HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Herşey daha yaşanırToroslar için


21 Haziran 2012 Perşembe 11:28

Toroslar Belediyesi; yol bakım, asfalt ve kaldırım çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, su birikintilerini önlemek amacıyla başlattığı uygulama ile Tozkoparan Mahallesi’ndeki yollarda kod düşürme çalışması yaparken, Selçuklar Mahallesi’ni de kilit parke kaldırım ile kaplıyor.

Mahalleri tek tek gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; Toroslar Belediyesi olarak 2011 yılında ilçe genelinde 70 bin m2 kaldırım çalışması yaptıklarını söyledi.

 

2012 Hedefimiz; 100 bin m2 Kaldırım

 

 Bu yıl 30 bin m2 kaldırım ve 10 bin metre bordür çalışması yaptıklarının bilgisini veren Başkan Hamit Tuna, Torosların sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi için çaba gösterdiklerini kaydederek, yıl sonu  hedeflerinin 100 bin m2 kaldırım, 70 bin metre bordür çalışması yapmak olduğunu söyledi.

Başkan Tuna; “Bölgemizde geçmiş yıllarda yapılan asfalt çalışmalarının sağlıklı olmaması nedeniyle, binalar yol seviyesine göre daha düşük seviyede kalmıştır. Özellikle yoğun yağışlar sırasında oluşan sel baskınlarının önüne geçebilmek amacıyla sürdürdüğümüz bu çalışma ile sokaklarımızdaki yolların kodlarını düşürüyoruz. Tozkoparan Mahallemizde de bu çalışmayı bitirdikten sonra sokaklarımızda hem kilit parke hem de kaldırım çalışması yaparak bu önemli sıkıntıyı gidermiş olacağız. Mahallemizin alt yapısı yetersiz. Kanalizasyon boruları çok eski. Onların da değişimini MESKİ’nin yapması gerekiyor. Bu çalışmalar ile mahallemizdeki sokaklar daha güzel ve nizami bir hale gelecek” dedi.

Çalışmalar sırasında özellikle bahçe ve ihata duvarlarının yıkılması konusunda belediye ekiplerine yardımcı olan ve her türlü kolaylığı sağlayan vatandaşlara da teşekkür eden Başkan Tuna, mahallelerde programlı olarak kilit parke ve kaldırım çalışması yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“Tüm mahallelerde kapsamlı bir şekilde yürüttüğümüz kaldırım çalışmalarımız Mithat Toroğlu Mahallemizde tamamlandı. Çalışmalarımıza Tozkoparan ve  Selçuklar Mahallesi’nde devam ediyoruz” diyen Başkan Tuna; “ Selçuklar Mahallemizde hem kod düşürme hem de bütün sokaklarda kaldırım çalışması yapıyoruz. Kaldırım yaptığımız bu sokaklarımızı asfalt ile bütünleştireceğiz. Amacımız kış aylarında vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesidir.” dedi.

 

Başkan Tuna’dan Selçuklar ve Tozkoparan Sakinlerine Müjde

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ayrıca Tozkoparan ve Selçuklar Mahallelerine hitap edecek kapalı bir semt pazarı inşa edeceklerini söyledi.

2 bin 500 m2 alanda inşa edilecek semt pazarının fizibilete çalışmalarının bittiğini kaydeden Başkan Tuna, çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını müjdeledi.İlçeye daha önce 4 adet kapalı semt pazarı ve 1 adet de üretici pazarı kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Tuna, amaçlarının vatandaşların daha sağlıklı ve nezih ortamlarda alışveriş yapabilmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA