HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin yerel gazeteleri birleşti


5 Aralık 2012 Çarşamba 04:28

Mersin yerel gazetelerinin birleşme toplamtısı olumlu bir havada geçti. Toplantı sonrası gazetelerin birleşmesi Basın İlan Kurumu’nda pasta kesilerek kutlandı. Mersin’de daha önce 16 olan günlük gazete sayısı, bu birleşmeler sonrası 9’a düştü

 

Mersin’deki günlük yerel gazeteler daha güçlü ve özgür yayıncılık adına birleşme kararı aldı.
Uzun süredir birleşerek daha kaliteli ve bağımsız yayın yapma çabası içinde olan Mersin’deki gazete sahipleri verdikleri ortak karar ile gazetelerini birleştirdi.

NEDEN BİRLEŞİLDİ?
Son dönemde sayıları giderek artan günlük gazetelerin Basın İlan Kurumu’ndan aldıkları resmi ilan gelirleri düşmüş ve zarar eder duruma gelmişlerdi. Bu ekonomik sıkıntılar gazetelere yansımış hem içerik hem de baskı kalitesi ve sayısı anlamında geriye gidiş söz konusu olmuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
Mersin’de yayın yapan 16 günlük gazetenin sahipleri kendi aralarında yaptıkları toplantılarda birleşmelerin nasıl olacağı konusunda mutabakata vardı.
Son olarak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve Mersin Şube Müdürü Umut Çor ile bir araya gelen gazete sahipleri, daha etkili bir Mersin medyası yaratmak adına birleşme çalışmalarına son noktayı koydu.

MERSİN MEDYASINDA YENİ BİR SAYFA
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, yaptığı açıklamada, bu birleşmelerin Mersin medyasında yepyeni bir sayfa açacağını söyledi.
Mersin’de gazeteciliğin itibarının artırılması yolunda en önemli adımın atıldığını belirten Ünal, ilan gazeteciliğine son vererek aynı dertten muzdarip diğer illere örnek olunduğunu sözlerine ekledi. 
Mehmet Atalay’ın Basın ilan Kurumu Genel Müdürlüğü’ne gelmesinin ardından yerel basında gözle görülür bir iyileşme olduğunu söyleyen Ünal, Genel Müdür Atalay’a da ayrıca teşekkürlerini iletti.   

GÜÇLÜ BASIN İÇİN GÜÇBİRLİĞİ
Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, yerel basının demokrasilerin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, güçlü yerel basın için güç birliği yapılması gerektiğini vurguladı. 
Delibaş, verdikleri karardan dolayı Mersinli gazetecileri tebrik etti.

MERSİN’E YAKIŞAN GAZETELER
Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Umut Çor, büyük hedefleri olan Mersin’in bağımsız güçlü ve kaliteli gazeteler ile daha da güzelleşeceğini belirtti. 
Gazetelerin bu birleşmeler sayesinde gelirlerini artırıp maliyetlerini düşüreceğini, daha nitelikli ve etkin hale geleceğini belirten Çor, gazete sahiplerini tebrik etti. 

İLAN GAZETECİLİĞİNE SON
Gazete sahipleri adına konuşan Mersin Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Mete Aktaş, "’Güç birliği içerisinde daha etkin gazetecilik yapabilmek amacıyla alınmış kararın camiamıza hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

Olumlu bir havada geçen toplantı sonrası gazetelerin birleşmesi Basın İlan Kurumu’nda pasta kesilerek kutlandı.
Mersin’de daha önce 16 olan günlük gazete sayısı, bu birleşmeler sonrası 9’a düştü. Ortaklıklar ve satın almalar sonrası 7 gazete cuma gününden itibaren yayınlanmayacak.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA