HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MESKİ Kaçak su kullananları uyardı


3 Haziran 2012 Pazar 12:40

 

Hizmet alanı içersindeki yerleşimlerde kaçak su kullanımını engellemekte kararlı olan MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarının yoğunluğunu giderek arttırıyor.

MESKİ Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, kaçak su kullanan vatandaşların yasal işlem göreceklerini, hapis cezası ile cezalandırılacaklarını bilmelerini ve istenmeyen bu durumları yaşamamaları için kaçak su kullanmamaları gerektiğini söyledi.

Kaçak su kullananlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Ülgen 2011 yılından bu yana 487 adet su hırsızlığı suçundan dava açıldığını, bunların 448 adet’inin mahkûmiyetle sonuçlanırken, 39 adet’in beraat ile sonuçlandığını 64 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu anlattı. Suçun tekrarı halinde erteleme ve paraya çevirmenin uygulanmadığını, hapis cezasına hükmedildiğini kaydetti. Ülgen, kontrol ve taramaların sıklaştırılarak devam edeceğini belirtti.

İçme suyunun yasadışı ve usulsüz kullanımına izin vermeyeceklerini vurgulayan Genel Müdür M.Kamil Ülgen, bunun için etkin ve sistemli bir çalışma içinde olduklarını, mıntıka kontrolü, sayaç okuma görevlilerinin tespitleri ve vatandaşların ihbarlarına göre kaçak su kullanan kişileri tespit ettikleri bilgisini verdi. M.Kamil Ülgen, “Abone olmaksızın MESKİ’ye ait su dağıtım hattı, su abone veya şube yolu hattından, kuyu veya kaynaktan boru döşeyerek, motor bağlayarak, şebekeyi delerek su temin etmek ve kullanmak, sayaç yerine boru takmak, kayıtsız sayaç takmak, abone olmasına rağmen MESKİ’ye haber vermeksizin sayacı sökerek tüketim endeksini bozmak, sayacın tüketimini doğru olarak kaydetmesini önleyecek bir tertibat kurarak su temin etmek ve kullanmak, şehir şebeke suyu haricinde, kendi imkânları ile MESKİ’nin görev alanı içerisinde kalan yeraltı veya yerüstü kaynaklarından izinsiz ve ruhsatsız olarak su temin ederek atıksu üretmek, işlenmesi yasak olan fiillerden olup, aynı zamanda su hırsızlığı suçunu oluşturduğundan, bu gibiler hakkında yasal soruşturma yapılmakla birlikte, tespit edilen kaçak su ve atıksu tüketim miktarı, cezalı olarak tahsil edilir ve kaçak bağlantı iptal edilir.

   TCK 142/1-a maddesi, ’su hırsızlığı’ suçunu, TCK 203. maddesi de ’mühür bozma’ suçunu düzenlemiştir. Mahkûmiyet kararları bu maddeler kapsamında verilmektedir. Ayrıca, hapis cezası kesinleşenler, TCK 53/1 maddesindeki haklardan da mahrum bırakılmaktadırlar. Bunlar vatandaşlarımızın yaşamasını arzu etmediğimiz durumlardır. Bu uygulamalarla karşılaşmamak için, yasal su kullanın” dedi.

Ülgen, "MESKİ tarafından yürütülen kayıp-kaçak oranlarının düşürülmesi ile ilgili yapılan çalışmaların sonuçları unutulmamalıdır ki tüm vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır. Geleceğin en önemli hazinesi olan suyumuzun etkin bir şekilde kullanımı sağlanacaktır. Tüm vatandaşlarımızın, kaçak su kullanmayarak ve kaçak su kullananları ALO 185 hattı ile MESKİ’ye bildirerek yaptığımız çalışmalara destek vermelerini bekliyoruz. Tüm bildirimler için gizlilik esasına bağlı kalınacaktır. " dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA