ile desteklenen bu proje, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında, Türk Oda/Borsaları ve AB’de bulunan muadilleri arasında diyalog ve işbirliğini güçlendirerek, Türk iş dünyasının AB ile bütünleşmesinde katkıda bulunmayı ve farkındalık yaratmayı hedeflemiştir.

 

Bu kapsamda 250 Türk Firmasının Oda/Borsa uzmanları tarafından AB Müktesebat Direktifleri bazında taraması yapılması amaçlanmıştır. Türk Oda/Borsa uzmanları bu konuda AB Oda uzmanları tarafından eğitilmiş ve denetim sürecinde uzmanlarca destekleneceklerdir. Belirlenen başlıklarda AB mevzuatına uyum konusunda yaşanan başlıca zorlukları içeren bir rapor yayımlanacaktır.

 

ETCF II’de Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda, Avusturya Federal Ekonomi Odası, Belçika Waasland Ticaret ve Sanayi Odası ve Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Firmalarımız, AB Müktesebatıyla tanışarak, Tüketici Hakları, İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği, CE İşaretleme Sistemindeki Ürünler, Gıda ve Gıda Güvenliği, Kimyasallar, Çevre ve Çevreye Uyum ve İlgili AB Direktifleri konusunda firmalarımızı bir adım yukarı taşıyacaklar.

 

Tüm bu alanlarda, işletmelerin AB müktesebatına uyum düzeyinin ölçülmesini öngören çalışmalarımız, gönüllülük esasına dayalı, bilgilerin deşifre edilmediği, farkındalık yaratmak amacı ile öz değerlendirme yapacağımız, samimi bir ortamda gerçekleştirilecektir. Gönüllü firmalarımız MTSO Ar-Ge ve Yönlendirme Müdürlüğü’müzle temasa geçebilir.

 

Uluslararası arenada pazar payınızı artırmak ve rakiplerinize göre bir adım önde olabilmek adına gerçekleştireceğimiz Türkiye ve AB mevzuat kıyaslamalı AB Direktiflerini bilen uygulayan neden siz olmayasınız?





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA