HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tuna 41 projesini tanıttı


16 Şubat 2014 Pazar 08:27

‘Yeniden Yeni hizmetler için’ sloganıyla yola çıkan Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Toroslar’da 2014-2019 döneminde hayata geçirmeyi planladığı 41 projesini kamuoyuyla paylaştı.

 

Toroslar Belediyesi Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa; MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, MHP  İl, İlçe ve Ocak Teşkilatlarının Başkan ve Yöneticileri, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program; Başkan Tuna’nın Toroslar’da 10 yılda hayata geçirdiği hizmet ve projelerini anlatan bir slayt gösteriminin ardından başladı.

Yoğun ilginin olduğun proje tanıtım toplantısına katılan vatandaşlar, salona sığmazken, misafirler için toplantının yapıldığı binanın önüne de bir sinevizyon yerleştirildi.

 

Başkan Tuna; “Az parayla, çok iş yapmanın gururunu yaşıyoruz”

 

“Toroslar seninle gurur duyuyor” sloganı ve alkışlar eşliğinde kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, kıt imkanlara sahip bir bütçe ile yetim hakkı yemeden az parayla çok iş yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

2 dönemdir Allah’ın takdiri ve milletin teveccühü ile Belediye Başkanı seçildiklerini kaydeden Başkan Tuna; “Toroslar Belediye Başkanı olarak iki dönemdir halkımız bizlere yetki ve sorumluluk verdi. Biz de bu sorumluluğun altında, gündüz oturmadan gece uyumadan çalışacağımızı ifade ettik. 10 yıldan bu yana her seçim bittiğinin ertesi günü kaldığımız yerden başlamak suretiyle çalışmamızı hiç aksatmadık. Yani bazı belediye başkanları gibi 2-3 yıl bekleyip seçime yakın tempoyu arttırarak bir çalışma asla göstermedik. Yaptığımız planlı çalışmalarla ve üreten bir yapımızla Toroslar’da devasa projeleri hayata geçirdik. Asla makam ve mevkiler bizi değiştirmedi ve değiştirmeyecektir. Bilginin yoğun üretildiği her yerde varız. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, muhtarlarımız ve halkımızla birlikte çalışarak katılımcı bir yönetim anlayışı sergiledik. Yoldan en iyi geçenler ardından gelenlere engel bırakmayanlardır sözünden hareketle 10 yılı geride bıraktık. Yeni hizmetlerimizin devamı için bir dönem daha Toroslar’da yaşayan değerli hemşerilerimizden destek istiyoruz.32 köy ve beş beldenin katılımıyla, yüz ölçümü 86 bin hektara ulaşan bu coğrafyada halkımız bize yeniden yetki verirse 30 Mart’tan sonra aynı anlayışla, ara vermeden, nefes almadan hizmetlerimiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.

 

“Toroslar artık terk edilen değil, yaşam yeri olarak seçilen bir ilçe oldu”

 

Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi’nin Mersin’de en fazla inşaat ruhsatı veren belediye olduğuna dikkat çekerek, ortaya koydukları projelerle Toroslar’ın artık terk edilen değil, Mersinlilerin yaşam merkezi olarak seçtiği bir ilçe statüsüne kavuştuğunu vurguladı.

‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ diyen Başkan Tuna; “10 yıl önce bir bankası bile olmayan Toroslar, bugün 8 bankanın şube açtığı, KOBİ’lerin yatırım yapmak için yarıştığı, müteahhitlerin arsa arayışında bulunduğu bir ilçe konumuna gelmiştir. Yetki alanımızda olmamasına rağmen bazı hizmetleri üstlenerek, halkımıza layık olduğu hizmeti verebilmeye çalıştık. Ne kadar güzel sokaklar yaparsanız yapın. Cadde ve bulvarlarınızda eksikler var ise o şehrin vizyonunda ve ufkunda da bir eksiklik vardır. Bazı planlama eksikliklerinden dolayı bu kentimiz fazla öne çıkartılamıyor. Büyükşehir adayımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile birlikte bizleri bir kez daha seçtiğinizde bilgiyi takip eden duruşumuzla, herkesi kucaklayan yönümüzle Allah nasip ederse Mersinimize en güzel hizmetleri sunacağız. Bu kente vizyon ve ufuk, araştıran ve kafa yoran bir ekip gerekli. MHP’li kadrolar olarak işte biz burada varız diyoruz” dedi.

 

Başkan Tuna, projelerini sıraladı

 

Konuşmasının ardından 30 Mart 2014 tarihinden sonra Toroslar’da hayata geçirmeye planladığı projeleriyle ilgili katılımcılara bir sunum yapan Başkan Tuna, dev ekranda 41 projesini kamuoyuyla paylaştı.

İmardan, yeşil alana, sosyal belediyecilikten sorumlu belediyeciliğe kadar birçok projeyi Toroslar halkının hizmetine sunan Başkan Hamit Tuna’nın yeni dönem projeleri ise şu şekilde;

“Çevre Ve İmar Hizmetleri Projesi, Renkli Adalar Projesi, Okul Ve İbadet Yerlerimize Hizmet Desteği, Bulvar, Cadde Ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi, Kentsel Dönüşüm (İsteğe Bağlı), Yumuktepe Höyügünü Turizme Kent Yaşamına Kazandırma, Seyir Terası (Şehrin Gözü), Kadın Sığınma Evleri, Toroslar Türkmen-Yörük Müzesi, Tigem (Toroslar Belediyesi İş Geliştirme Merkezi), Tortek (Toroslar Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi, İsgev (İçel El Sanatları Geliştirme Vakfı) İşsizlikle Mücadele Projesi, Yenilenebilir Enerji Projesi, Kurban Satış Merkezi, Hobi Bahçeleri, Kontröllü Piknik Alanları, Tarım Ve Hayvacılığı Destekleme Projesi, Zeytinyagı Üretim Tesisleri (Ziraat Odası İle Ortak Proje), Her Köye (Mahallelere) Spor, Park Alanları Ve Fitnes Aletleri, Kent Köy Projesi, Bungalov Yayla Evleri, Botanik Parkı, Tek Tip Taksi Durakları, Her Köye (Mahallelere) Meydan, Mersin İdman Yurduna Tesis Desteği, Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Drag Pisti (Motosiklet Ve Otomobil Yarış Pisti), Bisiklet Ve Yürüyüş Yolları, Göçer Yörük Şenlikleri, Kültür Ve Sosyal Aktiviteler, Benim Kentimde Bir Değer Yetişti” Projesi, Teleferik Kurulması, Belediye Hizmet Binası, Asfalt Üretim Tesisi ( Plent)”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA