HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Kocamaz, “30 Mart’ta Mersin’de engeller kalkacak”


27 Şubat 2014 Perşembe 09:54

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kocamaz, ‘Engelsiz Şehir Mersin taahhütnamesi’ imzaladı

 

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Mart’tan sonra Mersin’de engellerin ortadan kalkacağını belirterek, Engelsiz Şehir Mersin Taahhütnamesi’ni imzaladı.

Engelsiz Şehir Mersin Ofisi’nde düzenlenen törenine MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Serkan Akkoyuncu, MHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Dr. Can Müftüoğlu, Akdeniz Belediye Başkan Adayı Remzi Çıngı, MHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Semra Tekeli, ilçe parti başkanları, çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mezitli Belediye Meclis üyesi adayı ve engelli olan Levent Dölek yaptı.

Engellileri düşünerek hazırlanan projelerin örnek olduğunu ifade eden Dölek, “Geçen hafta Sayın başkanımız Burhanettin Kocamaz ve diğer aday arkadaşlarla birlikte büromuzun açılışını yapmıştık. Bugünde yine çok özel bir günde yaklaşık 2 aydır gece gündüz dinlenmeden hazırlanmış projelerimizin oluşturduğu bir metni sayın başkanımız hepimizin gözü önünde imzalayacak. Şu itibarıyla bu birimde bütün engelli guruplarına, engelli arkadaşlarımıza günlük belirli periyotlarla bu yaptığımız anlaşmaların içeriğini anlatmaya başlayacağız. İnşallah Mersin’in problemlerini birer birer 31 Mart itibarıyla çözmek için var gücümüzle çalışamaya başlayacağız” dedi.

Mersin’de Türkiye’ye bir meşale yaktıklarını söyleyen MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, “Nüfusumuzun %12’si engelli insanlardan oluşmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 9 milyon engelli insanımız yaşamaktadır. İktidar engelli vatandaşlarımıza yeterli ilgiyi göstermemekte, geçimini sağlayacak bir iş verememekte, her ay verdiği sadaka tabir edilecek bir ücretle engelli insanlarımızı açlığa ve sefalete mahkum etmiş bulunmaktadır. Bunları yakından biliyorum, çünkü bende bir engelli babasıyım. Yerelde ise Mersin’i yöneten zihniyet 15 yıllık iktidarında engelli insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak her hangi bir adım atmamıştır. Onların rahatça yürüyeceği yolları, kaldırımları düzenlememiştir. Kentsel yapıyı engellilerin yaşayacağı bir şekle sokamamıştır. Kısacası engelsiz şehir Mersin’i yaratamamıştır. Şu an Mersin’i yöneten büyükşehir belediyesi böyle bir beceriden de yoksundur. Biz MHP olarak Mersin’de bu soruna el attık. Mersin’de tüm Türkiye’ye bir meşale yakıyoruz ve diyoruz ki engelli insanlarımızın sorunlarına çözüm getirmek uygarlığa atılacak bir adımdır. Engelsiz şehir Mersin’ sizlerle birlikte yaratmak için MHP olarak söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘Engelsiz Şehir Mersin Taahhütnamesi’ni okuyan Başkan Kocamaz, Mersin’i engelsiz bir kent yapacaklarını söyledi.

Mersin, 30 Mart tarihinden itibaren, her alanda Engelsiz Bir Şehir olma dönemine gireceğini altını çizen başkan Kocamaz, “Mersin’e hizmet etsin diye seçildiği halde, kendisine güvenerek oy verenlere sırtını dönüp 15 yıldır uyuyanların uykuları kaçıyor.

Çünkü Engelliler ve aileleri de Mersin’e ve Mersin’in kaderine sahip çıkıyor.

Bu sahip çıkışın değerini ancak biz anlarız. Çünkü bizim olduğumuz yerde birlik ve kardeşlik anlayışıyla hizmet, huzur ve mutluluk dolu hayat olur.

Artık herkes çok iyi görsün, duysun ve bilsin ki;

30 Mart’ta Mersin’de engeller kalkacak” dedi.

31 MART’TA MERSİN’DE HERKESİN HAK ETTİĞİ VE ÖZLEDİĞİ HAYAT BAŞLAYACAK.

31 Mart’tan itibaren Mersin’de herkesin hak ettiği ve özlediği hayat başlayacağını belirten Başkan Kocamaz, “31 Mart sabahı, Mersin’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın özlediği ve hak ettiği huzuru, mutluluğu ve hayatı doyasıya yaşaması için var olan bütün engellerin kalktığı bir dönem başlayacak. Bütün Türkiye ve bütün Dünya; “MERSİN’DE ENGEL YOK, HAYAT VAR!” diyecek.

31 Mart sabahı Mersin’de engelliler ve aileleri için öyle bir dönem başlayacak ki, dünyanın bütün ülkelerindeki engelliler, ”Bizim için Mersin’de engel yok, hayat var!” diyerek, Mersin’de buluşmayı, Mersin’de yaşamayı tercih edecekler.

Bu söylediklerim boş bir hayal değil; sizlerle ve bütün Mersin halkıyla birlikte ulaşacağımız bir hedeftir. Çünkü biz bunu birlikte başaracağımıza inanıyoruz.

Mezitli birinci sıra Belediye Meclis Üyesi Adayımız çok değerli kardeşim Levent Dölek’in de olağanüstü gayret ve çabasıyla ortaya koyduğumuz bu iddianın asıl sahipleri, başarı için hiçbir engel tanımayan sizlersiniz.

Sizlerle birlikte başaracağımıza inandığımız için, birlikte oluşturduğumuz proje ve hizmetleri birlikte taahhüt ediyor ve bugün gururla imzalıyoruz.

 

MERSİN ENGELSİZ KONUTLAR VE YAŞAM ALANLARI

Mersin engelsiz konutlar ve yaşam alanları projesini hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “İmzaladığımız taahhütname metnine ilave olarak bugün huzurlarınızda çok önemli bir hedefimizi açıklamak istiyorum.

Allah’ın izniyle ve sizlerin destek ve katkılarıyla 31 Mart günü göreve başladığımız andan itibaren, öncelikli olarak “Mersin Engelsiz Konutlar ve Yaşam Alanları” projemizi hayata geçirmek için harekete geçeceğiz. “Mersin Engelsiz Konutlar ve Yaşam Alanları” projemizi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ ile işbirliğinde ve Mersin’de hizmet veren Engelli Sivil Toplum Kuruluşları’nın katkı ve destekleriyle, mutlaka başlatacağız.

“Mersin Engelsiz Konutlar ve Yaşam Alanları”; her engelli grubunun gerek özel olarak, gerekse aileleriyle birlikte rahat, huzurlu, üretken ve mutlu bir şekilde özel ve toplumsal yaşamını sürdürebileceği çağdaş, bilimsel ve teknik donanımlara sahip meskenler ve ortak yaşam alanlarından oluşacaktır.

Bizim başlatacağımız “Mersin Engelsiz Konutlar ve Yaşam Alanları” spordan sanata, sağlıktan ticarete, eğitime ve meslek edinme birimlerine kadar her türlü ihtiyacı karşılayabilecek kapasitede olacaktır.

“Engelsiz Şehir Mersin” mücadelemiz, tüm toplum kesimlerinde engelliler için etkin ve kalıcı bir farkındalık oluşturacaktır. Böylece engelliler, nüfus istatistiklerinde rakamsal ifadelerle anılan insanlar olmaktan çıkacak ve hak ettikleri her imkana ve güzelliğe kavuşacaklardır.

Biliyoruz ki, engelli vatandaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi de, istihdam sorununun çözüme kavuşturulmasıdır.

Bu nedenle biz, engellilerin istihdam edilebilirlik özelliklerinin artırılması ve güçlendirilmesine çok büyük önem veriyoruz. Bizim Tarsus’ta yaptığımız uygulamalar gibi, değerli kardeşim Toros Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın geçen yıl Aralık ayında faaliyetini başlattığı Engelliler Akademisi uygulaması gibi meslek edindirme birimlerini daha da artırmaya gayret göstereceğiz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve bütün MHP’li belediyeler engellilerle, kadınlarla, gençlerle ve bütün halkla birlikte hizmet vermeye devam edecektir.

Bunu başarmak için, hak ettiğiniz ve özlediğiniz hizmetleri verebilmemiz için, Mersin’in önündeki bütün engelleri aşacağız ve 31 Mart günü Mersin Büyükşehir Binasında buluşacağız.

Hepinizi çok seviyorum. Bize güvendiğiniz ve destek verdiğiniz için gönül dolusu teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Engelsiz Şehir Mersin Taahhütnamesi’ni imzalayarak, taraflara verdi





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA