HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Dinçer, “Sosyal güvenliksiz hayat düşünülemez”


16 Mayıs 2012 Çarşamba 09:51

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, artan iş hacmine rağmen son yıllarda büyük ilerleme kaydedip, başarılı çalışmalara imza atan SGK’nın insanın doğumundan ölümüne kadar yararlandığı en önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti.

 

Dinçer, “En büyük işveren olan esnafımız, kendi sosyal güvenlik primini kendi cebinden yatıran tek kesimdir. Yine esnafımız yanında çalıştırdığı işçinin de geleceğini  güvence altına almada üzerine düşen görevi  büyük bir fedakarlıkla yerine  getirmektedir” dedi.

 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, artan iş hacmine rağmen son yıllarda büyük ilerleme kaydeden SGK’nın, insanın doğumundan ölümüne kadar yararlandığı en önemli kurum olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK İl Müdürü Mükremin Sürücü ile Müdür Yardımcısı Tayfun Tecer, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i makamında ziyaret ederek, hafta ile ilgili bilgi verdi.  İl Müdürü Mükremin Sürücü,  “ Bir insan ticaretle uğraşmadığı sürece vergi mükellefi değildir. Bir suç işlemediği  sürece TCK ile muhatap değildir. Ama aynı kişinin SGK’sına baktığınızda ceninin ana rahmine düştükten sonra sahada olmak üzere SGK başlar, bebeklik, çocukluk, gençlik, orta yaş, yaşlılık ölüm, ölümden mezara ve mezardan sonra hak sahiplerine sirayet eder. Onun için biz yurt genelinde 74 milyon insanımıza hizmet veriyoruz. Özellikle 1.1. 2012 de yeşil kartın SGK’ca ödenmeye başlamasıyla nüfusun tamamına hitap eder hale geldik. Artık bizimle ilişkisi olmayan kesim kalmadı. Bu nedenle bizde kendimizi esnafımıza ve Mersinlilere anlatabilmek için  hafta süresince yoğun etkinlik düzenliyoruz. Bugün etkinlikler kapsamında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini ziyaret ediyoruz.  Bir esnaf müşteriyi kazanmak için ne yaparsa bizde SGK olarak tüm nüfusu müşteri olarak görüyoruz ve onlara nasıl bir kaliteli hizmet verebiliriz onun çalışmasını yapıyoruz” dedi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’de yaptığı konuşmada, SGK Haftası nedeniyle kendilerine gerçekleştirilen ziyaretten büyük memnunluk duyduğunu belirterek, SGK Haftasını kutladı.  Sosyal Güvenlik Kurumlarının tek çatı altında birleşmesiyle görev ve sorumluluğuyla beraber iş hacminde büyük artış yaşanan  SGK’nın buna rağmen son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğinin altını çizen Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, “Bizlerde SGK’nın bu başarılı atılım ve çalışmalarını yakından takip ediyoruz” dedi. Eskiden Bağ-Kur’lu bir esnafa hastanelerin bilme bakmadığını hatırlatan Başkan Dinçer, “ Esnafımıza hastaneler bakmıyor, eczaneler ilaç vermiyordu.  Parasını verip ilacını alıyordu eczanelerden. Aldığı faturayı kuruma götürür, ancak birkaç yıl sonra o ödediği ilacın parasını alabilirdi. Bugün bu süre 45 güne çekildi ve esnafımıza her türlü sağlık hizmeti verilmeye başlandı. En büyük işveren olan esnafımız sosyal güvenlikteki bu gelişmeleri yakından takip etmektedir. Kendi sosyal güvenlik primini kendi cebinden ödeyen tek kesim olan esnafımız, yanında çalıştırdığı işçisinde geleceği güvence altına almak için her türlü fedakarlığı sergilemektedir. Beşikten mezara kadar yaşamın her alanında var olan sosyal güvenlik bizler için vazgeçilmezdir. Sosyal güvenliksiz bir hayat düşünülemez. Biz esnaf olarak SGK’nın ayrılmaz bir parçasıyız. Esnafımıza en iyi sosyal güvenlik hizmeti verilsin diye yeni yapılanma döneminde binalarımızı onlara tahsis ettik. Bu duygu ve düşüncelerle SGK haftasını kutluyor, tüm SGK çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA